E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan 'derinhisse'yi yöneten Önder Tavukçuoğlu'na yüklü para cezası---

SPK'dan 'derinhisse'yi yöneten Önder Tavukçuoğlu'na yüklü para cezası

SPK'dan 'derinhisse'yi yöneten Önder Tavukçuoğlu'na yüklü para cezası
18 Haziran 2020 - 21:10 borsagundem.com

SPK, daha önce iki hissede yakalanan, Twitter'da '@derinhisse' hesabını yöneten Önder Tavukçuoğlu'na Reysaş Lojistik hisselerindeki işlemleri nedeniyle 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası kesti

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), '@derinhisse' Twitter hesabını yöneten, geçtiğimiz günlerde de Dardanel ve Deva Holding hisseleriyle ilgili yatırımcıları yanıltmaya yönelik paylaşımlarının yanı sıra, hisselerdeki usulsüz işlemleri nedeniyle yaptırım uygulanan Önder Tavukçuoğlu'nu bu kez Reysaş Lojistik (RYSAS) hisselerinde yakaladı. Tavukçuoğlu'na yüklü miktarda idari para cezası kesildi.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, “@derinhisse” Twitter hesabı üzerinden RYSAS payına ilişkin olarak takipçilerine alım veya tut tavsiyesi verdikten hemen sonra RYSAS paylarında satış yaptığı belirlenen Önder Tavukçuoğlu 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezasına çarptırıldı.

DERİNHİSSE HESABINI KİLİTLEDİ

Tavukçuoğlu'nun ceza kararının ardından, daha önce tüm Twitter kullanıcılarına açık olan @derinhisse hesabını bir süreliğine kilitlemesi dikkat çekti. Tavukçuoğlu, kısa süre sonra hesabı tekrar tüm Twitter kullanıcılarının erişimine açtı.

DARDANEL'DE YAKAYI ELE VERDİ

Sosyal medya hesapları ve internet sitesindeki eylemleri nedeniyle otoritelerin takibine giren Önder Tavukçuoğlu, ilk olarak Dardanel (DARDL) hisselerinde yakayı ele vermişti. Borsa İstanbul, hissedeki işlemlerin incelenmesi sonucunda, Önder Tavukçuoğlu ve Asuman Tavukçuoğlu'na 6 ay süreyle tedbir getirmiş, söz konusu hissede de 3 ay süreyle tedbir uygulanmasına karar vermişti.

DEVA'DAKİ İŞLEMLERE SPK'DAN YAPTIRIM

29 Nisan tarihinde Borsa İstanbul tarafından tedbir getirilen Önder Tavukçuoğlu'na bir yaptırım kararı da yaklaşık bir hafta sonra, 8 Mayıs tarihinde SPK'dan geldi. Bu kez Deva Holding (DEVA) hisselerinde beraberindeki 3 isimle birlikte yakalanan Tavukçuoğlu'na, hissedeki işlemlerinde Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107. maddesinde yer alan fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanacağı duyuruldu.

BORSA GÜNDEM KONUYU GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Borsagundem.com, sosyal medyada dönen operasyonlarla ilgili '@derinhisse' ve hesabı yöneten Önder Tavukçuoğlu hakkında yatırımcıları uyararak konuyu gündeme taşımış, operasyon yapılacak hisseleri önceden toplayarak, daha sonra sosyal medya ve çeşitli kanallar üzerinden pazarlayanlara karşı yatırımcılara dikkatli olunması çağrısında bulunmuştu.

"5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENECEK"

Sosyal medya üzerinden, yatırımcıların birikimlerine göz diken kişi ve oluşumların artmasıyla SPK da konunun üzerine giderek, geçtiğimiz Şubat ayında sosyal medya üzerinden "Piyasa Dolandırıcılığı" suçunu işleyenler hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteneceğini duyurmuştu.

Önder Tavukçuoğlu, Dardanel operasyonunda yakayı ele verdi

SPK Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu'nu yakaladı

Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar

SPK’dan sosyal medya dolandırıcılarına son uyarı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,40
En Yüksek: 41,70
En Düşük: 38,12
Değişim -3,99 %
FK: 13,63
PD / DD: 3,02
İşlem Hacmi 113.620.581
Toplam Adet: 2.806.554
Ağırlıklı Ort.: 40,48
YORUMLAR (67)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğrucu mülayim23 Haziran 2020 22:11

    Her gün şehit haberi verip yala dan edebiyat yapan sahtekar milliyetçiler böyle işte ve hala peşinden giden tosuncuklar var

  • SPK Göreve23 Haziran 2020 09:20

    adam twiterda idari para cezası ne olacak deyip duruyor. adaletsizce kestiler diyor devletin bir kurumu olan  SPK yı itibarsızlaştırma çabası içerisinde. Devlet kurumları bu kadar kolay itibarsızlaştırılabilir mi ? bizde trafik cezalarına aynını yapalım o zaman bu işler bu kadar kolaysa.. yetkililer duydunuz mu

  • CenK21 Haziran 2020 00:37

    Adam zaten bilse yorum yapmaz Oturur kendine çalışır.Gerçek ustalar zaten diyor kesin bilsem evi arabayı gömerim.kendi yoluna yönlendirip çakıyor..

  • cenk20 Haziran 2020 12:36

    Tukas ne olacak spk.

  • Derman 20 Haziran 2020 12:34

    DERİN HİSSE KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN. ADAM İŞİN EHLİ VE BİLİYOR. HİSSE ÖNERMEMİŞ Kİ ANALİZ YAPIYOR. EĞER YASAKSA AÇIKÇA HİSSE ÖNERENLERE NEDEN KARIŞILMIYOR.

  • Cenk27 Haziran 2020 06:41

    Madam adam iyiniyetliydi neden onerdigi islemin tersini yapmis onu da bi anlatirmisin

  • Mehmet akkar19 Haziran 2020 21:31

    Vurun abalıya.!?İnsan düşmeye görsün... Adam en az 10 hissenin analizini yapmış, yorumlamış, çoğu da mantıklı... Üstelik bana göre reysaş ve rygo hariç, ayrıca bu senetlerden bahsettiğin de ise değerleri bugünden çok düşüktü... Adam neredeyse 1 aydır işlem yapmıyor bu sürede yorumladığı senetlerin yerlerde sürünmesi lazımdı, sürünmüyor..O zaman spekülatif değilmiş... Bence tek hatası bu senetler aşırı yükseldiğinde yatırımcıyı uyarmak yerine 18 - 36 vade önsrmesidir. Bu durumda haklımı haksızım ı bu sürede belli olacak... Haksız ise yani senetler önerdiği seviyelere gelmez ise suçlu diyebiliriz..

  • Börteçine19 Haziran 2020 21:18

    Bazı twitlere bakıyorum adamlar bunun dediği hisselere çoluğunun çocuğunun rızkını, biriktirdiği 3 kuruş birikimini yatırmış. Sonuçta parası pula dönmüş. Sordum o şerefsize nasıl geçti boğazından diye engellemiş hemen. Yiyemezsin o parayı senden çoluğundan çocuğundan çıkar. para cezası üstüne hapis, bu kadarlada kurtulamazsın o insanlar arayıp bulacak seni o zaman ne yapacaksın acaba? Vatan millet naraları attırırlar sana bağırta bağırta

  • Fırat 19 Haziran 2020 20:42

    Derin sahtekar ülkede en fazla prim yapan yöntem olan vatan millet Sakarya yöntemi ile millete malı kitledi...

  • Horoz Corç19 Haziran 2020 20:29

    Bazılarımız para verip bu işin eğitimini alır kendi çabası ile kazanmaya çalışır,bazılarımız bu işi düzgün yapanları takip eder var 3-4 kişi analiz yapan,bazılarımız zaten kendine uzun vadeci der onlar hisseyi alır senelerce çıkmazlar hisseden,evet birde bu tavukçunun tavukları var kolay para peşinde koşan hemen olsun yarın patlasın 20 binim 50 olsun 40 binim 100 olsun su kurnazları,bedava para kazanacaklarya bakmayın siz tavukçu olduğuna herif resmen horozmuş birde bayrak koymuş profiline!!!!

  • derinkisve19 Haziran 2020 19:50

    hesabindaki müridler de isin icinde bence birlikte satmișlar muhtemelen

  • Con Snow19 Haziran 2020 16:40

    Kendi hesabından değil beraber hareket eettiği kişilerin hesabından malı KY ye kitlemiştir. SPK yaş yere yatmaz.

  • HASAN TOSUN19 Haziran 2020 16:24

    VAY DERİN DOLANDIRICI,AHLAKSIZLAR

  • Selim19 Haziran 2020 15:35

    Şu derinhisse denen tam bı uckagitciydi.twitterda kötü yorum yaptın mı hemen engellerdi.

  • selim19 Haziran 2020 15:03

    sahtekar

  • komedinin daniskası 19 Haziran 2020 14:58

    la kim bu dedim kuşlusuna baktım koptum adam kocaaa SPK dan ceza yemiş devlet kurumunu suçluyor masummuş höst yavaş dedim bir araba da yardakçıcı şakşakta kapattım.. bu milletin denizi bitmez arkadaş ..... vatan > millet > bayrak en son bayrak direği formasyonu olmuş oluşum tabii bu zamanda indiren azınlık şakşakta iken föte kaçıran çoğunluk adalet peşinde yurdum insanı hali.... devam devam yerli milii hüloooow reyisssssssss şlak şlak şlak.

  • Erdim19 Haziran 2020 14:41

    Bütün mübarek piyasa oyuncuları veya daltonları hepsi aynı politik ekolun adamları zaten. Hepsi çok milli ve çok dinli. Yola devam.

  • The beoker19 Haziran 2020 14:36

    Hisselere boşaltıldı mı asıl RTALB, GLRYH, EKİZ, İZMDC, AYCES, MAALT gibi hissekerde yatırımcının canı fena yanacak..... Tkuru, Dagi, Ardyz nibas gibi bir çok hissede bayağı şişirilmiş. Zamanı gelince balın batlar

  • malak19 Haziran 2020 13:37

    yerli ve milli piyasa dolandırıcısı.

  • Mucise Reis ;)19 Haziran 2020 13:04

    kısa sürede paramı 10 a katlamak istiyorum... hoopp.. hayır sever hisse analizcidi önder çıkıyor karşıma... sen böylesine inanırsan, böyleleride evet  a paranı katlarsın diyip seni inandırır... suçlu kim ? inanıp, böyle birini takip edende mi ? yoksa ben  mili kazandırırım diyen de mi ? karşılıklı etkş-tepki

  • Kendi Düşen Zırlamaz19 Haziran 2020 18:08

    Kim bekleyecek aselsanda garan da,petkimde ereğlide takıl bunların peşine bir aya araba parası yaparsın 10 binlira la hepsi hayal perest aldılar simdi ellerine tavukları pişirmişem

  • Vb19 Haziran 2020 13:02

    Geç fark etmiştim, gidenler gitmişti, o kadar primlenmiş hisselere bulaşmıyorum genelde, Listesinden sadece cemts aldım, az miktar , zarar etmedim , hala biraz duruyor, ortalık reklamdan ve gel gelcilerden geçilmiyor, kuşlu site,invest.. falan okumadan önce kafam daha rahattı..yukselirse yükselir düşerse beklerdim sıkıntı yapmazdım.....ne kadar beklenti içine girerse bir insan o kadar stres yapar ve hatalı kararlar almaya başlar

  • GENGHIS19 Haziran 2020 12:43

    Vatan bayrak ayağı ...... :D 

  • yaşar19 Haziran 2020 11:15

    çok zarardan çıktım rygyo dan rabbım yedirmesın İNŞAALLAH ÇOCUKLARINDAN ÇIKSIN ART NİYET VARSA EĞER

  • Dürüst vatandaş19 Haziran 2020 09:22

    Bütün böyle üçkağıtçı milliyetçilerin yüzüne tükürmeli yalandan her gün şehit haberi verip vatan millet Sakarya edebiyatı boş

  • bumu yani19 Haziran 2020 08:56

    yaw bunun eğitimine gidenlerde veya sadece 1. derece müridlerinde bunun kaç katı para döndü bi milyon nedir ya allasen. bunların akşam eylece parası istanbulda residansta komiksiniz vallahi. bununla beraber hareket eden hesaplardan ses seda yok ? onlar götürdüğünle mi kalacak. o ceza iki ihtiyarı var kel fodul onların kazandığının haftalık faizidir o be :) 

  • Mahmut Alnıak19 Haziran 2020 08:53

    İyide bu adam bu iş iki ay önce yaptı. Şimdi bu ceza haberi, bu kişiden habersiz bu kağıda yatırım yapanları olumsuz etkilemeyecek mi.

  • Önce Tuncaydı sonra önder oldu 19 Haziran 2020 08:17

    kimse kendi menfaati olmadan size bu böyle olacak bu şöyle olacak demez ,açın gözünüzü,  adam kendini Tuncay Artun sanıyo :o)  :o)  :o) 

  • Adamsın Borsanın Gündemi19 Haziran 2020 08:17

    borsa gündem i bu tarz yatırımcıyı gerçek anlamada koruyarak böyle vatan millet edebiyatı yaparak kendi halkını Hintlilere peşkeş çekenlerin ipliğini pazara çıkardığı için sizlere minnettarız. Allah yolunuzu açık etsin. korkmadan bu Türk küçük yatırımcısını Hintlilere pazarlayan bazı özelliklerden yoksunlardan koruduğunuz için teşekkürler...

  • dikkat19 Haziran 2020 08:14

    bu hissede bunu takip edip zarara uğrayanlar SPK nın bu işlemini dayanak göstererek ilgili şahsı dava edip zararının tazminini isteyebilir adamda 30 milyonluk hisse vardı zararınızı almak için işlem yapılabilir. artık eski kanunlar yok tama af maf oldu ama bu tarz durumlarda hayatta bırakmazlar. hakkınızı arayın... 

  • derinn19 Haziran 2020 08:10

    adamda 30  milyonluk hisse vardı gecen liste yayınlandığında zekatı olmuş bi milyon. ayrıca onu da ödemez SPK ya ispatla lan diyor twiter adresinde :) devlet kurumu ama olsun reis EP haklıdır bizim :) çıkarına uymaz ise devletin kurumunu bile hain ilan eder hiç bakmaz yerli ve milli dir hamdolsun arkasında devlet var 

  • Aman19 Haziran 2020 08:09

    Vay be en son bu abinin müridlerini halkbankasında görmüştüm yedi liradan hisse aldırdı demem o ki noldu o arkadaşlara.

  • Adem 19 Haziran 2020 07:42

    Komando diye diye elindeki hisseleri takipçiye sokan biri daha var. Kendi malı çakar sonra bi twit atar “satın diye” ekran görüntüsünü alır. Millete giren girmiştir satmaya fırsat bile kalmamıştır. Elimizde kaldı diyenede ben bu fiyatta satın dedim diye ekran görüntüsünü koyar, insanlar yolunduğuyla kalır. Bu bahsettiğim şahsı ve etrafında bu işi yapmasında ona kol kanat geren sürekli savunan kişilerle birlikte organize bir suç örgütü muamelesi görmesi, gerekli cezaların verilmesi gerekir. Çünkü bahsettiğim şahıs bir çete gibi dolandırıcılık yapıyor. İnşallah yakın zamanda hepsi kökten kurutulur ky rahat eder.

  • Kayan gür 19 Haziran 2020 05:56

    Para cezası çok az ama devamı gelir umarım!hapis cezası daha önemli 

  • Burhan19 Haziran 2020 04:12

    1.175 bin tl ceza vay be,,,enteresan,,spk bir şey buldu ki cezayı bastı.

  • ünal19 Haziran 2020 02:12

    yav arkadaş kursağınızdan nasıl geçiyor o yediğiniz ekmek

  • Reysaş mağduru19 Haziran 2020 01:02

    Hisse artık taban taban gidebilir

  • Alp 19 Haziran 2020 00:47

    Zorla mı aldırmış arkadaş. Doları 4 liradan bozdurtup borsada batmamıza yol verenlere ne diyorsunuz.

  • Jöleci19 Haziran 2020 05:37

    Onlar jöle yiyor şimdi meyveli

  • Sefa18 Haziran 2020 23:57

    Olan hep küçük yatırımcıya oluyor Büyükler istedikleri gibi hissede mallanıp istedikleri gibi mal boşaltıyor Büyük balinalar herzaman kazanır hissenin önüne kademelerle hisse satışa koyup Yüksekten alan küçük yat zararına sattırıyorlar O yüzden bütün hisselerde emir silmek yasak olmasını istiyoruz Ky kollamada samimiyseniz

  • Mert18 Haziran 2020 23:57

    Bu adam bu operasyonları tek başınamı yapıyor. Suç işlediği şirketlerin patronlarınıda araştırsın spk. Bu iş öyle basit iş değil gibi duruyor. 1 kişiye ceza ver olay kapansın olmaz. Çok yatırımcının canı yandı ve bu işin 1 kişilik bir iş olmadığını düşünüyorum. 

  • Pala18 Haziran 2020 23:48

    Din bayrak diyenden kaçacaksın

  • akıllı ol kendini soydurtma19 Haziran 2020 18:44

    Atatürk diyerek soyanlar da var

  • Fff18 Haziran 2020 23:45

    Ben takip ediyorum kendisini 1 tane bile kağıt almadım ama derin hisse hub-c yi 6 liradayken söylüyordu 50 lirayı gördü, dardeneli 3-4 lirayken söylüyprdu 10 kısur lira oldu... Ayıptır bilen bilmeyen adamı karalıyor. En az yüzde yüz kazandı alanlar ki reysaşda yüzde binden fazla bile pirim yaptı. Ben uzun zamandır borsayı sadece izliyorum. Kimseyi savunmak gibi derdim yok ama böyle şirketlerin geleceğini okuyabilen insanları karalamak bu kadar ucuz olmamalı. İnsanlara para kazandıranlara değil kaybettirenlere ceza verilmeli diye düşünüyorum

  • muridlik yapma cakal spk yalan mi söylüyor19 Haziran 2020 19:59

    Kardeș bu adam halen 40 tl de hubvc yi reysasi devayi pazarliyodu suan bi bak istersen fiyatlara

  • aç gözlü insanlar19 Haziran 2020 18:46

    Adam 50 tl olmuş hisseyi alıyor.insan bi  bakar bu hisse niye yükseldi,daha gider mi..sonra buralar ağlama duvarı...

  • Ff19 Haziran 2020 08:39

    Aydan hanım, Adamın hisseleri yüzde bilmem kaç yapmış söylermisiniz tavsiye verip sattıysa nası % de yüzler, % binler olmuş.... Ayarıca 50 kuruşken almadığı reysaşı 10 liradan alan varsa daha nereye gitmesini bekliyormuş acaba? Ben kimsiye tavsiye vermem, zaten borsayla günsemi takip amacıyla ilginiyorum.

  • Aynan ôxkan19 Haziran 2020 07:06

    Hisse tavsiyesi verip hemen akabinde kendi hisselerini satan adami savunuyorsan,ya sen de onun gibisindir yada adamisindir.

  • Yorum18 Haziran 2020 23:29

    1 milyon ceza eee gerisi ya götürdüğü paranın gerisi o ne oluyor bonus mu veriyorsunuz

  • döt hisse18 Haziran 2020 23:27

    iyi olmuş gatava

  • Yorum18 Haziran 2020 23:24

    Tüm mal mülk herşeyine tedbir konulsun bu hisselere alış fiyatı ile satış fiyatları arasındaki rakam geri alınsın ve bir daha hisse senetlerine el sürmesi engellesin hesabına nereden para gelmiş nereye para gitmiş incelensin sonuçta bu zenginligin kaynagı bulunsun ve eğer hisse senedindense bu paralar ky cıyı yönlendirerek elde ettiği paralar öyleyse o para kiminse o hisselerde kimler zarar ettiyse onlara hisseleri oranında geri verilsin

  • Yorum19 Haziran 2020 00:30

    Twiter nasıl yazılır bilmem ayrıca yazdıklarımın neresi size yanlış geldiyse onu söylerseniz daha açıklayıcı olurdunuz bu dediklerim sadece önder tavukçu için geçerli degil tüm manipülasyoncular ve spekilasyoncular ve kısaca sosyal medyada insanları yönlendirenler ve patronlar için geçerli

  • Ahmet18 Haziran 2020 23:58

    Hatta hadım edilsin. Yuh yani. Sırtından kazanan takipçileri de yakalasınlar ama :) ilk başta senin hesabını incelesinler. Sen de almışsa sana da ceza verilsin

  • Geç kaldı18 Haziran 2020 23:15

    Düzene ayak uydurmakta geç kaldı. Takip ettim fakat yapmacık vatan millet söylemlerinden sıkılınca bırakmıştım...

  • Sığ Hisse18 Haziran 2020 23:13

    Dayan Önder Hocam; Takipçi başı 6 TL toplasak senin cezayı ödüyoruz. Iban atar mısın.

  • Serin hisse18 Haziran 2020 23:09

    Çok derin mevzular.....

  • slimche18 Haziran 2020 23:08

    O inanan kerizlere vermeleri lazım o cezaları. 3 liradan 45 e gitmiş, 1 liradan 12 liraya gitmiş kağıdı alan andavallar hakediyo o cezayı :) o sadece güzel bi ders verdi KY ya :)

  • fafa18 Haziran 2020 22:59

    Soyguncular hep vatan, millet,bayraktan bahseder.Bayrağı gördünüz değil mi?

  • Mehmet 19 Haziran 2020 21:33

    Irkcilar genelde milletin bu Tür duygularını sömürür. Oysa cahil olmayıp herkesin ademden geldiğini bilip anlasak böyle boş yollara kapılmayız

  • Fatih 18 Haziran 2020 22:56

    Karaktersiz herif onun yüzünden hisse alamıyoruz bütün hisseleri bokladi

  • Ayes225918 Haziran 2020 22:54

    Bu guzel ulkemde vatan millet bayrak Allah din agzindan dusurmeyip saf temiz insanlarimizi maalesef kandirmak cok kolay. Bu tarihte de boyleydi dini alet ederek cennetten arsa bile sattilar... Vatandaslarimizin zaafini kullanan herkim varsa cezasini cekmeli!!!!

  • Fenalık19 Haziran 2020 05:39

    Yer kalmaz içeride

  • ekonomist/stratejist18 Haziran 2020 22:44

    Profil fotosundan belli temiz yüzlü bi insan olmadığı. Verilen para cezası devede kulak kalır vatan millet Sakarya edebiyatının kefareti bu kadar ucuz olmamalı. Daha sert daha caydırıcı tedbirler ve yasal düzenlemeler gerekir misal manipüle ederek kazandıklarına TCK açık hükümleri gereği kazanç müsaderesi gereği el konulup dolandırığı küçük yatırımcılara dağıtılmalıdır.

  • Cemil ORUÇ 18 Haziran 2020 22:41

    Hasanmeşe ve ümit sarı bunlar hala devleti ve kurumlarını yok sayarcasına hisse yazıp takipçiyi yönlendirmeye devam ediyorlar. Devletin kurumlarını yok saymak neymiş devlet göstermeli bunlara

  • vatan18 Haziran 2020 22:30

    vatan millet sakarya :) yandı bizim kanarya

  • Numan18 Haziran 2020 22:28

    Bu Tavukçuoğlu şimdi devada,tavuk alacam bu akşam

  • Vur kacma 18 Haziran 2020 22:15

    Yurt disina cikis yasagi koyulmasi gerek