E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan iki kişiye idari para cezası---

SPK'dan iki kişiye idari para cezası

SPK'dan iki kişiye idari para cezası
28 Mart 2019 - 19:00 borsagundem.com

SPK, Usaş Yatırımlar Holding pay piyasasındaki usulsüz işlemleri nedeniyle Eray Tanrıverdi ve Beşir Kaya'ya 22 bin 407'şer lira para cezası uygulanmasına karar verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Usaş Yatırımlar Holding (USAS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, daha önce de Kurul tarafından yakalanarak ceza kesilen iki kişiye idari para cezası kesti.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, USAS pay piyasasında, noter marifetiyle düzenlenmiş bir vekaletname ile yetkilendirme olmaksızın bir başkasına hesabını kullandırarak işlem gerçekleştirilmesine imkan sağladığı tespit edilen Eray Tanrıverdi'ye 22 bin 407 lira, USAS pay piyasasında, noter marifetiyle düzenlenmiş bir vekaletname ile yetkilendirme olmaksızın bir başkasının hesabını kullanmak suretiyle işlem gerçekleştidiği belirlenen Beşir Kaya'ya ise 22 bin 407 lira idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

Usaş Yatırımlar Holding, 2017 yılının Ekim ayında, Işıklar Enerji ve Yapı Holding bünyesinde birleşmişti.

SPK DAHA ÖNCE DE YAKALAMIŞTI

Kurul, Eray Tanrıverdi ve Beşir Kaya'yı 2017 yılının sonunda TGS Dış Ticaret (TGSAS) hisselerinde benzer işlemlerden yakalamış ve iki isme de idari para cezası kesmişti. Söz konusu iki isim birlikte yakalandıkları TGSAS hisselerinin yanı sıra, farklı hisselerde de yakalanmış, haklarında işlem yasağı cezası uygulanmıştı.

TGSAS hisselerinde iki isme ceza

SPK USAŞ operasyonuna el koydu

SPK'dan işlem yasakları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)