E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS&P, Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi---

S&P, Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi

S&P, Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi
26 Temmuz 2019 - 15:20 borsagundem.com

Standard and Poors'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'un (S&P) 2 Ağustos 2019 tarihinde yapmayı planladığı değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Foreks'in 10 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P'nin planlanmış değerlendirmesinde bir değişiklik yapmayarak Türkiye'nin 'Durağan' olan görünümü ile 'B+' olan notunu sabit tutması bekleniyor.

Ankete katılan 10 ekonomistten 1'i görünümün 'Pozitif' olarak belirleneceği ve 'B+' notunun korunacağı tahmininde bulunurken, 9'u 'Durağan' görünüm ile 'B+' kredi notunun değiştirilmeyeceğini öngördü.

Ankete GCM Yatırım, Vakıf Yatırım, İş Portföy, Ahlatcı Yatırım, Halk Yatırım, IşıkFX, Yatırım Finansman, Şekerbank, Alternatifbank ve NoorCM katıldı. Standard and Poors, 1 Mayıs 2018'de Türkiye'nin 'BB' notunu kredi notunu 'BB-'ye indirerek, 'Negatif' olan görünümünü 'Durağan' olarak değiştirmişti. S&P, en son 17 Ağustos tarihinde Türkiye'nin kredi notunu 'B+'ya düşürmüş, görünümünü ise 'Durağan' olarak korumuştu. 2019 yılındaki ilk değerlendirmenin yapıldığı 16 Şubat'ta ise 'B+' kredi notu ile 'Durağan' görünümde değişikliğe gidilmemişti.

S&P'nin Türkiye ile ilgili 2019 yılındaki ikinci değerlendirmesinin 2 Ağustos Cuma TSİ 23:10'da açıklanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)