E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK beklenti anketi açıklandı---

SPK beklenti anketi açıklandı

SPK beklenti anketi açıklandı
07 Ağustos 2014 - 20:23 borsagundem.com

Ankete göre katılımcıların yüzde 47'si yıllık dönemde BIST 100 endeksinde yükseliş bekliyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) temmuz ayı beklenti anketine göre, aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 55'i BIST 100 endeksinde değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 48 ve yüzde 47'ye ulaştı.

SPK'nın, 217 üst düzey yöneticisi tarafından yanıtlanan 2014 Temmuz ayı beklenti anketine göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin katılımcıların yüzde 61'i Ağustos ayında, yüzde 39'u gelecek altı ay değişim beklemezken, gelecek yıl artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 39 olarak gerçekleşti.

ABD dolarına ilişkin katılımcıların yüzde 64'ü ağustos ayında, yüzde 45'i gelecek altı ay değişim beklemediğini, yüzde 59'u ise yıllık dönem için artış beklediğini ifade etti.

Katılımcıların yüzde 67'si ağustos ayında, yüzde 45'i gelecek altı ay avroda değişim beklemezken, yıllık dönem için euroda artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 52 oldu. Bir önceki dönem anket sonuçları ile karşılaştırıldığında geçen ay yüzde 26 olan bir aylık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranının bu ay yüzde 13'e gerilediği görüldü.

Katılımcıların yüzde 55'i Ağustos ayında BIST 100 endeksinde değişim beklemediğini, yüzde 48'i altı aylık ve 47'si yıllık dönemde artış beklediğini dile getirdi.

BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin katılımcıların yüzde 63'ü ağustos ayında değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemlerde ise artış beklentisi ağırlık kazandı, sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 53 olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldaşzede07 Ağustos 2014 20:35

    Bankalardaki yatırımların bile güvencede olmadığı bir borsa yükselse ne olur, yükselmese ne olur.