E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500'den bir rekor daha---

S&P 500'den bir rekor daha

S&P 500'den bir rekor daha
03 Aralık 2020 - 00:51 borsagundem.com

S&P 500 salı günkü rekorunu çarşamba günü 7 puan daha yukarı taşıdı. S&P 500 ile birlikte Dow da günü artıda kaparken Nasdaq düşen tek endeks oldu

ABD borsaları çarşamba gününü karışık bir seyirle kaparken S&P 500 ekside başladığı günü rekorla tamamladı. Böylece S&P 500 üst üste ikinci gün rekor kırmış oldu.

Kovid-19 aşısıyla ilgili olumlu haberler, beklentilerin altında gerçekleşen istiham verisinin yatırımcı üzerindeki olumsuz etkisini dağıttı.

Kongre'de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir destek paketi konusunda anlaşma sağlayamadı. Ancak, yatırımcılar arasında hakim fikir, kısa süre içinde anlaşma olacağı şeklinde. 

ABD'nin 46. başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta resmen göreve başlayacak olan Joe Biden, New York Times'a verdiği röportajda, Kongre aracılığıyla cömert bir teşvik paketi almanın en önemli öncelik olduğunu söyledi. Biden, Trump'ın Çin ile yaptığı 1. Aşama ticaret anlaşmasını hemen iptal etmeyeceğinin de altını çizdi. 

Biden'ın açıklamaları hem ABD ekonomisi hem de küresel ekonomi konusundaki endişeleri giderdi. 

İSTİHDAM RAPORU ENDİŞELENDİRDİ

ADP Araştırma Enstitüsünün verilerine göre, ABD özel sektörü kasımda 307 bin kişiye iş imkanı sağladı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi ise 475 bin olarak belirlenmişti. Kasım ayında özel sektör istihdamında gerçekleşen bu artış, temmuzdan bu yana görülen en düşük seviye oldu. Ekimde özel sektör istihdamındaki artış 365 bin olarak açıklanmıştı.

BEJ KİTAP RAPORU

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün yayımladığı "Bej Kitap" raporu, ABD’de ekonomik toparlanmanın çoğu bölgede ılımlı kaldığı ve Kovid-19 vakalarının yüksek olduğu bölgelerde yavaşlama belirtileri gösterdiğini ortaya koydu.

AŞI HABERLERİ UMUT OLDU

Aşı dağıtma yarışındaki ilerleme işaretleri, son günlerde ABD hisse senetlerini yükseltti. Pfizer ve BioNTech’in aşısı İngiltere'de kullanım için onay aldı. Bu onay, Pfizer hisselerini yüzde 3.5, BioNTech hisselerini ise yüzde 6 artırdı.

SALESFORCE.COM'UN SLACK'I ALMA GİRİŞİMİ HİSSELERİNİ DÜŞÜRDÜ 

Şirket içi iletişim platformu Slack'in, 27,7 milyar dolar karşılığında Amerikan yazılım şirketi Salesforce'a satılacağı haberleri iki şirketin hisselerinde de düşüşe yol açtı. Salesforce.com Inc'de yaklaşık % 9'luk bir düşüş yaşanırken Slack hisseleri % 2'den fazla düştü.

KAPANIŞ PUANLARI

Kapanışta Dow Jones endeksi, 59 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,20 artışla 29.883,79 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,18 artarak 3.669,01 puana çıkarken Nasdaq endeksi ise yüzde 0,05 azalışla 12.349,37 puana indi.

Türk profesörün aşısına onay

 

Avrupa borsaları günü İngiltere hariç ekside kapattı

 

Borsa İstanbul başa döndü

 

Fed Bej Kitap raporunu yayımladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)