E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK, 2 şirket ve 2 kişiye yaptırım uygulayacak---

SPK, 2 şirket ve 2 kişiye yaptırım uygulayacak

SPK, 2 şirket ve 2 kişiye yaptırım uygulayacak
19 Ağustos 2021 - 21:37 borsagundem.com

SPK, Özen Taşınmaz Değerleme ile Ata Uluslararası Bağımsız Denetim ve şirket bünyesinde denetleme raporu hazırlayan 2 kişiye para cezası uygulanacağını açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yürütülen incelemeler sonucunda, aralarında Özen Taşınmaz Değerleme Danışmanlık ve Ata Uluslararası Bağımsız Denetim'in bulunduğu iki şirkete idari para cezası (İPC) kesti.

Ceza kararlarıyla ilgili haftalık bültende yer alan bilgilere göre Özen Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık, incelemede tespit edilen mevzuata aykırıklar nedeniyle 153 bin 708 lira İPC ödeyecek.

Kurul ayrıca, Ata Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM'nin mevzuata aykırı işlem yaptığı gerekçesiyle 91 bin 883 TL ceza ödemesini kararlaştırdı.

Bültende yer alan bilgilere göre, Ata Bağımsız Denetim bünyesinde çalışan ve denetim raporlarına ortak baş denetçi sıfatı ile imza atan, ancak incelemelerde gerekli mesleki özeni göstermediği tespit edilen Seyfettin Erol ve Ali Yürüdü isimli kişilere de para cezası uygulanmasına karar verdi. Karara göre Seyfettin Erol 61 bin 922 lira, Ali Yürüdü ise 30 bin 961 lira idari para cezasına çarptırıldı.

SPK, 3 şirketin halka arzına onay verdi

SPK'dan bir bedelli, iki bedelsize onay

SPK, Selçuk Gıda'ya para cezası kesti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)