E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPAC çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor---

SPAC çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor

SPAC çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor
16 Şubat 2021 - 13:25 borsagundem.com

Avrupa’nın en zengin insanı, lüks tüketim ürünleri grubu LVMH’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault, Wall Street’in halka arz çılgınlığına dahil olan son milyarder oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lüks tüketim ürünleri grubu LVMH’nin Yönetim Kurulu Başkanı milyarder Bernard Arnault, Wall Street’te özel amaçlı satın alım şirketleri (SPAC) aracılığıyla halka arz çılgınlığına dahil olan son isim oldu.

Arnault’un yatırım şirketi Financière Agache, Fransız varlık yönetim şirketi Tikehau Capital ve iki yüksek profilli Avrupalı bankacıyla güçlerini birleştirerek Avrupa’nın finans hizmetleri sektöründe birleşme için şirket arayışına girecek bir özel amaçlı satın alım şirketi (SPAC) kuruyor.

Tikehau Capital’dan pazartesi günü yapılan açıklamada, birleşme için potansiyel hedefler arasında varlık yönetimi platformları, fintek şirketleri, sigorta hizmetleri ve çeşitlendirilmiş finansal hizmet şirketlerinin yer aldığını söyledi.

Odak noktası, “güçlü kar büyümesi potansiyeline sahip ölçeklendirilebilir platformlar” üzerinde olacak. Aynı zamanda kurulacak SPAC şirketinin, birçok SPAC şirketi kurma planının da başlangıcı olduğunun sinyalleri verildi.

CNN’in haberine göre, Tikehau Capital’dan yapılan açıklamada, UniCredit’in eski CEO’su Jean-Pierre Mustier, Bank of America’nın Küresel Yatırım Bankacılığı Eski Başkanı Diego De Giorgi ve yatırım şirketi Merrill Lynch'in şirketin partnerleri olacağı söylendi.

SPAC ya da açık çek şirkeleri var olan şirketleri satın alarak halka arzlarını gerçekleştirmek için sermaye topluyor. Bu şirketler bir zamanlar piyasaların kuytu bir köşesinde kalmış olmasına rağmen, şimdilerde popülerlik kazandı. Geçtiğimiz yıl ABD’de 229 SPAC şirketi 76 milyar dolar fon sağladı. Bu rakam ise Goldman Sachs’ın verilerine göre 2019 yılında yalnızca 13 milyar dolardı.

San Francisco 49ers’ın eski oyuncularından Colin Kaepernick ve Rocket Internet’in kurucu ortağı Oliver Samwer’in de aralarında bulunduğu yeni halka arz dalgası, SPAC çılgınlığının hız kaybetmeyeceğinin sinyallerini veriyor.

Avrupa borsaları şimdiye kadar halka arz patlamasından büyük oranda uzak kalmış olsa da SPAC şirketlerinin bölgede hız kazandığına yönelik erken sinyaller var.

Tikehau Capital, kuracakları SPAC şirketinin ne miktarda fon sağlamayı hedeflediği konusunda detay vermedi ve dört sponsorun bir araya gelerek bu miktarın en az %10’u kadar yatırım yapacağını ifade etti.

Arnault’un net varlığı 114 milyar dolar seviyesinde, tüm dünyanın en zengin dördüncü ve Avrupa’nın en zengin ismi. SPAC şirketi halka arzı, Brexit’in ardından popülerlik kazanan Amsterdam’da gerçekleştirecek. Euronext Amsterdam, Brexit sonrasında Avrupa’nın finans kurumları İngiliz borsalarında Avrupa hisseleriyle işlem yapamadığı için sürecin en büyük kazananlarından biri oldu.

Universal Müzik halka arza hazırlanıyor

 

Wall Street analistlerinin odak noktası Bitcoin rallisi

 

Piyasaların yeni riski Z kuşağı yatırımcıları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)