E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK, BES fon yöneticilerini değiştirebilecek---

SPK, BES fon yöneticilerini değiştirebilecek

SPK, BES fon yöneticilerini değiştirebilecek
21 Şubat 2014 - 08:10 borsagundem.com

SPK yayımladığı tebliğ ile düşük getiri sağlayan BES fon yöneticilerinin değiştirilmesini talep edebilecek

Bireysel emeklilik sistemi hızlı büyürken, diğer taraftan emeklilerini de vermeye başladı. Şimdi sistemdeki getiriler önem kazanmaya başladı. Milliyet'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir tebliğe göre SPK, performansı ortalamanın altında kalan fonun, yöneticisinin değişmesini isteyebilecek. Ancak, bunun hangi kriterlere göre yapılacağı henüz netlik kazanmış değil.
SPK’nın önümüzdeki dönemde fon kategorilerine göre bir düzenleme yapması bekleniyor.

Kesintiler düşecek

Öte yandan, sektörü ilgilendiren bir diğer gelişme de fon yönetim gider kesintileri ile ilgili. Önümüzdeki dönemde yönetim gider kesintisi oranının düşmesi bekleniyor. Performansı iyi olan fondan yüksek, performansı düşük olan fondan daha düşük kesinti yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haqqan21 Şubat 2014 21:51

    Bes ala aginiza saglam bir hisseye her ay duzenli para koyun en iyi fon yoneticisi siz olursunuz.bes dusk maliyetle fon toplamaktir ben almam

  • BES Yöneticisi21 Şubat 2014 18:32

    Batan borsada BES yöneticilerinin ne suçu varki? BİST ile beraber BES'inde çökmesi çok normal değilmi. SPK yöneticilerine tavsiyem Borsaya gelmeyen KY ların birikimlerini borsaya BES yoluyla getirmeye uğraşmak yerine biran önce GOLDAŞ soyguncularını yakalamanız!

  • goldsmaduru21 Şubat 2014 17:13

    paramızı verin önce paramızı suclusunuz

  • YORUMCU21 Şubat 2014 14:34

    özel emeklilik şirketleri ve fon yöneticileri, nalıncı keseri zihniyetiyle hareket ettiğinden, kazanç pek mümkün görünmüyor, zira 7 yıldan beri sistemde olmama rağmen ancak ana paramı koruyabildim, hep söyledikleri gibi uzun vadeli düşündüğümden çoğunlukla hisse ağırlıklı fonları tercih ettim, bu süre zarfında elbette hisselerde kayıplar yaşandı, ancak borsanın yükselişlerinde de durum malesef değişmedi ve halen eksideyim.