E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK uyardı Mensa tamam dedi---

SPK uyardı Mensa tamam dedi

SPK uyardı Mensa tamam dedi
04 Eylül 2013 - 10:20 borsagundem.com

Mensa Sınai Yatırımlar, SPK'nın verdiği karar doğrultusunda 2 şirketin satın alma işlemlerini olağanüstü genel kurul gündemine aldı

Mensa'da KAP'a yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi; ''Bilindiği üzere şirketimiz, geleneksel iş kolu olan tekstil sektöründeki faaliyetlerini iştiraki ve bu alanda bilinen markası olan Mensa Mensucat adlı firması üzerinden devam ettirmeye karar vermiş, iplik üretim tesislerini de bir başka firmaya kiralayarak üretime kazandırmış bulundurmaktadır.
Yeni yatırım planları çerçevesinde ise, enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09.05.2012 tarihli yazısı üzerine başlatılan süreç sonunda Volt Enerji ve gayrimenkul alanında yatırımlara girişilmesi amaçlanarak Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş satın alınmıştır.
Bütün bu adımlar sonrasında, iştirak yapısının belirginleştirilmesi amaçlanarak şirket unvanının Mensa Holding A.Ş olarak değiştirilmesi kararına varılmıştır.
2012 başından bu yana iştirak yapılanmasını tamamlamak üzere yoğun bir süreçten geçen şirketimize 17.05.2013 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tebliğ edilen yazıda, "iştirak edinme işlemlerinin şirketin halka açıklık oranı ve piyasa değeri göz önüne alınarak önemli nitelikte işlem sayıldığı ve bu işlemlerin Genel Kurul onayından geçirilmesi gerektiği, aksi takdirde yok sayılacağı" emredilmiştir.
Bu hükümlere karşın, 26.06.2013 ve 18.07.2013 tarihlerinde şirketimiz tarafından, "Volt Enerji'nin satın alma işleminin 28.12.2012 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde gerçekleştirildiği, bu satın alma işlemine dair o tarihte geçerli tüm mevzuata uygun hareket edildiği, önemli nitelikte işlem tanımını düzenleyen yeni Sermaye Piyasası  Kanunu'nun 30.12.2012 tarihinde yürürlüğe girdiği ve geriye işletilemeyeceği" ayrıca "Mensa Gayrimenkul'un ise Volt Enerji'den devralındığı, payların Volt Enerji'ye yeniden devri söz konusu olsa dahi konsolidasyon esaslarının değişmeyeceği" nedenleriyle karar tashih talebinde bulunulmuştur.
Bu hususlardaki tereddütler üzerine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda, 2013/29 haftalık bültende ilan edildiği üzere, her iki şirketin de şirketimiz tarafından satın alınması işlemleri, genel kurul onayına tabi tutulmuştur. Dolayısıyla, şirketimiz tarafından yapılacak olağanüstü genel kurul çağrısının gündem maddeleri arasında her iki şirketin alımı hakkında ayrı ayrı olmak üzere gündem maddesi bulunacaktır.''

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 0,00
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gokalp07 Eylül 2013 18:08

    mensa 1 yıldır beddelsiz bedelli iptal bedelli yapmayı bir türlü beceremedi bunları kasıtlı yapıp k yatırımcıyı bıktırma 3-4 yıldır bir hisse sürekli düşer mi 2,8 LİRADAN ALDIĞIM HİSSEYİ 0,47 DEN PATRON AYRILMA FİYATI ÖDEYECEK HANGİ VİJDAN BUNU KABUL EDER İNSAF İNSAF VE YAZIKLAR OLSUN SOYGUN VURGUN

  • snake04 Eylül 2013 10:42

    Borsa gundem bizler turkiyenin farkli illerinden gelen mensa magduru yatirimcilariz.genel kurul icin geldik iptal edildi nicin bunu yayinlamiyorsunuz