E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK’dan aracı kurumlara yorum uyarısı---

SPK’dan aracı kurumlara yorum uyarısı

SPK’dan aracı kurumlara yorum uyarısı
09 Nisan 2018 - 13:33 borsagundem.com

SPK, aracı kurumlarca düzenlenen etkinlikler kapsamında kurum internet sayfasında yer alan müşteri olan/olmayan kişilerin yorumlarının kaldırılması konusunda TSPB’ye yazı yolladı

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), seminer, eğitim ve benzeri etkinlikler gerçekleştiren aracı kurumları, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) aracılıyla internet sayfalarında yer alan müşteri olan ya da olmayan kişilerin değerlendirmeleri konusunda uyardı.

Aracılık Piyasası Dairesi Başkanlığı tarafından TSPB’ye gönderilen yazıda, gerekli takip mekanizmalarının oluşturulamaması halinde aracı kurumlara ait internet sayfalarından bu bölümlerin çıkarılmasının uygun olacağı belirtildi.

ARACI KURUMLARA DUYURULMASI İÇİN…

Daire Başkanı Ali İhsan Güngör imzasıyla SPK’dan TSPB’ye gönderilen ve Kurul kararına yer verilen yazıda şöyle denildi:

"Kurulumuzun 15.03.2018 tarih ve 12 sayılı toplantısında, diğer hususların yanı sıra; aracı kurumlar tarafından seminer, eğitim ve benzeri isimlerle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında toplanmış olan ve müşteri olan/olmayan kişilerin yaptığı değerlendirmelerin aracı kurum tarafından internet sayfası üzerinden veya diğer yollarla yayımlanması halinde içerikte yer alan ifadeler “üçüncü taraflarca yapılan yorum / geri bildirim” dahi olsa aracı kurum sorumluluğunda olacağı, bu konuda gerekli takip mekanizmalarının oluşturulamaması halinde internet sayfalarından bu bölümlerin çıkarılmasının uygun olacağı konusunda aracı kurumların bilgilendirilmesini teminen Birliğinize bildirimde bulunulmasına karar verilmiştir.

Bu çerçevede yukarıdaki Kurulumuz Kkararının Birliğiniz üyesi aracı kurumlara duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Ali İhsan Güngör
Daire Başkanı"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir22 Nisan 2018 13:14

    IŞIKLAR Enerji ve Yapı Holding'in borsa dışındaki şirketten alacağı olan 240 TRİLYONU HEDİYE ETMESİNE NASIL OLUR VERİRSİNİZ?! Vatandaş o paralar gelecek diye hisseye yatırım yaptı! SPK MİLLETİN ŞALTERİNİ ATTIRDIN HER ŞARTTA! Söyle siz kimden yanasınız? On senedir yatırımcı kan ağlıyor, BUNUN SEBEBİ SİZSİNİZ!..

  • Polat10 Nisan 2018 23:12

    Gerçekler zorunuza mı gitti kıyamam patronlara selam söyle spk onlar anlar

  • Türkoğlutürk10 Nisan 2018 07:44

    Kesin halkın sesini. Beşpara etmez şirretleri borsaya alın göz göregöre halk dolandırılsın,

  • Günahtır10 Nisan 2018 00:39

    Tam isabet. Ekgyo hissesini 4 lira beklentiyle aldırdılar iki sene oldu zarardayım. Hemde borsa uçmuşken zarardayım.

  • shdsh09 Nisan 2018 16:10

    (6)