E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK iki isim hakkında suç duyurusunda bulundu---

SPK iki isim hakkında suç duyurusunda bulundu

SPK iki isim hakkında suç duyurusunda bulundu
16 Temmuz 2020 - 20:57 borsagundem.com

SPK, Gimsan Gediz'i 17 milyon zarara uğratan Halil Ataman ve Fatma Kızılırmak hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayii ile ilgili yürütülen incelemelerini tamamladı.

Haftalık SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Gimsan Gediz taşınmazları üzerinde ilişkili taraf borçlarına karşılık ipotek işleminin tesis edilmesi suretiyle, Gimsan Gediz’in 17 milyon TL tutarında zarara uğratılması sebebiyle Halil Ataman ve Fatma Kızılırmak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca, Halil Ataman'ın Gimsan Gediz’in bağlı ortaklığının taşınmazı üzerinde zilyetliğin devri amacı dışında ilişkili taraf yararına tasarrufta bulunduğunun tespit edildiğini ve Ataman hakkındaki suç duyurusuna neden olan eylemlerin arasında bu nedenin de yer aldığını açıkladı.

Suç duyurularıyla ilgili bültende şu bilgilere de yer verildi:

Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayii A.Ş. ile ilgili olarak ayrıntıları verilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına karar verilmiştir.

SPKn'nun 110 uncu maddesi çerçevesinde hakkında suç duyurusu kararı alınan şahısların, SPKn’nun 110/3 hükmü uyarınca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemeleri durumunda, söz konusu hükümlerden yararlanabilmeleri için; SPKn’nun 21 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan ödemenin yanı sıra bunun iki katı tutarındaki parayı Kurul kararından itibaren 15 gün içinde; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın etahsilat hesabına (IBAN TR450000100100000350154037, Vergi Kimlik Numarası:6110333534) “6362 sayılı Kanunun 110/3 maddesi kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanma karşılığı Hazineye ödemesi gereken tutar” açıklama notu ile ödemeleri ve aynı süre içinde Kurulumuza ilgili belgeleri iletmeleri gerekmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baykal damadı16 Temmuz 2020 22:14

    Şirketi Ataç inşaatı muhasebe hilesi halka arzda şişirme fiyatlarla batırdı bu baykal ın damadı halil ataman. Yıllar önce de piyasa dolandırıcılığından suç duyurusu açtınız ne oldu. İşi bilen dolandiriciysan ve arkanda siyasi güç varsa (muhalefette olsa da olur) bu dünyada işin olur.