E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS&P'den Arjantin'in kredi notuyla ilgili düzeltme---

S&P'den Arjantin'in kredi notuyla ilgili düzeltme

S&P'den Arjantin'in kredi notuyla ilgili düzeltme
05 Eylül 2018 - 23:00 borsagundem.com

S&P, Arjantin'in kredi notuyla ilgili düzeltme yaptığını duyurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'tan (S&P) yapılan açıklamada, geçen hafta cuma günü Arjantin'in "B+" olan uzun dönem ve "B" olan kısa dönem kredi notunun "negatif izlemeye" alındığı hatırlatıldı.

Arjantin'in sadece "B+" olan uzun dönem kredi notunun "negatif izlemede" olduğunun belirtildiği açıklamada, "B" olan kısa dönem kredi notunun "negatif izlemeden" çıkarıldığı vurgulandı.

Geçen hafta cuma yapılan açıklamada, Arjantin'in kredi durumunun kötüleştiği ve hükümetin ekonomiyi istikrara kavuşturma stratejisinin zayıfladığı ifade edilmişti.

Açıklamada, yüksek enflasyon ve para birimi üzerindeki baskıların hükümetin mali düzenleme stratejisini olumsuz etkilemesi ve borç yükünü artırması durumlarında Arjantin'in kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yapılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önce not ver06 Eylül 2018 00:31

    sonra kontrol edip düzelt... ne geldi ki aklına acaba? IMF reçetesinin berbat olduğu ve durumun gizlenmesi için suç ortaklığı mı gerekiyordu??