E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P: Hükümetlerin borçları 53 trilyona ulaşacak---

S&P: Hükümetlerin borçları 53 trilyona ulaşacak

S&P: Hükümetlerin borçları 53 trilyona ulaşacak
21 Şubat 2020 - 08:15 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, dünya hükümetlerinin sadece bu yıl 8,1 trilyon dolar borçlanacaklarını ve toplam borçlarının yıl sonunda 53 trilyon dolara yükseleceğini tahmin etti. Bu, 2015 yılına göre %30 artışı ifade ediyor.

Bu yıl yapılacak borçlanmanın yüzde 70'ini, 5,8 triyon dolar, hükümetlerin vadesi gelen uzun vadeli borçlarının refinansmanının oluşturacağını öngören S&P, yeni borçlanmanın ise global GSYH'nın yüzde 2,6'sı seviyesinde, 2,3 trilyon dolar olmasının beklendiğini vurguladı.

S&P, bu yıl en yüksek borçlanmayı 3 trilyon dolar ile ABD ve 1,75 trilyon dolar ile Japonya'nın yapacağını öngörürken, bu iki ülkenin toplam borçanmanın neredeyse %60'ını gerçekleştireceklerine işaret etti.

Çin'in bu yıl 636 milyar dolar borçlanacağını tahmin eden S&P,  İtalya, Breziya ve Fransa'nın da 250'şer milyar dolar borçlanma gerçeklştireceklerini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)