E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan 2 kişi hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusu---

SPK'dan 2 kişi hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusu

SPK'dan 2 kişi hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusu
10 Aralık 2020 - 19:42 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, dolandırıcılık suçlamasıyla 2 kişi hakkında savcılığa ihbarda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yürütülen incelemeler neticesinde, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunarak dolandırıcılık suçu kapsamına giren 2 kişiyi yakaladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, Özge Erten isimli kişi hakkında, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunulması, bilişim sistemlerinin ve banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle; hileli davranışlarla kişilerin aldatılarak onların zararına kendisine yarar sağlanması ve sahte banka dekontları ile çerçeve sözleşmelerinin düzenlenmesi ve kullanılması suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca, Özge Erten'in işlediği suçlara iştirak ettiği belirlenen Uğur Erten hakkında da, yetkilisi olduğu şirketin banka hesaplarını kullandırmak suretiyle izinsiz sermaye piyasası faaliyeti suçuna iştirak edilmesi ve yetkilisi olduğu şirketin banka hesaplarını kullandırmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçuna iştirak edilmesi eylemlerinden ötürü suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

SPK'dan Plaspak'ta Gökhan Şıkrak ve 2 kişiye suç duyurusu

Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nin halka arzına SPK'dan onay

SPK'dan Öncü Girişim'in bedelli başvurusuna onay

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Denizci30 Aralık 2020 20:20

    Bu kadar yalanci dolanci tokatci varken en guzeli dolara yatirim yapacaksın basın agrimaz hergun bir ceza geliyor insanlara yabanci gelirmi imkby e

  • Niyazi kerim13 Aralık 2020 19:58

    Gida hiselirdede ayni dolandiricilik var mesala merko avod vangida spk neden denetlemiyor bunlari kucuk yatrimcinin kanini emiyorlar

  • Serap yilmaz11 Aralık 2020 21:38

    Gkm foreks de dolandırıcı aynı haksız kazanç yapıp çok kişiyi dolandırıyor.

  • Burhan Gulmez11 Aralık 2020 20:11

    SPK BINLERCE KISIYI DOLANDIRAN MENSA YONETICI VE SAHIPLERI HAKKINDA NEDEN ISLEM YAPMIYOR. DOLANDIRILMAMIZA NEDEN GOZ YUMDU?

  • efg10 Aralık 2020 22:02

    para için bu insanların yapmayacağı bir şey yok, insanlar lüks peşinde  lüks hayat yaşamak için yapmayacakları şey yok , paraya taban