E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS&P, Türkiye kararını açıkladı---

S&P, Türkiye kararını açıkladı

S&P, Türkiye kararını açıkladı
02 Ağustos 2019 - 23:22 borsagundem.com

S&P, Türkiye'nin kredi notu ve görünümümde değişikliğe gitmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde bir değişikliğe gitmedi.

S&P'den yapılan açıklamaya göre, uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notu 'B+', yerel para cinsinden kredi notu 'BB-' olarak teyit edildi. Kısa dönem için yabancı ve yerel para cinsinden notlar 'B' olarak yinelendi. Kredi notlarının görünümü 'Durağan' olarak kaldı.

S&P, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 daralacağını, gelecek yıl yüzde 3 civarında büyüyeceğini tahmin etti. S&P'nin açıklamasında "Dış refinansman riskleri artmaya devam ediyor, ancak ABD Merkez Bankasının(Fed) daha gevşek para politikası, gelişmekte olan piyasalara sermaye akışını destekleyerek acil baskıların uzak durmasına yardımcı oluyor." denildi.

S&P, bu yılın başındaki teşviklere rağmen rağmen hükümetin manevra yapacak mali alana sahip olduğunun altını çizdi. Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin mali durumunu zayıflatma potansiyeli olan artan bir sistemik bankacılık sıkıntısı olasılığını görürse notları düşürebileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin, öngörülerinin ötesinde önemli ölçüde zayıfladığında, hükümetin mali performansını da etkilemesi durumunda da notların düşürebileceği belirtildi.

S&P, "Hükümetin, Türkiye'nin bankalarına ve ekonomisine olan güveni artıran, ödemeler dengesi risklerini azaltan ve enflasyonda sürekli bir düşüş getirecek güvenilir ve şeffaf bir ekonomik ayarlama programını başarıyla geliştirmesi ve uygulaması durumunda notları yükseltebiliriz." açıklaması yaptı.

S&P ayrıca bölgesel güvenlik riskleri, Türkiye'nin ABD ve AB ile ilişkilerinde bozulma potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli jeopotilik risklerin sürdüğüne dikkat çekti.

S&P, İşsizlik oranının bu yıl yüzde 12,9 olmasını, gelecek yıl yüzde 11,8, sonraki iki yıl yüzde 10,8'e düşmesini bekliyor.
S&P'nin enflasyon beklentileri bu yıl için yüzde 15,2, gelecek yıl için yüzde 11,0 ve sonraki yıl için yüzde 9,0 seviyesinde oluştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarık05 Ağustos 2019 09:08

    Bizim bakan enflasyon için bu rakamları söyleyince muhalefet yalan mümkün değil diyor. Yabancılar aynı rakamlara yakın söylüyor gıkları çıkmıyor. Bakın bunlar Reisin ateş püskürdüğü derecelendirme kuruluşları. Bunlarda mı Reise çalışıyor? Fed başkanı daha faiz indirmem sinyali verince Trump tak çine vergiyi çaktı çatışmayı kızıştırdı ki fed mecbur faiz indirsin. Mecbur inecek yoksa çine daha çok vergi gelecek. Bu da bize yarıyor gerçi çin yerine bizde alıyorlar.

  • Ryu ken 04 Ağustos 2019 16:17

    Sp çöp seviyesine getir puanımızı..

  • Türkoğlutürk 04 Ağustos 2019 10:54

    Her kez ülkesine aşık, her kez can ermeye hazır. Kazdağları yokedilirken, AOÇ yağmalanırken suspus. Herkesin cebinde dolar, altında gavur arabası, ağzında vatan aşkı. Hadi len

  • Nesihat03 Ağustos 2019 22:34

    Nesihata nesihat cevap benim yorumum krıdi dereclendirme kuruluşlarına bizim guzel ulkenin uzerinde oynan oyuna sana ne oluyor birde bu ulkenin memurusun doğruysa ama yalandır bu ulkenin memuru coğu milletini seven turk evladıdır pazartesi bana hakaretten savcılığa suc duyurusuna bulunacağım ve senin kim olduğunu oğreneceğim .

  • Broker03 Ağustos 2019 20:40

    Düşürecek puan kalmadı galiba :) 

  • belirsizlik03 Ağustos 2019 15:56

    viopta endeks satanlar pazartesi terste kalacaklar gibi..

  • brocan03 Ağustos 2019 11:21

    DEMEK BU KADAR KORKUYA GEREK YOKTU BANKLARI ALT ÜST ETTİ EN ÇOKTA KAMU BANKALARI HALKA BAK NERDEN NEREYE GELDİ.İNİŞİN SERT ÇIKIŞI DA OLUR .

  • BORSACI 03 Ağustos 2019 09:56

    MAKUL KARAR.

  • bayram03 Ağustos 2019 06:23

    p.ertesi bist artı 500 açar.ne şiş yandı ne kebap.

  • Jakop03 Ağustos 2019 01:24

    Objektif değerlendirme yapmis

  • NESİHAT03 Ağustos 2019 00:31

    siz artık not artımaya bakın dunya turkiyesiz olmaz turkiye dunyanın goz bebegidir eski uygarlıktır halkı mağdurların yanındadıryemez yedirir giymez giydirir surunuruz ama allahın izniyle yıkılmayız sn turump anladı merkel anladı sn putin anladı siz halen uyuyun zaten her şeye yuzde yuz elli zam yapılmış dolar gercek değerine glmiş bundan sonra ne enflasyon cıkar nede dolar, hatırlatayım da anlayın eğer art niyetli değilseniz notumuzu yatırım sevyasine getirin yada her hafta bize nutuk okumayın ayıp

  • oğuz05 Ağustos 2019 10:22

    Şu memurum geçinemiyorum diyen zavallılar bi bitin artık... Sahibinden satılık 100 bin tllik otomobil memurdan temiz aaa aç değilmiydiniz siz... (6)  (6) ülkeyi üstünede yapsan bazılarının aç gözlülüğü tavan yapmış neyseki bu dünya sultan süleyman rostcildd vs. lerede kalmadı vesselam...

  • Nasihat a nasihat03 Ağustos 2019 21:30

    Memur emekli yüzde kaç zam alabilmiş nesihat hanım? Trump anlamışmış bilmem kim anlamışmış. Enflasyon zaten yüzde 50 herşeye yansımış ama nedense bizim gıbı aylık maaş alanların maaşlarına yansımamış iyice ezilmisiz kimin umrunda. Iki gram bilgin ve turkcenle dünyayı kurtaran rezil sahsiyetsin

  • gerçek03 Ağustos 2019 14:15

    durmak yok yola devam.muhalefeti kamçılasanda eşşek gitmiyor işte

  • Erkan03 Ağustos 2019 10:32

    Nesihat hanım sizi sahne dısına alalım efendim.