E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK uzmanı FETÖ'cülere dava açılıyor---

SPK uzmanı FETÖ'cülere dava açılıyor

SPK uzmanı FETÖ'cülere dava açılıyor
07 Şubat 2017 - 16:22 borsagundem.com

SPK uzmanı 2'si tutuklu toplamda 8 kişiye FETÖ üyeliğinden dava açılıyor

stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mesut Erdinç Bayhan tarafından FETÖ'nün SPK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, 2'si tutuklu 8 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

FETÖ'nün yapılanması ve eylemlerine değinilen iddianamede, 15 Temmaz darbe girişimi sonrası SPK Hukuk İşleri Dairesi Başkanlığının savcılığa bir yazı gönderdiği anımsatılarak, gönderilen yazıda 40 personelin FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldıklarının belirtilmesi üzerine, soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.


Örgütün yayın organına abone Şüphelilerden 6'sının örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları, ayrıca örgütün yayın organlarına abone oldukları aktarıldı.

Emniyet imamları tutuklu İddianamede, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden örgütün eski emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil ile irtibatı tespit edilen şüpheli Mustafa Taşdemir ile Talha Şahin'in tutuklandığı anlatıldı.

Şüpheli Taşdemir'in FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil ile 2011 yılında 11 kez görüşme yaptığı bilgisi verilen iddianamede, Taşdemir'den ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede, 31 Ekim 2015 günü oluşturulmuş excel dokümanında, FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol alan firari Adil Öksüz'ün hem isminin hem de e-mail adresinin kayıtlı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

15'yıla kadar hapis talebi Tüm şüphelilerin Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiği kaydedilen iddianamede, şüpheliler hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyetinin, 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde bir karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde, şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eser08 Şubat 2017 12:10

    Kervn clkho faşan gibi utun oprasyonlarda korumacılık yaptılar.

  • vahdedettin ertoş08 Şubat 2017 09:44

    bunların başı kim?

  • Kaygısız07 Şubat 2017 22:35

    Clkhol durumu nedir?

  • Ataç İnşaat07 Şubat 2017 18:05

    Halka arzdan önce Boydaklara iştirak satıldı yüksek kar etti denilip, Boydak kuruluşu aracı kuruma hileli arz ettirildikten 2 sene sonra iflas eden Ataç'da milletin birikimi eridi. Boydakların durumu malum. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor.

  • cenabet07 Şubat 2017 17:39

    goldaşı bunlar mı batırmış?

  • tesbih adamı07 Şubat 2017 17:39

    bu fafon halka arzlar vardı bir zamanlar. suç bunların mıymış?

  • hulusi07 Şubat 2017 17:38

    faiz lobisi vardı bi zamanlar. bunlar onlar mı şimdi?

  • vohdedettin ertoş07 Şubat 2017 17:12

    peh peh peh

  • Emre07 Şubat 2017 16:45

    Kervansarayda olay çok vahim. borsada işlemlerin yuz karası. halka açık olan bir şiretin, hemde %75 oranında bir şirketini özermayesini çok buyuk oranta eriten ve borç batağına düşüren bir şirket birleşme raporlarını kimler hazırlamış kimler onaylamış önemli. Araştırılmalı

  • Textile07 Şubat 2017 16:41

    Büyük çoğunluğu halka açık KERVN ın zeynep tümerin şirketiyle birleştirip halka açık şirketin özsermayesini 4 kat düşmesini sağlayan birleşmenin onaylanması soruşturulmalı. Yatırımcyı soyup soğana ceviren bir şirket birleşimi