E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Engin Yeşil'e ret, tahsisliye izin çıkmadı---

SPK'dan Engin Yeşil'e ret, tahsisliye izin çıkmadı

SPK'dan Engin Yeşil'e ret, tahsisliye izin çıkmadı
27 Haziran 2014 - 21:05 borsagundem.com

SPK, Kapital Yatırım Holding'in tahsisli sermaye artırımına onay vermedi

Sermaye Piyasası Kurulu, Kapital Yatırım Holding'in tahsisli sermaye artırımı yoluyla Körfez Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nde Ortadoğu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sahibi olduğu payları satın almasına onay vermedi. 

​SPK tarafından alınan ret kararı haftalık bültende şöyle ifade edildi:

''Kapital Yatırım Holding A.Ş.’nin 50.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 4.250.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, Körfez Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesini temsil eden paylardan Ortadoğu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi olduğu 85.400 adet, Ahmet GÜR’ün sahibi olduğu 300 adet, Mehmet GÜR’ün sahibi olduğu 300 adet ve Kamil Engin YEŞİL’in sahibi olduğu 300 adet payın satın alınacak olması nedeniyle, bahsi geçen gerçek ve tüzel kişilerin Şirket’ten olan alacaklarına mahsuben ve söz konusu kişilere tahsisli olarak 49.989.000 TL’ye artırılacak olması nedeniyle ihraç edilecek 45.739.000 TL nominal değerli paylara ilişkin hazırlanan ihraç belgesine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin olumsuz karşılanmasına karar verilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • THE GREEN SHOES28 Haziran 2014 00:00

    Mustafa Yeşil Türk ekonomisine damgasını vurmuş basiretli bir iş adamıydı. Allah rahmet eylesin. Engin ise piyasa çakalları ile dans ediyor.Yazık

  • Broker Can27 Haziran 2014 21:22

    Çevikslerin danışmanlık yaptığı bir gruptabu! işleri güçleri piyasalarıdolandırmak. Yurdum borsasını ne hale getirdiler. Kervn yatırımcıları fena çarptılar, son altın vuruşa az kalmış mış! ışıklargrubunda vurgunu tamamladılar. ataç ta büyük söğüşleme opersyonun becerdiler.

  • Öğretim Görevlisi27 Haziran 2014 21:17

    Devtin ilgili kurumları, borsada daha önce hiç olmayacak işlemlere onay verilmesini gecmişe doğru aaştırmalıdır. hangi SPK, BİST veya Diğer kurumlar içinde memurlar veya kimler bu işlemlere onay vermişler! Bu memurların patronlarla olan ilişkileri araştırılmalı.. Gercek temizlik olmalı! Hele hele son yıl içinde Kervsaray da olan butun nşlemler dillere destan! dünyanın hiç bir yerinde onaylanmayacak çok sayıda işlemler onaylanmış!