E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P en uzun ralliye hazırlanıyor---

S&P en uzun ralliye hazırlanıyor

S&P en uzun ralliye hazırlanıyor
30 Haziran 2014 - 06:49 borsagundem.com

Standard & Poor’s 500 Endeksi, 16 yıl içindeki en uzun süreli çeyreklik kazancını tamamlamaya bir işlem günü uzaklıkta

Standard & Poor’s 500 Endeksi, 16 yıl içindeki en uzun süreli çeyreklik kazancını tamamlamaya bir işlem günü uzaklıkta. Hisseler, merkez bankasının teşvik politikaları ve ekonomiye duyulan güvenin artmasıyla tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Netflix Inc. ve Facebook Inc., bu çeyrekte yüzde 12 ‘den fazla  değer kazanarak internet hisseleri ve küçük ölçekli hisselerde yükselişe öncülük etti. Allergan Inc. ve William Inc., 7 yıl içindeki en yoğun satın alma sürecinde en az yüzde 40 oranında prim yaptı. Petrol fiyatlarının Irak ve Ukrayna’daki gerilimlerle yükselmesi ile Schlumberger Ltd. ve ConocoPhilips, yüzde 20’den fazla değerlenerek,  S&P 500’ün en iyi performans gösteren 10 sanayi şirketi arasına girdi.

S&P 500, son 3 ayda yüzde 4.7 artış ile 1,960.96 puana ulaştı ve 1998’den bu yana en uzun, üst üste 6’ncı 3 aylık yükselişe ilerliyor. Dow Jones Industrial Average, 394.18 puan ya da yüzde 2.4 oranında artış ile 16,851.84 puan seviyesine ulaştı. Nasdaq Bileşik Endeksi, yüzde 4.7 yükselirken, Russell 200 Endeksi ise yüzde 1.4 yukarıda seyrediyor.

Philadelphia merkezli Janney Montgomery Scott LLC şef yatırım stratejisti Mark Luschini, “Hisse piyasaları, yükselmeye devam ediyor ama bence son zamanlarda gördüğümüz tablo,  beklenenin altında gelen ekonomik verilerin üstesinden gelme çabasını içeriyor” yorumunda bulundu.

S&P 500, büyüme rakamlarının 2009’da en büyük oranda gerilemesinin ardından istihdam ve konut verilerinin ABD ekonomisinin yükseldiğine yönelik güveni artırması ile 20 Haziran’da 1,926.87 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks, geçtiğimiz haftalarda rekor seviyelerde seyrederken, Irak ve Ukrayna’daki karışıklıklar, tahminlerin altında kalan ekonomik veri ve faiz oranlarının yükselişi ile ilgili endişeler dikkate alındığında, son 5 günde sadece yüzde 0.1 oranında düşüş gösterdi.

FED Başkanı Janet Yellen, 18 Haziran’da uyumlu para politikasının, yükselen gayrimenkul ve hisse fiyatlarının ve gelişen küresel ekonominin yukarı eğilimli bir büyümeyi getirmesi gerektiğini ifade etmişti. FED Philadelphia Başkanı Charles Plosser ise 24 Haziran’da ekonomik büyümenin, istikrarlı şekilde yükselen istihdam ile birlikte yılın geri kalan kısmı ve gelecek yıl için yüzde 2.4 ‘ü aşacağı ile ilgili “oldukça iyimser” olduğu dile getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)