E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den kritik Türkiye açıklaması---

S&P'den kritik Türkiye açıklaması

S&P'den kritik Türkiye açıklaması
10 Temmuz 2018 - 15:23 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'yi yakından izlediğini duyurdu

S&P'nin kıdemli analistlerinden Frank Gill, Reuters'a yaptığı açıklamada Türkiye'deki siyasi gelişmeleri yakından izlediklerini ifade ederek, "Çıkarımda bulunmak için biraz erken, ancak karar almanın giderek merkezileştiği açık" dedi.

S&P Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsi kredi notlarını "negatif"te tutuyor. Kuruluş daha önce, finans piyasalarında var olan baskının devam etmesi halinde Türkiye'nin görece güçlü mali göstergelerinin hızla bozulabileceği uyarısında bulunmuştu.

Gill, "Olağanüstü hal politikasının, maliye politikası genel duruşunun ne olacağını yakından izliyoruz... Kredi garanti (fonu) mekanizması daha da geliştirilecek mi? Bizce bankaların fonlama kapasitesinin tamamına yakınının kullanıldığı göz önüne alındığında büyüme nereden gelecek?" dedi.

Yeni hükümetin, son faiz artırımlarından sonra yavaşlaması beklenen büyümeye karşı ekonomiyi destekleyici önlemler alıp almayacağını izleyeceklerini belirten Gill, önlem alınması halinde kamu borcunun yükselebileceğine dikkat çekti.

Gill, "Türkiye'nin çok büyük bir cari açığı olduğunu ve geçmişte bankaların temelde dışarıdan borçlanarak buna aracı olduklarını düşünürseniz, hızla büyümeyi sürdürebilecek tek sektör olarak kamu sektörü kalıyor, ki bu da dış borcun artması anlamına gelir" dedi.

Gill ayrıca "Ancak Türkiye'de karar verme süreci açıkça artan şekilde merkezileşti" dedi.

Cuma günü ise Fitch Türkiye'ye yönelik değerlendirmede bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Damat ferit11 Temmuz 2018 08:42

    İyi haber...En azından hala izlemeye değer bulmuşlar...Hiç yoktan iyidir...

  • yılmaz11 Temmuz 2018 00:01

    bu kuruluşların görüşlerini illede dikkate alan varsa tam tersini uygulasın,çünkü dünya alem biliyor ki objektif ve tarafsız değiller,iplerini kimlerin tuttuğunu çindeki çocuklar bile biliyor bu aynı türkiye -ingiltere maçına ingiliz hakemin verilmesi gibi birşey

  • Berber bekri11 Temmuz 2018 00:56

    Yabancı sermaye gelsin diye yırtınan türkiye sen farkında değilsin dış borcumuz çok borsa yabancının elinde para onda oda turkiyeye yatırım yapmak ve borç vermek için bu sizin salya saça saça kızdıginiz S&P moody's fitch gibi derecelendirme kuruluşlarına bakıyor sen bak diye değil sen umurunda değilsin zaten senin için değerlendirmiyor sen kredi kartı borvumu nasıl ödeyeceğini düşün eğer hepsi birden yatırım yapılamaz seviyeye düşürürse dolar 12 tl olur onu diyoruz malak kardeşim

  • Berber bekri10 Temmuz 2018 23:56

    Yakından demek o kadar yakın demek gözünüz pörtleyecek diriliş ertuğrul günlerine döndürecez sizi beygirli ulaşım hemide duble yollarda çalışmadınız diyor....Berber bekri ye dolar ve yuro olarak alayınızı kirktiracaz diyor... S&P aynen öyle diyor yediniz çıkaracaz para bizim borsanızın yüzde 65 ını biz besliyoruz bogurtecez diyor...

  • POLAT ALEMDAR10 Temmuz 2018 22:50

    felaket tallallarını korku sardı.hepinizi kökten sileceği yakında.

  • Abdullah10 Temmuz 2018 20:30

    Felaket tellallari turkiye duşmanlari iş başinda

  • Okie Dokie10 Temmuz 2018 15:45

    Not indirimi gelecek. O zaman başta Aselsan ve SASA olmak üzere sert açığa satışlar yapacağız. Tanrı bizleri korusun kardeşlerim. Amen.

  • Okie dokie 210 Temmuz 2018 17:51

    Yakışır karrrrşimeeeee

  • Bika10 Temmuz 2018 15:31

    S&P, TCMB'nin bağımsız faiz politikası izleyemeyeceği kanısında olduğundan görüşü olumsuz.