E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​SPK Ocak ayı anketi açıklandı---

​SPK Ocak ayı anketi açıklandı

​SPK Ocak ayı anketi açıklandı
07 Şubat 2014 - 20:42 borsagundem.com

SPK 2014 Ocak ayı anketinde katılımcıların yüzde 48'i BİST'de düşüş bekliyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2014 ocak ayı anketine göre, aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 48 ile önemli bir kısmı BIST-100 endeksinde düşüş beklerken, altı aylık ve yıllık beklentilerde bu yönde görüş bildirenlerin oranları sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 17'ye geriledi.

SPK'nın 217 üst düzey kurum ve kuruluş yöneticisi tarafından yanıtlanan 2014 ocak ayı beklenti anketine göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak artış beklentisi hakim görüş oldu ve bu yönde görüş bildirenlerin oranları aylık ve altı aylık dönemler için yüzde 59, yıllık dönem için ise yüzde 43 olarak gerçekleşti. Sonuçlar bir önceki dönem anket sonuçları ile karşılaştırıldığında aylık dönemde artış beklentisine sahip katılımcıların oranının yüzde 39'dan yüzde 59'a yükseldiği gözlendi.

Aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 35'i dolarda değişim beklemezken, düşüş bekleyenler yüzde 8, yükseliş bekleyenler ise yüzde 57 olarak gerçekleşti. Altı aylık ve yıllık dönemler için de artış beklentisi hakim oldu, bu yönde görüş bildirenlerin oranları sırasıyla yüzde 52 ve yüzde 40 oldu. Sonuçlar bir önceki dönem anket sonuçları ile karşılaştırıldığında yükseliş bekleyenlerin oranının aylık beklentilerde arttığı (yüzde 42'den yüzde 57'ye), yıllık beklentilerde ise azaldığı (yüzde 51'den yüzde 40'a) görüldü.

Katılımcıların yüzde 53'ü önümüzdeki ay avroda yükseliş bekliyor
Katılımcıların yüzde 53'ü önümüzdeki ay avroda yükseliş beklerken, altı aylık ve bir yıllık dönemde aynı yönde görüş bildirenlerin oranı sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 37 olarak gerçekleşti. Her üç dönem için değişim beklemeyenlerin oranı ise yüzde 39 (aylık), yüzde 32 (altı aylık) ve yüzde 38 (yıllık) oldu. Sonuçlar bir önceki dönem anket sonuçları ile karşılaştırıldığında beklentilerin dolarla benzer bir seyir izlediği gözlendi.

Aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 48 ile önemli bir kısmı BIST-100 endeksinde düşüş beklerken, altı aylık ve yıllık beklentilerde bu yönde görüş bildirenlerin oranları sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 17'ye geriledi. Yıllık dönemde ise artış beklentisine sahip katılımcılar yüzde 51 ile çoğunluğu oluşturdu. Bir önceki dönem anketine göre aylık beklentilerde endekste düşüş bekleyen katılımcıların oranında önemli yükselişler (yüzde 28'den yüzde 48'e) yaşandı.

VİOP işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların yüzde 54'ü önümüzdeki ay yüzde 41'i önümüzdeki altı ay ve yüzde 36'sı önümüzdeki bir yıl değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık beklentilerde artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 39 ve yüzde 50'ye ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)