E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan 4 kişiye suç duyurusu---

SPK'dan 4 kişiye suç duyurusu

SPK'dan 4 kişiye suç duyurusu
23 Ağustos 2013 - 20:31 borsagundem.com

SPK, dört kişi hakkında, Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı davrandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu

SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Murat TAŞCIOĞLU adlı şahsın SPK Kanunu'na aykırı suç unsurlarını işlemesinden dolayı Kurul tarafından Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Bültende diğer yer alan bir başka suç duyurusuna konu olan kişi ise Yavuz OZMAN. Yavuz OZMAN, Hürriyet'in sahibi olduğu Hürriyet Medya Towers'ın, Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Nurol) tarafından satın alınmasına ilişkin özel durum açıklamaları öncesinde ve sonrasında Hürriyet ve Nurol pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerinde suç unsuru taşımasından dolayı Kurul tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
Brisa hisselerinde de işlem yapan iki şahıs için suç duyurusunda bulunuldu. Sermaye artırımına ilişkin bilginin kamuya duyurulmasının öncesinde, sahip olduğu bilgileri kullanarak Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinde SPK Kanunu'na aykırı işlem yapan Kazım ZÜLFİKARİ ve Fatma Güzin YILMAZ hakkında Kurul suç duyurusunda bulundu.
Bunun yanı sıra Fatma Güzin YILMAZ isimli şahsın sahip olduğu tüm lisansların 6 ay süreli olmak üzere iptal edilmesine Kurul tarafından karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TOKATÇI MEMSA24 Ağustos 2013 21:34

    SPK ACABA FAİK ULUTAŞ (MEMSA)HAKKINDADA SUÇ DUYURUSU YAPACAKMISINIZ

  • yatırım24 Ağustos 2013 19:37

    bu tahtalarda brüt takas olacak mı eçen haftakilere yapmışlardı adaletinizi göreceğim ben de.

  • Enver 24 Ağustos 2013 12:07

    Ya bu kişiler arasında neden mübarekler yok anlamıyorum. Sürekli bizim Abi'lerimiz var Ankara'da diyorlar galiba doğruki kimse bişey yapamıyor.

  • murat24 Ağustos 2013 12:01

    nugyoda nolduki tahta yüzde yedi yüz çıktı manüplasyon falan olmadı herkeste para kazandı,brisada her kes para kazandı ve en az 3 ay en tepede sat fırsatı verdi,spk diyorki bu borsada kimse para kazanmayacak,kağıtları çıkarmayın düşürün hekes zarar etsin,gitsin foreks tee kumar oynasın,sspk yı eleştirmiyorum zira geniş delillerle başbakanımıza şikayet etmeye hazırlanıyorum.

  • keklik24 Ağustos 2013 08:44

    güçleri ancak garibanlara yetiyor. organize çetelerin operasyonlarına devam etmesine göz yumuyorlar. korkaklar

  • Emekli borsacı24 Ağustos 2013 03:27

    Birisi için yasak koymak ayıptır insanların itibariyle oynamak günahtır siz suç ve suçlu arıyorsanız yeni halka arzına izin verdiginiz hisselere bakın 2011-2012-2013 de halka arzına izin verilen hisseler aracılığı ile yatırımcı soyulmuş halka açılan şirketler batmak üzeredir. Burda. Yatırımcının. Milyar doları batmıştır

  • aylin23 Ağustos 2013 21:33

    bu kadar suça çok küçük bir ceza.