E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK'dan Akın İpek ve ailesi hakkında suç duyurusu---

SPK'dan Akın İpek ve ailesi hakkında suç duyurusu

SPK'dan Akın İpek ve ailesi hakkında suç duyurusu
27 Aralık 2018 - 16:50 borsagundem.com

SPK, İngiltere'de bulunan FETÖ firarisi Hamdi Akın İpek'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka açık Koza Grubu şirketleri ve bağlı ortaklıkları hakkında yürütülen incelemeler sonucunda aralarında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Hamdi Akın İpek'in de bulunduğu, İpek ailesinden 4 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kurul, ‘FETÖ çatı davası’nın firari sanığı ve el konan Koza İpek Holding’in sahibi Hamdi Akın İpek ile Cafer Tekin İpek hakkında 9 ayrı usulsüz eylem nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Kurul ayrıca, Melek İpek ve Pelin Zenginer hakkında da suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Söz konusu suç duyurularına ilişkin SPK haftalık bülteninde yer alan detaylar ise şu şekilde:

SPK bülteninde ayrıca yatırımcılara uyarı niteliğinde şu bilgilere yer verildi:

"Kurulumuzca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun Koza Altın, ATP İnşaat, Özdemir Antimuan, Koza İpek Tedarik, İpek Enerji ve Koza Anadolu tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının anılan şirketlerden istenmesine karar verilmiştir."

FETÖ'nün finans ayağı

Hamdi Akın İpek'in, 'FETÖ'nün finansörü' olduğu gerekçesiyle Türkiye'de yakalama kararı bulunuyor. İngiltere'de firarı konumda bulunan İpek hakkında, geçtiğimiz günlerde Türkiye tarafından iade talebinde bulunulmuş, ancak Londra mahkemesi iade talebine 'ret' yanıtını vermişti. İngiltere'nin 'ret' yanıtına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül sert tepki göstermişti.

İpek, 3 ayrı davada sanık olarak yer alıyor. Haziran ayında karara bağlanan "FETÖ/PDY çatı" davasından ayrılan dosya kapsamındaki dava ile "Koza-İpek Holding" davasının sanıklarından İpek hakkında Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesinde "Kamu kurum ve kuruluşu zararına nitelikli dolandırıcılık" suçundan açılan yeni bir dava daha bulunuyor.

FETÖ'nün üst düzey yöneticileri arasında

Hem FETÖ/PDY çatı davasından ayrılan dosyada hem de Koza-İpek Holding davasında FETÖ'nün üst düzey yöneticileri arasında gösterilen Hamdi Akın İpek'in dava dosyalarına giren suçlamalar ise şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı ihlal etmeye teşebbüs etmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek, siyasal ve askeri casusluk, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, nitelikli zimmet, suç gelirlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, ele geçirmek, başkasına vermek, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, güveni kötüye kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapmak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,90
En Yüksek: 48,36
En Düşük: 47,72
Değişim -0,17 %
FK: 7,98
PD / DD: 2,41
İşlem Hacmi 66.615.027
Toplam Adet: 1.384.879
Ağırlıklı Ort.: 47,03
Son Değer: 22,54
En Yüksek: 22,70
En Düşük: 22,32
Değişim 0,71 %
FK: 0,63
PD / DD: 0,24
İşlem Hacmi 295.545.526
Toplam Adet: 13.125.770
Ağırlıklı Ort.: 22,49
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan28 Aralık 2018 13:38

    koza . koza altın bu şirketler Yargıtay kapama kararıvarken kapanmadı .oysa asyab hişşeşii alan küçük yatırımcılara oldu......adalet neredesin