E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK onayladı: Erciyas, Özbal'ı devralıyor---

SPK onayladı: Erciyas, Özbal'ı devralıyor

SPK onayladı: Erciyas, Özbal'ı devralıyor
25 Kasım 2021 - 21:41 borsagundem.com

SPK, Erciyas Çelik'in, halka açık Özbal Çelik'i devralarak, Erciyas Çelik bünyesinde birleşme başvurusuna ilişkin duyuru metnine onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hisseleri Borsa İstanbul Ana Pazar'da işlem gören Özbal Çelik Boru'nun (#OZBAL), Erciyas Çelik Boru Sanayi tarafından devralınması hakkındaki başvuruyu karara bağladı.

SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan bilgilere göre, Erciyas Çelik'in Özbal Çelik Boru'yu tüm aktif ve pasifi ile devralması suretiyle, Erciyas Çelik bünyesinde birleşme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnine Kurul tarafından onay verildi.

Bültene göre, Erciyas Çelik'in birleşme işlemine ilişkin olarak Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği (ÖNİ Tebliği) kapsamında, ayrılma hakkının kullandırılması yükümlülüğünden muafiyet verilmesi talebi ise Kurul tarafından reddedildi.

'Birleşime İşlemi' nedeniyle, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak olan Erciyas Çelik'in 3 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı ile kayıtlı sermaye sistemine geçişine yönelik yapılan izin başvurusu ve Erciyas Çelik'in esas sözleşmesinde yapılacak değişiklerle ilgili başvurusuna ise SPK tarafından verilen yanıtta şu ifadeler yer aldı:

Birleşme İşlemi’nin gerçekleşmesi halinde Erciyas Çelik’in 3.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı ile kayıtlı sermaye sistemine geçişine izin verilmesine ve Erciyas Çelik esas sözleşmesinin 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,2324,25,26,27,29 ve 30. maddelerinin değiştirilmesi ile 31,34 ve 36. maddelerinin çıkarılmasına ilişkin tadil metnine Kurulumuzca uygun görüş verilmesine ve uygun görüş verilen tadil metninin Erciyas Çelik’in Birleşme İşlemi’nin görüşüleceği genel kurul toplantısında Birleşme İşlemi ile birlikte görüşülmesi ve oya sunulması gerektiği hususunda bilgilendirilmesine karar verilmiştir.

SPK, 5 şirketin sermaye artırımı başvurusunu onayladı

SPK'dan Kristal Kola ve 4 yöneticisine para cezası

SPK bu hafta 65 izinsiz foreks sitesini yakaladı

Borsa İstanbul'dan 2 hissede brüt takas kararı

Derlüks, tahsisli sermaye artırımı kararını revize etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)