E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Güney Afrika'nın notunu değiştirmedi---

S&P Güney Afrika'nın notunu değiştirmedi

S&P Güney Afrika'nın notunu değiştirmedi
03 Haziran 2016 - 22:10 borsagundem.com

Standard & Poor's, Güney Afrika'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunu teyit ederken, not görünümünü de "negatif" olarak duyurdu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Güney Afrika'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunu teyit ederken, not görünümünü "negatif" olarak açıkladı.

S&P'den yapılan açıklamada, Güney Afrika'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu sırasıyla "BBB+" ve "BBB-" seviyelerinde korunurken, not görünümünün "negatif" olduğu duyuruldu.

Açıklamada, Güney Afrika'nın düşük gayrisafi yurt içi hasılasının ekonomik ölçütlerini risk altında tuttuğuna işaret edilirken, bu durumun hükümetin işçi ve işverenlerle olan sözleşmelerini zayıflatabileceği bildirildi.

Artan siyasi gerilimlerin Güney Afrika'nın kredi profilinde zayıflıklara neden olabileceğinin belirtildiği açıklamada, buna rağmen, hükümetin mali açıkları beklenenden daha hızlı çözüme kavuşturmadaki isteğine dikkat çekildi.

Açıklamada, gayrisafi yurt içi hasıladaki düşük artışın, ülke notunda negatif görünüme neden olduğu vurgulanırken, siyasi önlemlerin ekonomiyi düzlüğe çıkarmaması durumunda Güney Afrika'nın kredi notunun düşürülebileceği uyarısında da bulunuldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)