E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK’dan halka arzlarla ilgili yeni ilke kararı---

SPK’dan halka arzlarla ilgili yeni ilke kararı

SPK’dan halka arzlarla ilgili yeni ilke kararı
04 Şubat 2021 - 20:40 borsagundem.com

SPK, korona virüs pandemisinin sermaye piyasaları ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için halka arz süreçleriyle ilgili ilke kararlarında değişikliğe gitme kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisinin şirketlerin iş ve işlemlerinde yarattığı zorlukların hafifletmesi ve halka açılmayı planlayan ortaklıklara esnekik sağlanması amacıyla yeni kararlara imza attı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, ilk halka arz işlemlerinin belli tarihler aralığına sıkışmasının önlenerek sermaye piyasalarının güvenilir, etkin ve şeffaf bir şekilde gelişimine katkı sağlanması amacıyla Şubat-Mayıs 2021 dönemi içerisinde halka açık olmayan ortaklıkların ilk defa halka arz süreçleriyle ilgili düzenlemeye gidildi.

SPK'nın halka arzlarla ilgili duyurduğu, bültende yer alan yeni kararlar şu şekilde:

i) II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği'nin 11'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (a) bendinde düzenlenen izahnamede yer alacak ve özel bağımsız denetimden geçirilecek finansal tabloların belirlenmesine ilişkin satış dönemlerinde, ilgili satış dönemlerinin aşağıdaki şekilde uygulanmasına;

ii) Aynı fıkranın (ç) bendi kapsamında; "Satışın başladığı tarihin, bu fıkrada yer alan tablolarda yer alan her bir dönemin bitiş tarihinden itibaren on beş günü geçmemek üzere bir sonraki döneme denk gelen bir tarih olması durumunda; bir sonraki dönemde kullanılması esas olan bağımsız denetimden geçmiş son dönem finansal tablolar izahnameye ek olarak verilir." hükmündeki ek sürenin de yukarıda belirtilen iki satış dönemi için on beş gün yerine otuz gün olarak dikkate alınmasına karar verilmiştir.

SPK 3 şirketin bedellisine onay verdi

SPK'dan SAHOL hissesindeki bir isme para cezası

SPK 41 internet sitesi hakkında hukuki işlem başlattı

Beyaz Filo hisselerine tek fiyat tedbiri getirildi

Yeşil enerji için önemli bir adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turgay Topaloglu05 Şubat 2021 18:50

    Halka açmak iyide bunlar sonra yatırımcının kabusu oluyor..Geçmiş örnekleri çok maalesef.

  • AHMET ÖZBİR05 Şubat 2021 16:15

    DEVLETİMİZE güvenip sermaye piyasalarına giriyoruz. Beceriksiz bazı hükümetler döneminde ACIMASIZCA DAYAK da diyoruz. Örnek; 2001 YILI, TAHTASI KAPATILAN EGS HOLDİNG. 20 yıl geçti işleme hâlâ açılmadı. Ey SPK AÇ ARTIK ŞU TAHTASI KAPALI OLAN HİSSELERİ İŞLEME. Bizi daha fazla üzme, BİST'e küstürme.

  • Borsa gazisi 05 Şubat 2021 18:56

    Doğru diyorsun kardeş Devlet EGS bankasındaki 100.000 TL kadar olan faiz paralarını ödedi. Kendisinin denetlediği 28 bankayı hortumladılar . 65 milyar ve bizlerin hisseleri uçtu gitti. Çözerse Reis çözer, Zorunlu tasarruf u KEY leri ödedi. İnşallah bu sorunuda çözer ...

  • ALPEREN TUNA VURAL 05 Şubat 2021 00:32

    Sayın engin yeşil buraya demeç vereceğinize önce gidip Borsadan atilan KPHOL Şirketinizin tekarar kota dönmesiini sağlayın

  • Numan ünalmış05 Şubat 2021 00:05

    Hukuki düzenlemeler gelmeli güvence olmalı vatandaş soydurulmamalı halka arzlarda nominal değer güvence bedeli olarak alınmalı hırsız üç kağıtçı patronlar şirketi bastırdığında yatırımcının zararı burdan karşılanmalı az da olsa bankaya faize parasını koyanın 150 000 tl lik kısmını devlet hazine ödüyor Ada bank vb leri uzanların devlet soygununu unutmadık tek çözüm güvence yasal alt yapı sistem değişikliği 1 patronun 1 şirketi borsada olmalı ki cepten cebe taşıma yaparak soygun yapmasın 2 sandalye 1 masa adamın 4 5 hissesi borsada ne iş yapar belli değil bunlara dur demek gerekmezmi?

  • Bika04 Şubat 2021 20:57

    Son 5 yıl kâr açıklayan ve ilk 500'e giren şirketler halka açılsın.