E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK sosyal medya dolandırıcılarına karşı harekete geçti---

SPK sosyal medya dolandırıcılarına karşı harekete geçti

SPK sosyal medya dolandırıcılarına karşı harekete geçti
20 Aralık 2018 - 19:48 borsagundem.com

SPK, sosyal medya hesapları üzerinden yatırımcıları ağına düşürmeye çalışan dolandırıcılara itibar edilmemesi çağrısında bulundu. Kurul ayrıca, söz konusu kişiler hakkında hukuki işlemlerin de yapıldığını belirtti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa Gündem'in de sık sık gündeme getirdiği, özellikle küçük yatırımcıları mağdur eden sosyal medya dolandırıcılarına karşı harekete geçti. Kurul bugün yayımladığı duyuruda, Facebook ve Twitter hesaplarından yatırımcıları ağına düşürmeye çalışan bu gibi kişi ve gruplara itibar edilmemesi uyarısında bulundu. SPK ayrıca, sosyal medya üzerinden yatırımcıları aldatan ve mağdur eden bu kişiler hakkında, gerekli hukuki işlemlerin de yapıldığının altını çizdi.

SPK'nın sosyal medya dolandırıcıları hakkında yatırımcılara uyarı niteliğindeki duyurusunun tamamı şu şekilde:

"Kurulumuzca yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde, son dönemde Facebook, Twitter vb. sosyal medya hesapları üzerinden, Kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyet izni olmadan yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığı görülmektedir.

Herhangi bir makul ekonomik ve finansal gerekçeye dayanmayan, tamamıyla yatırımcıların aldatılmasına ve mağdur edilmesine yönelik olduğuna dair ciddi emareler bulunan söz konusu fiilleri işleyenler ve bunlarla birlikte hareket edenler hakkında gerekli hukuki işlemler yapılmaktadır.
Yatırımcıların herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramamasını teminen, gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim ve haberleşme kanalları üzerinden, bu nitelikte faaliyetlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Meşe sarı 21 Aralık 2018 11:51

    Meşe nin akıl hocası umut ama milleti hipnoz etmiş ağam paşam diye .

  • Cego21 Aralık 2018 07:26

    Sosyal medyada yazanlar çokmu iyiliksever çokmu hayırsever kendi menfaatleri için yazıyorlar. Bunlara inanıp alanlar ya aptal yada tatlı su kurnazı 1 den alayım 5 e satayım derdinde. Hiçbirine acımayın Yok efendim soyulmuşlar bırakın bu işleri.

  • aslan21 Aralık 2018 01:57

    seni seviyoruz orhan pala

  • dolandırıcılar kimler 21 Aralık 2018 01:05

    ayhan öztürk  hasan meşe burak bayram yaman harun kahraman umut sarı yani mustafa hakan kürklü ve dahaları sayın spk kurum yetkilileri lütfen göreve yatırımcı kalmadı soyulduk 

  • belirsizlik20 Aralık 2018 22:21

    ekgyo ve hlgyo  halk arz fiyatı mı yanlıştı yoksa bu fiyat baskısı nedir ey spk hadi geçtik spekülatör tahtalarını bunlara da mı yatırım yapan cezalandırılıyor , borsaya güvenip nasıl yatırım yapalım. sonra sermaye tabana yaymak gerekiyormuş hikayesi anlatılmasın ne temettü var ne kar. varsa yoksa bedelli yap yatırımcıyı soy. e bir dur de spk dur de.

  • Bıktım20 Aralık 2018 21:52

    Yatırimciları asıl mağdur edenler bistteki sözde şirketlerdir bunlar hersene zarar eder kâr ettiklerinde de yatırımcıya birşey vermezler zırt pırt bedelli çıkarırlar spk bunlar ile uğraşmalı yatırimcının parasını kurtarmalıdır bu tip şirketleri bistten çikarmalı bir daha bu tip şirketleri borsaya almamalıdır gerisi tefaruat. Ya arkadaş hersene nasıl zarar edersin ya madem öyle defolun gidin.

  • İstanbul lu20 Aralık 2018 20:18

    Hele şükür uyanabildiniz, birde halka arzlarada dikkat etseniz, çünkü halka arzlar yapılıyor, yatırımcı soyuluyor, son örneği Trabzon Liman

  • yatırımcı20 Aralık 2018 20:17

    harun kahraman vb