E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK beklenti anketi açıklandı---

SPK beklenti anketi açıklandı

SPK beklenti anketi açıklandı
10 Mart 2014 - 23:14 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2014 şubat ayı anketi açıklandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2014 şubat ayı anketine göre, aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 54'ü BIST-100 endeksinde önemli bir değişim beklemiyor. Bir önceki dönem anket sonuçlarında yüzde 48 olan düşüş bekleyen katılımcıların oranı ise bu dönem yüzde 35 olarak gerçekleşti.

SPK'nın 223 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2014 şubat ayı beklenti anketine göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 48'i gelecek ay değişim beklemiyor, yüzde 48'i artış bekliyor. Bir dönem önceki anket sonuçları ile kıyaslandığında aylık dönemde faiz oranında artış bekleyen katılımcıların yüzde 59'dan yüzde 48'e düştü. Altı aylık ve yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 51 ve yüzde 44 oldu.

Aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 55'i dolarda değişim beklemezken bir önceki dönem yüzde 57 olan artış bekleyen katılımcıların oranı bu dönem yüzde 35'e geriledi. Altı aylık ve yıllık dönemler için katılımcıların önemli bir bölümünün artış beklentisine sahip olduğu, bu yönde görüş bildirenlerin oranının sırasıyla yüzde 48 ve yüzde 42 olarak gerçekleştiği görüldü.

Katılımcıların yüzde 55'i gelecek ay euroda değişim beklemiyor
Katılımcıların yüzde 55'i gelecek ay euroda değişim beklemezken bir önceki dönem anket sonuçlarında yüzde 54 olan artış bekleyen katılımcıların oranı bu ay yüzde 34'e düştü. Altı aylık ve yıllık dönemde katılımcıların önemli bir bölümünün artış beklediği, bu yönde görüş bildirenlerin oranının sırasıyla yüzde 46 ve yüzde 39 olduğu gözlendi.

Aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 54'ü BIST-100 endeksinde önemli bir değişim beklemezken bir önceki dönem anket sonuçlarında yüzde 48 olan düşüş bekleyen katılımcıların oranı bu dönem yüzde 35 olarak gerçekleşti. Altı aylık dönemde katılımcıların yüzde 34'ü'nün düşüş, yüzde 31'inin artış beklediği, yüzde 35'inin ise değişim beklemediği görüldü. Yıllık dönemde ise artış beklentisine sahip katılımcılar yüzde 52 ile çoğunluğu oluşturdu.

VİOP işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların yüzde 57'si gelecek ay, yüzde 45'i gelecek altı ay değişim beklemezken yıllık beklentilerde artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı yüzde 54'e ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yyy.11 Mart 2014 08:23

    vaybeee ne beklenti anketiymiş. oy anam ooyyy. yesinler beklentinizi.. anketinizi... 1 milyon yatırımcı mağdur. bilançolar güvensiz.. örtülü kazançaktarımları her yerde.. veee seyrediliyor.. birleşsin. sonuç ne olacak ki?. mevcut personel yapısı ile çook zor. mevcut personeller kamu görevi yerine kapağı attıkdan sonra master-doktora yapma peşinde. spk, bddk personeline master, doktora yasaklanmalı. master doktora yapan personelin görevi dondurulmalı.siz beklenti anketi ile uğraşın. kompozisyon yarışması düzenleyin. şaka gibi yahu.

  • xxx11 Mart 2014 02:25

    spk bu gsray dan bahsetsene biraz nasıl anlaştınız ? neye karşılık ???

  • Goldaszede10 Mart 2014 23:42

    Goldas,dan naaaaber????????????????????????????