E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK, Dagi Yatırım'dan finansal tablolarını istedi---

SPK, Dagi Yatırım'dan finansal tablolarını istedi

SPK, Dagi Yatırım'dan finansal tablolarını istedi
04 Aralık 2014 - 10:56 borsagundem.com

Halka kapalı Koç Çelik Sanayi A.Ş.’nin borsada işlem gören Dagi Yatırım Holding A.Ş.’ni devralması için yapılan başvurusu ertelendi

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu, Dagi Yatırım'ın halka açık olmayan Koç Çelik'e devrolması için yapılan, birleşmeye ilişkin duyuru metninin onaylanması talebi nedeniyle, Şirketin 2014 yıl sonu bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarını istedi. Kurul, son finansal tablolar ile başvurulması halinde başvuru talebini değerlendirmeye alacak ve karara bağlayacak.

SPK haftalık bülteninde yer alan karar sonrası Dagi Yatırım hisseleri direkt düşüşle başladı. Açılıştan 15 dakika sonra taban olan hisseler 2,17 TL'ye gerilerken, hisseler yüzde 8,05 kayıpla en çok düşen hisseler arasında ilk sırada yer aldı.

Birleşme kararı ve hisse satışları

Dagi Yatırım hisselerinde, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Koç Çelik ile birleşilmesine ilişkin ilk kararın kamuya açıklanmasının ardından yüklü miktarlarda hisse satışı yapılmıştı. Hatırlanacağı üzere Dagi Yatırım Holding, 31/03/2014 tarihinde, bütün aktifi ve pasifi ile ilişkili olduğu Koç Çelik Sanayi Anonim Şirketi'ne katılarak ''devrolma yoluyla birleşme'' kararı almıştı. Şirket bununla ilgili olarak ise SPK'ya 03/04/2014 tarihinde başvurmuştu. 

Bu başvurunun arkasından ise iki ana hissedar Dagi Giyim ve Mahmut Nedim Koç, toplam 3.689.628 adet Dagi Yatırım hissesini 1,79 TL ile 2,14 TL fiyat aralığından satmıştı. Bu satışlar, Dagi Yatırım Holding hisselerinin halka açıklık oranını 29,39'dan yüzde 64,45'e çıkartmıştı.

Hisse satışlarına SPK'dan ceza

Yukarıda belirtilen hisse satışlarının birleşme kararının ardından yapılması SPK'nın incelemesinden kaçmadı. Dagi Yatırım Holding pay sırasında 28/04/2014 ve 29/04/2014 tarihleri arasında yüzde 24 oranında hisse satan Dagi Giyim  ve şirketin ana hissedarı Mahmut Nedim Koç’a rekor para cezası uygulanması kararı çıktı. SPK, Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasına ve VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 27'nci maddesine aykırı hareket’’ nedeniyle her iki ana ortağa ayrı ayrı 560.702’şer TL para cezası verdi. 

Piyasa bozucu eylemler tebliği 7. madde ne diyor?

Tebliğ'de yer alan 7. madde şöyle: ''Sermaye piyasası araçlarının fiyatını veya değerini etkileyebilecek büyüklükteki emirlerin yatırım kuruluşlarına, ilgili borsaya ve teşkilatlanmış diğer piyasalara iletilmesinden önce, yatırımcıların emir bilgilerine vakıf olarak emre konu olan sermaye piyasası aracında veya bu araçla ilgili diğer sermaye piyasası araçlarında emir verilmesi, verilen emrin değiştirilmesi ya da iptal edilmesi veya söz konusu emirlere ilişkin bilgilerin üçüncü şahıslara aktarılması piyasa bozucu eylemdir.''

Bu maddenin 3. fıkrasında ise ''Pay Tebliği (VII-128.1)’nin 27 nci maddesine veya bu maddenin uygulanmasına ilişkin Kurul İlke Kararlarına aykırı hareket edilmesi piyasa bozucu eylemdir'' deniliyor.

Pay Tebliği'nin 27. maddesi özetle, Payları borsada işlem gören ortaklıkların herhangi bir on iki aylık dönemde sermayesinin yüzde 10'nunu veya fiili dolaşımdaki paylarının nominal değerinin yüzde 50'sini aşan pay satışlarının yönetim kontrolüne sahip ortaklar tarafından borsada gerçekleştirilmesinin planlanması durumunda, bilgi formunun düzenlenmesi ve bu formun satış öncesinde Kurulca onaylanması zorunlu kılıyor. Ayrıca Kurulca onaylanmış bilgi formunun KAP’ta ilan edilmiş olması zorunluluğu bulunuyor.

Borsa İstanbul da işlem görme başvurusunu şarta bağladı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu da 12/011/2014 tarihinde yapılan Dagi Yatırım'ın Koç Çelik tarafından devralınması nedeniyle Koç Çelik paylarının Borsa'da işlem görme başvurusunu 2 şarta bağladı. O şartlar SPK onayı ve Dagi Yatırım ortakları tarafından kullanılabilecek ayrılma hakkı sonrasında hesaplanacak halka açıklık oranı ve halka açık kısmın piyasa değeri verilerinin  "İkinci Ulusal Pazar Esasları Genelgesi"nde yer alan şartları sağlaması olarak bildirildi.

Borsagundem.com gelişmeleri manşete taşıdı

Birleşme kararları ve arkasından yapılan hisse satışları borsagundem.com tarafından manşete taşınmıştı. 

İşte o haberler:




 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 19,13
En Yüksek: 19,60
En Düşük: 19,01
Değişim 0,42 %
FK: 0,00
PD / DD: 19,01
İşlem Hacmi 1.660.869
Toplam Adet: 85.959
Ağırlıklı Ort.: 19,01
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)