E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P: Korona virüs Çin'in kredi notunu etkileyebilir---

S&P: Korona virüs Çin'in kredi notunu etkileyebilir

S&P: Korona virüs Çin'in kredi notunu etkileyebilir
14 Şubat 2020 - 08:19 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Çin'in korona virüs salgınının ekonomik etkilerini telafi etmek için harcama savurganlığı içine girmesi halinde kredi notu veya görünüm indirimi ile karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulundu.

Çin için kredi notu hali hazırda A+ ve görünüm 'durağan' olan S&P yayınladığı raporda, "Eğer hükümet ağır teşvik tedbirleri yoluyla ekonomik büyümeyi destekleme konusunda hevesli hale gelir ise Çin'in ülke kredi notu için daha önemli bir tehdit ortaya çıkabilir. Böyle bir gelişme negatif not hareketine yol açabilir" ifadelerini kullandı.

S&P, koronavirüs salgınının Çin'de bu yıl reel GSYH büyümesini yüzde 5.0'a düşüreceğini tahmin ettiklerini de vurguladı. 2020 için büyüme tahmininin daha önce yüzde 5,7 olduğunu hatırlatan S&P, koronavirüsün negatif etkisinin geçici olduğunu ve büyümenin 2021'de yüzde 6,4'e toparlanmasının beklediklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)