E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 ağustos sonunda 3.250 puanı görebilir---

S&P 500 ağustos sonunda 3.250 puanı görebilir

S&P 500 ağustos sonunda 3.250 puanı görebilir
28 Mayıs 2020 - 11:31 borsagundem.com

Korona virüs etkisinin azalmasının ardından piyasaların önünün açıldığını belirten Wall Street uzmanları endeksin rekor seviyelere çıkmasının yakın olduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

23 Mart tarihindeki dip seviyesinden hemen önce agresif biçimde alım tavsiyesi yapan Wall Street analisti korona virüs salgınının en büyük ekonomik etkilerinin geçtiğini belirtti. Yatırım bankası Stifel’in Baş Kurumsal Sermaye Stratejisti Barry Bannister S&P 500’ün ağustos ayında tarihin en yüksek seviyelerine çıkabilmesi için yolunun açıldığını öngörüyor.

Wall Street Analisti Çarşamba günü müşterileriyle paylaştığı bir notta S&P 500 endeksi için 30 Ağustos 2020 beklentilerini 3.250 puan olarak güncellediklerini belirtti. Bannister notunda bu beklentilerini sektörler arası ekonomik veriler, düşük tahvil getirileri ve hisse fiyat oranı verileriyle destekliyor.

S&P 500 endeksi 19 Şubat’ta tarihinin en yüksek seviyesindeyken 3.386,15 puandan işlem görmüştü. Korona virüs etkisiyle keskin bir düşüşe geçen endeks dip seviyeye ulaştığı 23 Mart tarihinde %34’lük bir düşüş gerçekleştirmişti. Bu tarihten itibaren ABD Merkez Bankası (FED) ve ABD Hükümeti destekleriyle yükselişe geçen endeks korona virüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ivme kazandı. S&P 500 geçtiğimiz günü tarihin en yüksek seviyesinin %10,3 oranında aşağısında kapatarak mart ayından itibaren en yüksek seviyesine çıkmış oldu.

Bannister salgın sürecinde gerçeği görememekle suçlansa da 19 Mart tarihinde S&P 500 rallisinin 30 Nisan'a kadar 2.750'ye geri dönmesini sağlayacak bir toparlanmayı tahmin ederek alım çağrısında bulundu. 18 Nisan tarihindeyse Bannister tahminlerini 2.950 puana yükseltti fakat bu seviyenin üzerindeki kazanımların riskli olduğunu belirtti. 30 Nisan tarihinde beklentilerini değiştirmeyen Wall Street Analisti bir sonraki seviyeye yükselebilmek için ABD Merkez Bankası’nın (FED) bir teşvik adımı daha atması gerektiğini belirtti.

Baş Sermaye Stratejisti Çarşamba günkü notunda bir ay boyunca devam eden süreç boyunca FED’in para politikasının ve hükümetin mali önlemlerinin piyasaları desteklemek için kritik olduğunu kanıtladığını belirtti. Bannister hisse senetlerindeki pozitif etkinin üçüncü çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılaya etki etmesini beklediğini bunun da 2021 yılında hisselerin fiyat kazanç oranlarını yükseltebileceğini belirtti.

Direnç seviyesini kıran borsalarda yön yukarı

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Borsada küresel etki ile yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)