E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK'da şok operasyon---

SPK'da şok operasyon

SPK'da şok operasyon
12 Mayıs 2015 - 18:28 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu'nda çok önemli gelişme.. Kurum çalışanı 23 uzman başka göreve gönderildi...

Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) büyük operasyon…
Ankara ve İstanbul ofislerinde gerçekleştirilen operasyonda daha önce görevden alınan ve danışmanlık kadrosuna atanan isimlerle bazı uzmanlar görevden alınarak Ankara'da başka bir kuruma atandı. Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre SPK’da görev yapan 23 kişinin kurumla olan ilişkisi kesildi. Operasyonun Torba Yasa'ya eklenen bir yasaya daynılarak yapıldığı belirtiliyor.
23 çalışanın 17’sinin Ankara personeli olduğu, 6’sının ise İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi. Haklarında görev yerleri değiştirme kararı verilen 23 kişi arasında daha önce daire başkanlığından alınıp danışmanlık kadrosuna atanan isimlerin olduğu belirtildi.
 
YENİ ADRESLERİ KAMU GÖZETİM KURUMU
 
Operasyon kapsamında SPK’daki görevleri sona erdirilen 23 kişi 15 gün sonra Ankara’da Kamu Gözetim Kurumu’nda işe başlayacak. Ancak şok gelişmenin en çarpıcı yanlarından biri de İstanbul’da ortaya çıktı. Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre söz konusu 6 personele yarın sabah itibarıyla Kağıthane’deki Devlet Arşivleri Müdürlüğü’ne gitmeleri talimatı verildi. Gelen bilgilere göre ise söz konusu binada tek bir bilgisayar bile bulunmuyor. Bu 6 kişinin de 15 gün sonra Ankara’ya giderek Kamu Gözetim Kurumu'nda kendilerini verilen yeni göreve katılacakları ifade edildi.
Bu arada, yaklaşık 1 yıl önce 25 Nisan 2014 tarihinde 12 daire başkanının tamamı görevden alınarak yerlerine yeni isimler atanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (51)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat bey 15 Mayıs 2015 10:18

    ne olaçak bu goldaşın hali alibabacan dan açıklama bekliyorum öbürlerinin heram yidiğinden onları kollalar

  • aynı beyaa14 Mayıs 2015 15:19

    Eğitim,sağlık,adalet nasılsa SPK da o kadar aynı beyaa

  • fethi uzun14 Mayıs 2015 11:48

    KERVANSARAY ile ilgili SS ve ZT elinden gelen bütün kötü senaryoları uyguladılar ve kağıt buralara kadar düştü. Bundan sonra eninde sonunda yükseltecekler. Merakla beklediğimiz hala gelmeyen meşhur mahkeme kararları da gelecek. Bakalım bundan sonra kim gülecek kim üzülecek...

  • cuma kabak14 Mayıs 2015 11:25

    esemsporu elektropak batağından kurtarın.

  • Adil çağrı Fiyatı14 Mayıs 2015 09:17

    Adil çağrı fiyatı çok basit..Şirketin halka arzdan sağladığı fonun toplamı x( 1+merkez bankası reeskont faizi) / piyasadaki hisse adedi... bu kadar basit..

  • İpek yolu14 Mayıs 2015 01:35

    Şimdiki rutuşlar önemli bir aşama ama Umarız Seçimlerden sonra kurulacak hükümet SPK BİST ve Diğer ilgili kurumlarda ciddi bir yenileme ve yapılandırmalar yaparak ülkemiz borsasının amacına yönelik işlemesini sağlayıp imajını yükseltir. Umarız Kervansaraydaki gibi yatırımcının çok aleyhine gelişmiş işlemler bir daha vuku bulmaz. Eskilerede şunlar sorulabilir; önemli oranda halka açık Kervansarayı borsa dışındak şirketle birleşmede tanıdığın imtiyazlı koşulları diğer patronlarada tanınırsa borsa ne olur ozaman!? Ve şirket birleşiminden sonra çağrı ve diğer süreclerde tanınan esneklik bu işler yapan diğer şirketlerin patronlarınada tanınırsa borsa ne olur ozaman!? Sadece Kervan ın borsa dışındaki bir şirketle birleşiminden önceki ve birleşiminden sonraki bilançolarına bakın yeter!: Bu birleşmeyle hisse defter değeri kaç kat düşürmüş, Özermaye ne oranda erimiş, Finans durumu okadar iyi iken ne kadar borç çıkmazına girmiş, bunlara bakın yeter!! Emsal alınarak böyle bir birleşimi yönetim gücünü kullanıp diğer şirket patronlarıda yaparsa borsanın hail ne olur? Bu aşamada bu işi ancak br çağrı temizleyeyeblir! Ama adil doğru yatırımcının hakkını veren bir çağrı fiatıdır!

  • President of a Board13 Mayıs 2015 23:52

    Umarız yenilenen spk ve bist kadroları ülkemizdeki borsa imajını tekrar tamir edip yükseltir. EY ESKİ SPK! Büyük oranda halka açık Kervansarayı borsa dışındak şirketle birleşmede tanıdığın imtiyazlı koşulları diğer patronlarada tanınırsa borsa ne olur ozaman!? Ve şirket birleşiminden sonra çağrı ve diğer süreclerde tanınan esneklik bu işler yapan diğer şirketlerin patronlarınada tanınırsa borsa ne olur ozaman!? Sadece Kervan ın borsa dışındaki bir şirketle birleşiminden önceki ve birleşiminden sonraki bilançolarına bakın yeter!: Bu birleşmeyle hisse defter değeri kaç kat düşürmüş, Özermaye ne oranda erimiş, Finans durumu okadar iyi iken ne kadar borç çıkmazına girmiş, bunlara bakın yeter!! Emsal alınarak böyle bir birleşimi yönetim gücünü kullanıp diğer şirket patronlarıda yaparsa borsanın hail ne olur? Bu aşamada bu işi ancak br çağrı temizleyeyeblir! Ama adil doğru yatırımcının hakkını veren bir çağrı fiatı!

  • Prof13 Mayıs 2015 22:48

    Spk nın tamamen yenilenip borsanın doğru işlemesi için gercek bir otorite kurum olma kimliğine kavuşması gerek! Son 1.5 yıldır Kervnsaray da Şirket birleşimyle başlayan yatırımcının varlığını eriten ve sonrasında yatırımcıyı diskalifiye etmeye odaklı butün işlemler silsilesi ni avrupadaki ülkelern spk lar önüne getirilse şirket birleşimini onaylarmıydılar? ve sonrasındaki bütün işlemlere karşı ne gibi yaptırımlar uygulardılar?

  • yusuf bey 13 Mayıs 2015 21:17

    goldaş niye ilgilennen yok başgan nerde çuluk

  • bom13 Mayıs 2015 20:27

    yakında birileri bomm. bi fon...

  • omer 13 Mayıs 2015 17:30

    flap hakkında neden incelenme yapılmıyor kaç gündür kağıt taban taban gidiyor soygunculara dur diyecek spk lı yokmu değerli büyüklr buna önlem neden alınmıyor küçük yatırımcı gelmiyor daha gelirmi

  • Broker 13 Mayıs 2015 17:00

    Istedikleri kadar değiştirsinler. Daltonlar ile tilki spk ile ilgili kurum kuruluşları istediği gibi dize getirdi. Çağrı diyenler nafile bir rüyanın Peşinde

  • Memur13 Mayıs 2015 16:44

    http://forum.memurlar.net/konu/2116063/

  • Bank manager13 Mayıs 2015 14:34

    Kervn da bir çağrı bile yaptıramayacak kadar aciz bir sstem. Tamamen lağvedilmeli. Borsa oluşlarının amacı piyasayı sömürme olan br kaç borsa simsaru patron bile oynadıkları oyunlarla bu kurumun prestijini zedeleyp piyasaya madara etmiş durumdalar

  • celil saf13 Mayıs 2015 12:41

    esemspor elektropak birleşmesini iptal edin.

  • kimo13 Mayıs 2015 11:48

    clkhol soruşturması ne aşamada bilen varmı kim bunlar insanların yıllarca biriktirdikleri paraları resmen çalıyolar.kimse sesini çıkarmıyo

  • imtiyazlı paylar.13 Mayıs 2015 11:16

    borsaya yönetim imtiyazı olmayan, A-B grubu sınıflandırılıp, B grubu imtiyazlı payların halka arzı kesinlikle yasaklanmalı. Çünkü yönetim a grubundan tüm yönetimi seçip, her türlü usulsüzlüğü yapabiliyor ve B grubu halka açık hissedarlar sanki peçeteye ortak oluyor. bu saçmalığa son verilmeli.

  • Ahmet Aslan13 Mayıs 2015 11:08

    Arne abilgisayar yatırımcılarının hakkı 5 yıldır yeniliyor. SPK 5 yıldır seyirci kalmış. Bu ülkede şirket sahiplerinin dalaverelerine karşı küçük yatırımcıyı kim koruyacak Allah aşkına. Yardım istemediğimiz kimse kalmadı ama herkes üç maymunu oynuyor.

  • nedim13 Mayıs 2015 10:54

    Sayın borsa gündem, sizde artık spk ya yağ yakmayı bırakın.. gerçek ve adaletli yazın..

  • Yeni soruşturma13 Mayıs 2015 10:22

    Beyler malesef yanılıyorsunuz, görevden alınan 23 personelin çalıştıkları departmanlara bakın. Bunların yarıya yakını INTEGRAL MENKUL DEĞERLER'deki "müşteri işlemlerinde bilgisayar programı kullanılarak müşteriye kötü fiyat verilerek müşterilerin zarara uğratılması" usulsüzlüğünün araştırılmasında ihmal ve sorumluğuğu olan kişiler. yakında detaylarını SPK'dan duyarsınız.

  • radikal13 Mayıs 2015 09:45

    herkes bilip bilmden yorum yapmış, borsada da böyle trade yapıyorsanız daha çok zarar edersiniz. Borsagündem sizde haberi yanlış yapmışınız bilginiz olsun.

  • hakan13 Mayıs 2015 09:38

    HALKA ARZLARIN DURUMU ORTADA ,HALKA ARZIN SON GUNU ADAM VAZGECTIM DIYOR BASKASINA SATTIM DIYOR , ADAM SOSYAL MEDYADAN ACIKLAMA YAPIYOR SES YOK SPK DAN . ORTAKLIKDAN CIKARTMA DEDILER 5 DEFA TEBLIGI DEGISTIRDILER ,SPK DA KALITELI ADAM YOK , HEPSININ MAL VARLIGI ARASTIRILMALI...

  • 2313 Mayıs 2015 08:53

    öncü göstergeye benziyor demek ki geriside var , Allah orada çalışanların yardımcısı olsun ..Bir dost ..

  • akaratas4313 Mayıs 2015 08:29

    Ya kardeşim, bir önce bu vatandaşları neden başka kuruma atadığını açıkla. iki sonra hangi hisselerde sorun oluşturmuşlar birde onu açıkla. Biz küçük yatırımcı somut konuşulmasını istiyoruz. eee operasyon filanca kuruma gönderildi. Aynı şeyi orada yapmayacağı ne malum bunların!!!!!

  • kukla13 Mayıs 2015 08:22

    Gorevden alinanlar 10 15 yil once akpnin ilk ise aldigi uzmanlar. Demek curuk cikmislar. Referanslari kimmis acaba

  • karar13 Mayıs 2015 05:54

    Cidden bir kusurları varmış gibi sscmasapan yorumlar var buralarda. Karar sadece siyasi. O açıdan bakınız. "Tiz kellesi vurula" demiş birileri, kelleler vurulmuş. Durum budur.

  • Kurmay13 Mayıs 2015 02:18

    İşlevsiz ve etkin olmayan bir yapı. Düşünün bir buçuk yıl gecti ama Kervn da br çağrı bile yaptıramadılar. Kervn operasyonunu yurutenler bir buçuk yıldır ilgilş butun kurum kuruluş ve yatırımcılarla istediğ gibi oynadı. maskaraya cevirdiler sistemi. bir devlet ve kurumları bu kadar aciz olmamalı. yasalarını kuralarını uygulayabilmeli ve kurduğu brsanın doğru işlemesine sahip çıkabilmeli. Umarız yenileşmeeyle yeni yapı bu etknliğe ulaşır

  • vicdan13 Mayıs 2015 01:05

    Merak edoyirum5.bu kararı verenlerde vicdan var mı. Inşallah benzer hukuksuzluklara maruz kalır bu karari verenler.

  • Bist Man13 Mayıs 2015 01:04

    Bütün kadroların yenilenmesi lazım. Biste şirket sokmasında tek amacı sadece yatırımcı soymak olan patronların hepsinin adamları var içeride. iş haledici ve istikparat servisi gibi çlışıyorlar. Yeni yönetici ve memurlarla mantalite değişmedikce hersey aynılaşacaktır

  • erman13 Mayıs 2015 00:59

    aslında milleti zarara uğrattığı tespit edilerek zararların memurlar tarafından tazmin etmesi istenmeli donlarına kadar alacaksın bunların ki millete nasıl bir kazık attırdıklarının farkına varsınlar memurlar dürüst olsa borsada vurgun murgun olmaz olamaz

  • Cem Yaz12 Mayıs 2015 22:46

    SPK'nın ARENA'nın çağrıdan kaçışta çevirdiği dolapları ortaya çıkarmasını ve açıktan ödendiği iddia edilen paraları araştırmasını istiyoruz. SPK, MALİYE ve MASAK lütfen göreve... Bir de buna göz yuman SPK görevlilerine de operasyon istiyoruz...

  • kılıç12 Mayıs 2015 22:11

    KURUMLAR KOKUŞMUŞLAR MALESEF YÖNETENLER ÜLKEDEKİ EKENOMİK DURUMUN FARKINDA DEGİL VURGUN DÜZENİ VAR DİYE YILLARDIR YAZIYORUM ÇÜNKÜ VURGUNCUYU KORUYAN VAR,YADA İYİ YEMLENİYORLAR CEZALAR AGIR OLMALI TAYİN ÇIKARMAKLA ÜSTÜ KAPATILMAMALI.

  • sayılgan zade12 Mayıs 2015 21:31

    zeynep tümere ilk darbe spk kanadından 22.04.2014 bülteninde geldi sonra 25.04 de bütün daire başkanları değişti. sonra da zaten cezalar düzgün kesilmedi. bakalım sürec ne olacak.

  • servet 12 Mayıs 2015 21:14

    Menba var bende de fayda saglarmı bu cezalar, nerereye basvurabılrım,

  • Aracı kurum12 Mayıs 2015 20:56

    Piyasada tanınan büyük manipulatorlerin hepsinin memurları var kurum içinde, hepsinin temizlenmesi gerek. Borsa'nın yeni yapısıyla imaj tazelemesi gerek. Yatırımcıları borsadan kaçırdılar hep

  • Byk12 Mayıs 2015 20:52

    A grubu dışında olan hisselerle hiç ilgilenmemeli.

  • osman 12 Mayıs 2015 20:44

    clk holdıng soygunun parmagı olan uzmanlar......

  • emre12 Mayıs 2015 20:30

    Elımde mmcas var karsusan var ne yapcam malıyet cok yukse ne olur bu cezalardan dolayı hısseler. Rahatlar mı

  • maödur yatırımcı12 Mayıs 2015 20:17

    Şu anda kervansaraydaki operasyonun aynısı GLOBAL HOLDİNGTE YAPILIYOR.SPK B

  • Broker erdim12 Mayıs 2015 20:14

    Kervan operasyonunu kurum içindeki işbirlikçileri açığa çıkarılmalı. hisseler büyük oranda tahtacılık uzmanı daltonlara aktarılmış yatırımcının canını okuyorlar dibe basıp sirkelemelerle. Yurdum borsasının hali!

  • Goldaşzede12 Mayıs 2015 20:14

    SPK başkanı atanmadan bir anlam ifade etmez.

  • SELİM12 Mayıs 2015 19:45

    Hayırlı mı,hayırsız mı anlamadım.Gerçi önceden esems ve diğer hisseler için yazdığımız onlarca uyarıyı görmezden gelmişlerdi.Umarım yeniler de Allah korkusu vardır...

  • Albay12 Mayıs 2015 19:43

    Kervansaraya ki yatırımcıyı tamamen soyan yatırımcının elindekinin değerini eriten şirket birleşmesini kimler onaylamış bir an önce açığa çıkarılmalı. Temiz borsa için şart

  • haklı....12 Mayıs 2015 19:34

    evet sevgili büyüklerimiz bizde bunlar yüzünden mağdur olduk lütfen bizimde sesimizi duyur borsa gündem iyi ki varsın büyük malı götürenler ortada küçük işlem de dahi verilen cezalar ortada 1 sene önce konulan yasaklar incelensin işlemleri incelesinler yok öyle toptan yasak koymak yahu...

  • tecrit12 Mayıs 2015 19:22

    bunların yasak koyduğu kişiler ne olacak tüm yasakların kalkması gerek işine gelene yasak koy suç duyurusunda bulun işine gelmeyene devam bunların verdiği kararlar incelenmeli spk baştan bi düzenlenmeli yazık bi çok kişi hiç yoktan yasak yedi hakları arama zamanı.

  • mağdur12 Mayıs 2015 19:15

    ne için alındılar görevden acaba usulsuz işlem yapmışlardır belki kurunun yanında yaşıda çok yaktı bu uzman arkadaşlar sözüm bunlara eğer uzman iseler tabikide iyi olmuş keser döner sap döner..

  • glyhomete12 Mayıs 2015 19:13

    uarım işin sonon glyho ya kadar gider sirkete devlet el koyar bütün yatırımcı faydalanır

  • hasan12 Mayıs 2015 19:12

    çok güzel bir gelişme, yıllardır ismini vermiyim bi çok şirkete göz yuman, işini çeviren insanlar vardır muhtemelen aralarında. kirli eller kırılsın.

  • hmmm12 Mayıs 2015 18:56

    Goldaş operasyonu :)

  • yatırımcı12 Mayıs 2015 18:55

    ne anladıkki bu işten.ne yaparsan yap görevde kalıyorsun.sadece görev yeri değişiyor.kamudada kusurları varsa işten atmaları gerekir.görev değişikliğide nedemek ödülmü veriyosun yani...

  • gs190512 Mayıs 2015 18:34

    umarım bunların arasında kervn sahibi selim sayılgan denen kollayanlarda vardır