E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Anadolu Efes'in notunu teyit etti---

S&P Anadolu Efes'in notunu teyit etti

S&P Anadolu Efes'in notunu teyit etti
01 Temmuz 2013 - 09:27 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Anadolu Efes'in kredi notunu teyit etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Anadolu Efes'in "BBB-" olan uzun vadeli kurumsal kredi notunu ve "Durağan" olan kredi notu görünümünü teyit etti. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
Kurumsal kredi notuna ilişkin yıllık kredi komitesi değerlendirmesini takiben Standard & Poor's ("S&P"), Şirketimizin "BBB-" olan uzun vadeli kurumsal kredi notunu ve "Durağan" olan kredi notu görünümünü teyit etmiştir.

S&P yayınladığı derecelendirme raporunda "Durağan" görünümün, gelişmekte olan piyasalardaki dalgalanmaları da dikkate alarak, Anadolu Efes'in güçlü ve esnek nakit yaratma kapasitesini yansıttığını belirtmiştir. S&P Anadolu Efes'in düzeltilmiş Borç/FAVÖK oranının 1,0x-2,0x aralığında kalacağını ve şirketin  artan regülasyonlar ile gelişen piyasalarda yapılan yatırımlara rağmen pozitif serbest nakit akımı yaratmaya devam edeceğini beklemektedir. "Durağan" görünüm aynı zamanda, S&P'nin, Şirketin halihazırda finansal risk profilinde etkili olan bazı refinansman ve piyasa risklerinin üzerine anlamlı bir şekilde eğileceği varsayımını yansıtmaktadır.

BBB-/Durağan kredi notu, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun bir kademe üzerindedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)