E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'den Türkiye'ye kritik uyarı---

S&P'den Türkiye'ye kritik uyarı

S&P'den Türkiye'ye kritik uyarı
04 Temmuz 2013 - 16:14 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruşu S&P'den Türkiye'ye çok kritik fonlama uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'tan uyarı geldi.
Gelişmekte olan ülke raporunu yayınlayan kuruluş, fonlama koşullarının kötüleşmesi durumunda Türkiye, Ukrayna ve Gürcistan'ın en olumsuz etkilenecek ülkelerin başında geleceğini belirtti.
Raporda şöyle denildi: "Yatırımcılar başta Fed olmak üzere merkez bankalarının kademeli şekilde sıkılaştırıcı politikalara geçeceği spekülasyonları nedeni ile gelişen ülke piyasalarındaki pozisyonlarını azaltıyor.
Sınır ötesi fonlama azalırsa, dış nakit pozisyonları görece olarak düşük olan ekonomiler riskli olacaktır, kredi notları baskı altına girecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı04 Temmuz 2013 16:28

    Tersi durumda en çok yararlanacak ülkeler olduğunu da söylemeli. Benim ECB den anladığım fonlama koşulları bozulmayacak tam tersine alabildiğince artacak. Bu avrupa bankaları malesef ölü durumdalar. Devletlerin borcu inanılmaz seviyede. Zararı eritmenin tek yolu para miktarını iyice artırmak. Altın alanların önünü kesiyorlar ki para oralara kaçmasın. Tüketime, yatırıma gitmesi isteniyor. Sylemedi ama borsadan hisse alacaklarmış zaten. Önce bankalara sermaye koyacaklarmış.