E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK’dan ekonomiyi güçlendirecek yeni adım---

SPK’dan ekonomiyi güçlendirecek yeni adım

SPK’dan ekonomiyi güçlendirecek yeni adım
16 Mayıs 2021 - 09:29 borsagundem.com

Şirketlerin sermaye yapısını güçlendirici ve halka arz süreçlerini kolaylaştırıcı yönde düzenlemeler yılsonuna kadar yapılacak.

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yönettiği Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), ekonomiyi güçlendirmeye yönelik yeni adımları devreye almaya hazırlanıyor. Reel sektör şirketlerinin tahvil ihracatını kolaylaştırmak ve halka arzı teşvik için Tahvil Garanti Fonu kuruluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), fonun işleyişine ilişkin ayrıntıları içeren yasal düzenlemeyi Meclis'e göndermeye hazırlanıyor. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre SPK, Tahvil Garanti Fonu Yasası'nı Meclis'e getirmek için kolları sıvadı. Yasayla yeşil tahvile teşvik gelecek, kitle fonlaması başlayacak. Fon, herhangi bir temerrüt durumunda yatırımcılara paralarının bir kısmını alma garantisi verecek. Bireysel yatırımcılar fonun sağladığı teminatla reel sektör şirketlerinin borçlanma araçlarını güvenle alabilecek.

SPK'NIN 2021 AJANDASI YOĞUN
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik reformların önemli ayağından birini sermaye piyasasını güçlendirecek düzenlemeler içeriyor. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, öncülüğünde hayata geçirilecek adımlara ilişkin açıklanan takvime göre, şirketlerin sermaye yapısını güçlendirici ve halka arz süreçlerini kolaylaştırıcı yönde düzenlemeler yılsonuna kadar yapılacak. Yenilikçi şirketlerin finansa erişimi için paya ve borçlanmaya dayalı kitle fonlaması uygulamalarını ilişkin idari düzenleme, eylül sonunda yürürlüğe giriyor. 

Borsada artık filmler de işlem görecek!

BES FONLARINDA İŞLEM

Emeklilik yatırım fonlarının, eylül sonuna kadar Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'nda işlem görmesi sağlanacak. Böylece vatandaşların bireysel emeklilik sistemindeki bütün fonları alıp satabilmesinin önü açılacak.

SPK Başkanı'ndan aracı kurumlara uyarı!

SPK BORSAYI TABANA YAYIYOR

Bu arada, sermaye piyasaları altın çağını yaşıyor. 2019 yılında 6, 2020'de 8 şirket halka arz edilirsen 2021 yılı Mayıs ayı ortalarına kadar 15 şirketin halka arz izahnamesi onaylandı. Halka arzlardan ekonomiyi yaklaşık 10 milyar lira kaynak aktarıldı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) proaktif yaklaşımları sermayenin tabana yayılmasında etkili oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yerinde ve gerekli müdahaleler ile sermaye piyasalarının gelişiminde önemli katkı sağladı. Borsa endeksi rekor üstüne rekor kırarken, 2.5 milyona ulaşan yatırımcı sayısı tarihi rekor kırdı.

SPK Başkanı'ndan yatırımcılara 'dikkatli olun' uyarısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.