E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Etiler Gıda'ya şartlı onay---

SPK'dan Etiler Gıda'ya şartlı onay

SPK'dan Etiler Gıda'ya şartlı onay
14 Mayıs 2015 - 23:18 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde Etiler Gıda'nın bedelli sermaye artırımına Kurul şart koştu

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, Etiler Gıda'nın bedelli sermaye artırımına ilişkin olarak sermaye artırımına tahsisli olarak katılacak olan ortaklara ağır şartlar getirildi. 

Kurul, üç ana kuralın tamamlanmasıyla birlikte Etiler Gıda'nın bedelli sermaye artırımına onay verecek.

İŞTE SPK'NIN ŞARTLARI:

Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Şirket), 50.000.000 TL’lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 11.625.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 16.000.000 TL’ye yükseltilmesi nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek toplam 4.375.000 TL nominal değerli paylar için hazırlanan izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun Kurulumuzca onaylanması talebinin;

a) Yeniden belirlenebilecek sermaye artımı tutarı çerçevesinde ihraç edilecek payların satışının Şirket’in nihai dolaylı hakim ortak/ortaklar, halka açık olmayan tüzel kişi/kişiler veya gerçek kişi/kişilere (Alıcılar), Borsa’nın 06.05.2013 tarihli ve 425 sayılı “Toptan Satışlar Pazarı'nın Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi” çerçevesinde belirlenecek baz fiyat veya söz konusu baz fiyattan yüksek olacak şekilde tahsisli olarak gerçekleştirilmesi,
b) Şirket tarafından bedelli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak payların tahsisli olarak satılması sonrasında, Şirket’in Alıcılar dışındaki ortaklarına, talep etmeleri durumunda, Alıcıların tahsisli olarak payları satın aldığı tarihte Şirket’te sahip oldukları payları oranında ve ödenen fiyat üzerinden, Alıcılar tarafından, Şirket’ten tahsisli satış suretiyle elde edilen paylardan 30 gün boyunca alma hakkının tanınması, bu çerçevede tahsisli sermaye artımından önce Kurulumuz onayına sunulan izahnamede ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunda sermaye artırım tutarı da dahil gerekli düzeltmelerin yapılmasının ve Kurulumuzca onaylanmasının ardından izahnamenin ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun yayımlanması için izahnamenin ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun onaylanarak Şirket’e verilmesi,

c) Alıcılardan, sermaye artırımından elde edeceği paylar ile varsa mevcut sahip olduğu payları izahnamenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl boyunca tahsisli sermaye artırımı sonrası ortaklara yapılacak satış işlemi dışında borsada satmayacağına ilişkin taahhüt alınması koşullarıyla olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,96
En Yüksek: 31,42
En Düşük: 29,00
Değişim 5,02 %
FK: 25,53
PD / DD: 10,31
İşlem Hacmi 143.186.105
Toplam Adet: 4.708.017
Ağırlıklı Ort.: 30,40
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realities15 Mayıs 2015 11:32

    Bu işe yaramaz kırıntı şirketlerin ne işi var borsada. Hangisi bugune kadar kar dağıtmış. Haber bildirimlerle hisse doldur boşalma işlemleri. Alyağda 1.38 lerde iken haberler bildirimler buyuk işler almalar bu yıl buyuk temettuler vereme haber demeçleri falan sonrasında ne oldu buyuk işlem hacmi ve sonrasındada dip. şimdi ise 0.70.

  • Aydn15 Mayıs 2015 00:58

    Bu grupta bir yenilenme şart. ALYAĞ, "krsan" ile "artı" yı devralıp birleşmesi, sonra Artı ya ait gayrimenkulleri yatırım amaçlı gayrimenkuller olarak değerlendirmesi, Artı nın diğer faliyet alanı dışındaki varlıklarınıda satması iyi bir işlem olabilir.

  • Yeni Borsa15 Mayıs 2015 00:53

    Artı, Alyağ, Krsan hepsinçok düşük hacimli, hepsini toplasan adam gibi bir şirket etmiyor. Bari hepsini birleştirp borsada tek tahtada işlem görse. buna benzer diğer aynı grup içindeki şiketler birleştirilse daha doğru olur. Aynı grupların alavere dalavereler için ufak tefek çok sayıda şirketleri var. kaynak tek şirket olarakta sağlanır

  • Businessman15 Mayıs 2015 00:41

    Alyağ, Artı, Krsan, Etiler hepsi aynı yönetim hiçbir kar yapmıyor hepsi özsermaye ertiyor. Bu fabrikalar veya işyerleri hiç mi br işe yaramıyor? tcaret hepmi zararına yapılıyor yıllardır?

  • Byk14 Mayıs 2015 23:42

    Spk halka açarken aklı neredeydi. 2 milyon ciro yapıyor. Bizim mahalle bakkalı halka açılmak için başvursa SPK onaylar mı !