E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSpekülatör Mark Mobius hangi yatırımı önerdi?---

Spekülatör Mark Mobius hangi yatırımı önerdi?

Spekülatör Mark Mobius hangi yatırımı önerdi?
09 Eylül 2019 - 09:52 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı ve Mobius Capital Partners'ın kurucusu Mark Mobius, yatırımcılara portföylerinin yüzde 10'unu fiziki altında tutmaları tavsiyesinde bulundu.

Dünya genelinde merkez bankalarının faiz indirdikleri ortamda yatırımcıların gideceği adresin altın olduğunu ifade eden Mobius, "Benim görüşüme göre, para arzının inanılmaz miktarda arttığı ortamda gidilecek yol fiziki altındır" diye konuştu.

Foreks'in aktardığı habere göre CNBC'ye konuşan Mobius, "Tüm merkez bankaları faizleri aşağı çekmeye çalışıyorlar ve sisteme para pompalıyorlar. Sonrasında da sisteme kripto paralar geliyor ve hiç kimse gerçekte ne kadar kripto para olduğunu bilmiyor" ifadelerini de kullandı.

Özellikle ABD Doları'nın zayıflaması halinde yatırımcılara fiziki altına yönelmeleri tavsiyesinde bulunan Mobius, "Benim görüşüme göre ABD hükümeti, Trump'ın Beyaz Sarayı güçlü bir dolar istemiyor. Kesinlikle doları diğer para birimlerine karşı zayıflatmaya çalışıyorlar. Ancak bu dibe doğru bir yarış. Çünkü onlar doları zayıflatmaya çalıştıklarında, diğer para birimleri de zayıflayacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RECAI özil10 Eylül 2019 07:53

    Tarih boyunca savasmayan iran ve israil tam tamlari altini 300 bin tl getirdi peki kim kazandi 3 / 4 senedir sabit iken altin toplayanlar savasarak bukadar para kazanamazdilar yuksekten altin bozma yarisina girildi elinde ki altin savas savas diye siye sattirdi.Dunya artik kucuk bir pazar insanlara ne nasil satilir cok iyi biliyorlar.Amaclari insanlari kazanmadigi parayi harcatmak borclanarak sistem bu borclan sesini cikarma

  • Bika09 Eylül 2019 13:02

    Ninelerimiz de yatırımcı olmadıkları halde altını öneriyordu, 21. nci yüzyılda getirisi yüksek olacak ve 7.7 milyar insanın yaşamını sürdürmek için tüketeceği bir ürünü önerde yatırım yapalım.

  • nedim09 Eylül 2019 12:37

    Köylü mobius!  O nu dedem de bilir!  farklı bir şey söyle!