E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Altınyağ Kombinaları'na para cezası---

SPK'dan Altınyağ Kombinaları'na para cezası

SPK'dan Altınyağ Kombinaları'na para cezası
29 Ağustos 2019 - 20:21 borsagundem.com

SPK, Altınyağ Kombinaları'na 38 bin 308 lira idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Altınyağ Kombinaları (ALYAG) hakkında yürüttüğü incelemeler sonucunda, kanunen gerekli olduğu halde özel durum açıklaması yapılmadığı tespiti üzerine para cezası kesti.

Ceza kararıyla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Altınyağ, 31.12.2018 tarihli finansal tablolarına göre sermayenin %78,98 oranında kaybedilmesi ve bu durumun Türk Ticaret Kanunu’nun 376'ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamına girmesine rağmen özel durum açıklaması yapmaması sebebiyle 38 bin 308 lira ceza ödeyecek.

Türk Ticaret Kanunu 376. madde

Cezaya konu olan, Türk Ticaret Kanunu'nun "Sermayenin kaybı, borca batık olma durumu" başlığı altında yer alan maddeleri şu şekilde:

3. Sermayenin kaybı, borca batık olma durumu

a) Çağrı ve bildirim yükümü

Madde 376 – (1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

(2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

(3) Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki, iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatma kahriman30 Ağustos 2019 20:34

    Altındağ dan insaf yani üç kuruş paramızı telef etiler allah ciğerlerinden soksun insalah 1 yıldır bekliyorum bizim paramızı ödesinler de spk niye bunlara dur demiyo

  • Mahir30 Ağustos 2019 16:42

    Milletin aklıyla dalga geçmeyin.

  • Şerif 30 Ağustos 2019 10:06

    Bu ceza onlara hiç. Kısa sürede şirketin içi fena boşaldı. Nede olda Atı alan üsküdarı gecer felsefesinin adamları.

  • Akın 30 Ağustos 2019 10:02

    Bunların arkası sağlam, göstermelik cezalar ancak. Göstermelik cezalar asık büyük işleri saklıyor.

  • Fatih29 Ağustos 2019 22:04

    Ieyho ya 2. Uyari veriliyor Göz altı verilmiyor adam şirket namına .80 ortalama ile aldığı ieyho 'yu tekrar .34 kime sattı spk bunu araştır sen önce...

  • Tespit29 Ağustos 2019 21:30

    Bi bedelli ile çıkarır onu nolacak ki satisina onay veren spk onay neden verdi madem

  • Saido29 Ağustos 2019 21:08

    Ceza hep bize yazılır onlara ne yapar 38 bin

  • Ayhan 29 Ağustos 2019 20:52

    İşi biliyorlar iyi kazanıyorlar Nedense bunların yönettiği Artı, Alyağ, Krsan, Atlatis, Etiler hepsinde yatırımcı hep tepetaklak. Hepsinde muhteşem bildirimler ve zamanla hepsi yakın izleme pazarına yuvarlandı. İşi bilmek bu!

  • Ersin 29 Ağustos 2019 20:45

    Eskiden şirketin özsermaye yüksekti. Bunun üstüne bedelliden kasaya 45 milyon girdi, bunun üstündedir fabrika varlıklarını satıp 50 milyon dan fazla kar ettiler. Ama şuan şirketin için boş. Bir miktarı şüpheli alacak olarak bir miktarı başka şekilde uçtu gitti. Çok güzel hareketler bunlar

  • Mehmet 29 Ağustos 2019 20:40

    Adamların işi borsada yatırımcıyı döğüşlemek. Büyük servet yaptılar.

  • Birol 29 Ağustos 2019 20:39

    Adamlar kısa sürede borsadan büyük servet yaptılar. Yönetimini ellerine geçirdikleri bütün şirketler önce iyi sağıldı sonra hepsini birer birer yakın izleme pazarına düşürüldü. Yola devam

  • Özer29 Ağustos 2019 20:36

    Son yılda 100 milyon dan fazla özsernaye erimiş. Nasıl olmuş? O kadar çok şüpheli alacak nasıl olmuş?