E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSözcü gazetesi davasında hapis kararı---

Sözcü gazetesi davasında hapis kararı

Sözcü gazetesi davasında hapis kararı
27 Aralık 2019 - 11:23 borsagundem.com

Sözcü gazetesi FETÖ davasında 7 sanığa hapis cezası kararı verildi

Sözcü gazetesi davasında Emin Çölaşan ve Necati Doğru "FETÖ'ye yardım etme" suçundan 3 yıl 6 ay 15'er gün, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz 3 yıl dörder ay, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu 2 yıl birer ay hapis cezalarına çarptırıldı. Mediha Olgun'un beraatine karar verilirken, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan gazetenin sahibi Burak Akbay'ın dosyası ise ayrıldı.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince duruşmada, verilen aranın ardından karar okundu.
Mahkeme heyeti, "savunmasının alınmamış olmasını, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunmasını" dikkate alarak, sanık Burak Akbay hakkındaki dosyanın ayrılmasına hükmetti.

Gazetenin yazarları sanıklar Emin Çölaşan ve Necati Doğru'yu, "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 6 ay 15'er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, internet sitesinin yayın yönetmeni sanık Mustafa Çetin ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ı da aynı suçtan 3 yıl dörder ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu'yu ise aynı suçtan 2 yıl birer ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Mediha Olgun'un dosya kapsamı, toplanan deliller, atılı suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması gerekçesiyle beraatine karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KARTAL27 Aralık 2019 22:16

    bunların gazetecilikle hiç alakası yoktur.her gün milleti ayaklamaya kışkırtmaya kaos kriz çıkartmak için gazeteci kisvesi altına yapın yapıyorlar idi. ben ödül verilmiş.bu tür hareket edenlere en az ceza 20-30 sene olmalı idi.

  • Okivireke Dokisirike27 Aralık 2019 21:58

    bu kişiler abd de olsa ve ülkenizdekinin aynısını yapsa kesin idam edilirler idi.

  • azmi27 Aralık 2019 20:39

    Pes kardeşim, trollere bak. Gazetecileri ne hale sokuyorlar. Siyasilerden ,fetöden yargılanıp ceza alan bir kişi gösterin,dişimi kıracam ya. Bu insanlar yazmazsa biz haberi nerden alacaz

  • Sebati Simez27 Aralık 2019 21:57

    onlar gazeteci falan değil onlar bu ülkeyi içeriden yıkmak için yalan dolan haberler pompalayan kalem lejyonerleri.

  • Misafir 27 Aralık 2019 20:59

    Yalan haber almasan da olur

  • aakoc27 Aralık 2019 14:56

    Az bile bu hainlere...

  • : ))27 Aralık 2019 13:53

    Hukuk adamlarının, dahi alınan kararların hukuk dışı kararlar oldugu söylenirken.. bu hukuk hangi hukuk ? ergenekon ve balyozla 300 den fazla insanı içeri atan hukuk mu? yoksa emrine araba otomobil verdiğiniz sonradan fetocu ilan ettiğiniz almanyaya kağan buyuk sınırsız yetkili savcı kuralları mı *? kardeşim aklımızla alay mı ediyornuz? bunları yazıncada yok sansur, yok engelleme, yok konuşma.. ulen olanı yazıyoruz. bilmem eneremizden uydurmadık ya ? aynı dumenlerin devamını yapıyolar. gazetecielr ve basın menzupları baskı altına alınıp elde ettıklerı bilgileri paylaşmasın. ben ballı kaymak koltugumdan fetocu diye inmeyeyeim diye uğraşıyorlar.. şerefli onurlu helal sut eden insan hiç bişeden korkmaz bunu bilmiyorlar.. kendileri gibi snaıyorlar..

  • Selahattin Ölmez27 Aralık 2019 16:29

    ülkemizi yıkmak için dışarıdakiler ile içeride bunlar sürekli kaos, kriz,ihtilal, ekonomik yıkım kargasa her türlü pisliği yapan bunları kimse savunamaz.sen bu gücü neden buluyorsun.

  • Pala27 Aralık 2019 13:51

    Cahillere kanal istanbulun altında altın dolu gemi var,,dış mihraklar çıkarmamızı istemiyor diyorsun inanıyor. Lozan 2023te bitecek, petrol çıkaracağız diyorsun inanıyor. Cehalet diz boyu

  • yazik27 Aralık 2019 13:38

    Amerikada ziyaret edenler dışarıda dans ediyor yazik keser döner sap döner...

  • Siyasi ayak nerde27 Aralık 2019 13:21

    Şu adamları günahım kadar sevdiğimden değil hele Çölaşan dan ekstra nefret ederim ancak yıllarca kol kola ihaleler alan, torpilli işler yapan, arkasını toplayan ,inkar eden, bankasyanin içinin boşaltılmasına kendilerinden diye yıllarca göz yuman iktidar adamlarına birşey olmayıp bir 17 Aralık çizgisi çekip muhalif ateistlere bile fetöcü demek de bunların adalet duygusunu gösterir. İslam'ın zerresi yok bunlarda. Adalet de eskiden beri satılık bazı ülkelerde. Bunu gelişmiş bir ülkede yapamazsın hatta halk noldu şimdiye kadar beraberiniz de diye tepki koyar bu siyasilerle bu ülke ancak kötüye gider bunlar halkı değil kendi menfaatlerini düşünür der baştan indirir seçimde. Ama tabi cahil cuhelada muhakeme ne arar.

  • Hee27 Aralık 2019 13:15

    Fetöyü fetö yapan AKP dir. Magduruz oyunu oynuyorlar..

  • ali veli27 Aralık 2019 13:10

    Yani fetönün sümüklü mendillerini,takkesini,corabini,atkisini,takkesini bunlarmi almis.............

  • eko27 Aralık 2019 12:47

    Sözcü gazetesinin bir FETÖ yayını (CIA) olduğu böylece mahkeme kararıyla da tescil edilmiş oldu.. Zaten Sözcü'de doğru olan tek bilgi günün tarihidir.

  • Tarkan simsek27 Aralık 2019 12:38

    Emin cölasanin 30 tane gemisi varmis onun icin ceza almis

  • Adalet mülkün temelidir27 Aralık 2019 12:34

    Feto niireee Çölaşan niireee adaletin geldiği noktaya bak vay anam vay.

  • eko27 Aralık 2019 13:02

    Tam da böyle düşündüğünüz için bütün bunlar başımıza gelmiyor mu? FETÖ dini bir yapılanma değildir. CIA'nın beşinci kol faaliyetidir ve gerekli olduğunda çok farklı kesimden insanları aynı noktaya hizmet ettirirler. Uyanın artık...

  • ..27 Aralık 2019 12:34

    Öz fetocular dışarı... masumlar içeri : )) feto bitti diyorlardı ama bu hukuk denilen kararlar siyaseti yine başka grupların yönettiğini akıllara getiriyor. Garip garip mantıksız kararlar. Damatlar bazı siyasiler, muhterem hocam efendidiyip savunanlar dışarda vatan perver oldu. masumlar içerde .. sonrasında kumpas diye salındı. aynı senaryo

  • Fren sistemi.27 Aralık 2019 12:32

    Mahkeme mesaj verdi gibi geldi bana. Bakın biz  devlet büyükleri hakkında, bazı haberler, iddalar vb. sizlere verilebilir. 15 temmuz öncesi dosttuk ama şimdi düşman olduk fetoya. el ele kolkola gezdik ama töbe ettik. 15 temmuz öncesi dostlarımızın bazı bildikleri var. Bunları gazete ve tv lerde paylaşmayın sonunuz boyle olur haaa... bize gelen dıaşrdan bilgi belge ve yolsuzlukla ilgili bilgileri gidip resmi devlet kurumları ile paylaşın. paylaşınki o bilgilerle tövbeli devlet adamlarının cnaı yanmasın. Gazeteden tv den yaplaşırsanız o bilgileri sonunuz boyle olur. verilen mahkeme mesajıbudur. hukuk zaten ulkemızde tartışılıyor. hukuk adamlarını atayanlar mahkeme sonucunu beliliyor. Türkiye de yazşıyoruz neyin ne oldunu öğrendık bılıyoruz. EDİYOR SANSUR ETME KARDEŞİM KUFUR YAZMADIK, ADAM KARALAMADIK. YAYINLA BEYA. 2023 SEÇİM SONRASIMI YAYINLICAN ELEŞTRİLERİ ?

  • eko27 Aralık 2019 13:11

    Çok ilginç. Sözcü gazetsinin FETÖ (CIA) yayın organı olduğu Türk mahkemelerinin kararıyla tescilleniyor ama siz FETÖ (CIA) yayın organının verdiği bilgilerle burda polemik yapıyorsunuz...

  • fafa27 Aralık 2019 11:55

    Adaletimiz var olsun!

  • Lala27 Aralık 2019 11:41

    Bunlar ergenekona da yardım etmişler yanlarına kâr kalmıştı. Ilker başbuğu alkışlayıp buyukaniti desteklemişlerdi.

  • Selahattin Ölmez27 Aralık 2019 11:37

    Dış düşmanlarımız dışarıdan, içeriden ise bunlar ülkede kargasa kaos, kin nefret, halkı birbirine kırdırmak panik her şeyi yaptırmak için yıllarca hareket etmişlerdir.aslında bu cezaları az buldum.bu türlü kimseler savaş sucundan yargılanladırlar.

  • ))27 Aralık 2019 11:30

    ergenekon.. balyoz.. aklıma ilk gelenler. Allah büyük

  • ender27 Aralık 2019 11:29

    İndirimler düştükten sonra ne kadar yatarlar acaba?