E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK bu hareketleri izleyecek!---

SPK bu hareketleri izleyecek!

SPK bu hareketleri izleyecek!
26 Aralık 2013 - 10:30 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan Halk Bankası'nın değerinin düşmesine yol açanların bedelini ödeyeceğini belirtti

Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Erdoğan'ın Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına ne yanıtlar verdiğini kaleme aldı.

İşte Munyar'ın yazısı'nın bir bölümü;

Ortada bir ihale yolsuzluğu var mı? Kim kime ne vermiş? Somut bir şey var mı?

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan paranın (4.5 milyon dolar) Halkbank’la ilgisinin olup olmadığını sorup, sürdürdü:

Halkbank Genel Müdürü’nün evinde çıkan paranın bankayla ilişkilendirilmesi vatana ihanettir. Yazılanlardan okuduğum kadarıyla Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’yle ilgili verilmiş bir söz var. Genel Müdür kendisinin mezun olduğu imam hatip lisesi için çaba içine girmiş. Detayını bilmiyorum.
İmam hatip için toplanan paranın makbuzunun önemli olduğunu vurguladı:

Halkbank Genel Müdürü’nün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yoktur. Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Olayı farklı yerlere çekme gayreti var. Süleyman Bey’de o parayla ilgili makbuz var mı? Ortada makbuz varsa kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmaz.

Parayı evde saklaması doğru mu?

Eğer mevzuat itibariyle makbuz teslim edilmişse, parayı veren hayır sahibi de bunun çıkışını kayıt altına aldıysa mesele yok. Hayır sahibi de, okul yönetimi de bunu söylüyor. Emniyetteki yetkililerin yapacağı şey, bu olayın bankayla en ufak bir bağlantısı var mı, yok mu onu arayıp bulmak.
Halkbank’ın hisselerinin halka açık olduğunu anımsattı:

Operasyonla birlikte bankanın değeri nereden nereye geldi? Bankanın piyasa değeri 25 milyar doları bulmuştu. Değerin düşmesine yol açanların bunun bedelini ödemeleri lazım. SPK buna bakacak. Bu suçun cezası mahkûmiyetse onu çekecek. Bedeli neyse ödemeleri lazım. Bunlar hâlâ ülkeyi sahipsiz sanıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vd26 Aralık 2013 16:56

    SPK'yı çağrı yapılıncaya kadar Arena bilgisayardaki REDİNGTON'un oy haklarını dondurmaya davet ediyoruz.

  • İSA ARSİ26 Aralık 2013 11:54

    gezidede böyle konuşmuştun ne oldu sonuç 0 kardeşim

  • El İnsaf!26 Aralık 2013 11:50

    Şuraya bak arkadaş, başbakan Halkbank genel müdürünü savunuyor, adamın evinde ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar para çıkmasını doğal karşılıyor.Gerçekten ar damarınız çatlamış sizin.Pes yüzsüzlüğün bu kadarına pes...

  • murat26 Aralık 2013 11:44

    piyasayla uğraşmayın bedel ödetir,adama neden sattınmı diyeceksin.bana sorsan ,sanane sana güvenmedim sattim keyfimin kahyasımısın derim,ne cevap vereceksin.

  • Komedi26 Aralık 2013 11:30

    Bozacının şahidi,şıracı...Halkbank'ı da yolsuzluk ve rüşvet pisliğine alet etmişsiniz. Çalık gurubuna Sabah ve Atv yi alması için Halkbank'a talimat verip 350 milyon dolar kredi kullandırmıştın. Bu krediler bile yolsuzluk kapsamına girip araştırılmalıdır.Her taraftan rüşvet ve yolsuzluk fışkırıyor başbakan.Öyle Eminyeti dağıtarak bu yolsuzlukların önüne geçemezsin.

  • ?26 Aralık 2013 11:05

    AYNISI KOÇ DA, BAŞIMA GELDİ...NEYMİŞ GEZİ OLAYLARI FELAN FLAN.. OZAMAN NEREDEYDI KUCUK YATIRIMCI DOSTLARI ? ADAMINA GORE MI MUAMELE? HERKESE TUM SUÇ İŞLEYENLERE MI BU MUAMELE ? NEYSE SIKINTI YAŞAMADIM BEN ...FİT ÇIKMIŞTIM

  • fadime26 Aralık 2013 11:04

    sen genel müdürü görevden almak yerine 4,5 milyon euro imam hatip parasıydı diye milleti uyutmaya çalışırsan tabiki o bankanın değeri düşer.

  • kamil26 Aralık 2013 10:58

    kendini eleştireni tehditle şantajla sindirdiği yetmedi şimdide piyasayı tehdite başladı.ekomomiyi iyice batıracak haberi yok.

  • hasan26 Aralık 2013 10:54

    spk sizin saçma sapan komplo teorileriniz üzerindemi çalışacak kolay gelsin boşa kürek çekecek demekki.gezi olaylarındada faiz lobisi demiştiniz hala bitmedimi inceleme kim bu faiz lobisi belli olmadımı hala.biz ülkeyi iyi yönetemiyoruz demiyorsunuz spk ne yapsın.

  • as26 Aralık 2013 10:52

    böylesi netameli,provakasyonların,tertiplerin arttığı zamanlarda açığa satış durdurulmalı.