E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK, 35 internet sitesine erişim engeli kararı aldı---

SPK, 35 internet sitesine erişim engeli kararı aldı

SPK, 35 internet sitesine erişim engeli kararı aldı
13 Ocak 2022 - 22:17 borsagundem.com

SPK'nın, izinsiz foreks işlemi yaptığı tespit edilen 35 internet sitesi hakkında erişim engeli kararı aldığı duyuruldu

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) internet üzerinden izinsiz foreks işlemi gerçekleştiren internet siteleriyle mücadelesi sürüyor.

SPK, yürütülen incelemeler sonucunda izinsiz foreks işlemi gerçekleştiren 35 internet sitesi hakkında erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Kurul'un açıklamasında "Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen ve adresleri verilen internet sitelerine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu’nun 99’uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

SPK'nın haftalık bülteninde konu ile ilgili yer alan bilgilere göre Kurul'un izinsiz işlem gerçekleştirdiği tespit ettiği ve işlem başlattığı siteler şu şekilde:

SPK, Baştaş Çimento'nun bedellisine onay verdi

Borsa İstanbul 2 hisse ve 5 yatırımcıya tedbir uygulayacak

Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Ocak 2022 23:11

    site yasaklamayı geçtimde. Bu ismi langırtı olan sitelere 5 kuruş para yatırmam. adam ertesi gün siteyi kapatır gider zaten :D böyle sitelere para yatıran varmı ki ? :D bence spk şunu yapmalı... xxx kişi yyz sitesinden işlem yapmışsınız lütfen ilgili formu zz karakoluna gelerek doldurun. bilginize ihtiyacımız var. ilgili birey zaten korkutan ve yasal olmayan iş içinde kendini hissettiğind otomatikman bu langıortı sitelerden uzak duracak. filmi formu doldursun. sonra bilgilendirme formu imza karşılığı kendısıne teslim edilsin. böylece bilgi kağıdını okuyunca bu alışkanlıkdan vazgeçecektır. amaç kucuk yatırımcı korumak. yani site yasak ne demek ? domain adı alırsın. bir site şablon. doman server tak tak tak yuklersın 1 dk da 1 site yaparsın :D bu onlem olmaz.

  • Veli13 Ocak 2022 23:00

    SPK ihlas gurubu için ne düşünüyor.