E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: Olası büyük deprem için İstanbul planı hazırlıyoruz---

Soylu: Olası büyük deprem için İstanbul planı hazırlıyoruz

Soylu: Olası büyük deprem için İstanbul planı hazırlıyoruz
27 Şubat 2020 - 10:55 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı canlı yayın konuşmasında olası İstanbul depremi için "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Soylu, "Depremde yardımları STK'lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı." dedi.

"150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandı"

Depremin ardından şu ana kadar Elazığ ve Malatya'da yaklaşık 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandığını belirten Soylu, "Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ ve Malatya'daki depremlerin ardından şu ana kadar 460 milyon lira harcandığını bildirdi.

"Olası deprem için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz"

Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırladıklarını dile getiren Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın yıkılan binaları, acil yıkılacak binaları, çok ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarının paralarını, kanunun da önüne geçerek ödemeye başladık." ifadelerini kullandı.

"Elazığ ve Malatya'da nisan ayının sonunda hayat normale dönecek"

Soylu, "Elazığ ve Malatya ile ilçelerinde önümüzdeki nisan ayının sonunda genel perspektif olarak hayat normale dönecek." dedi.

Deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Soylu, şunları kaydetti:

Muhtarlarla WhatsApp grubu kurduk. Hala WhatsApp grubumuz devam ediyor. Bir taraftan muhtarlarla, bir taraftan sivil toplum örgütleri ile yardım götürdük, bir taraftan gönüllüler yardım götürdü. Yardımı da tek alanda dağıtmadık. Kendi koordinasyonumuzda 4-5 ayrı yapı içerisinde bu yardımı dağıtmaya çalıştık."

"İmralı'daki yangınla ilgili bir risk söz konusu değil"

İçişleri Bakan Soylu, İmralı'daki yangınla ilgili, "İmralı'daki cezaevinin çok ötesinde, çok uzağında köşede bir yer, bir risk söz konusu değil." şeklinde konuştu.

"PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır"

Terörle mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye özellikle çukur olaylarından sonra terörü kaynağında kurutmaya geçti. Sadece teröristle değil kültürel terörizmle mücadele ediyoruz. PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır. PKK'nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56."

"Terörizmle mücadeleyi anaların cesareti bitirecektir"

Başlattıkları ikna çalışmalarıyla bu yıl 48 teröristin örgütten ayrıldığını bildiren Soylu, "PKK teröristiyle mücadeleyi tüm kurumlarımız büyük kararlılıkla sürdürüyor ama terörizmle mücadeleyi anaların cesareti bitirecektir." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat27 Şubat 2020 16:54

    İstanbullu size güveniyor Sn. Bakanım, PKK'nın partisiyle kanka olanlar büyük zelzelede tatile çekip giderler. Çok şükür sizler iktidarda olacağınız için içimiz rahat.

  • : )27 Şubat 2020 18:02

    istanbul seçimlerinde aponun paçavrasını getiren gazeteci nerede ? trt de takım elbiseli tıraşlı pkk mitçe aranıyor kim konuşturdu ? oy için apoyuda salarsınızda.. 15 temmuzda şahlanan Atürkün milletinden korkuyorlar...

  • ALİ27 Şubat 2020 15:13

    ne yapıp edip Sn. İmamoğlu nu ekarte etmeye çalışıyorsunuz, niyetiniz belli, ancak  seçmen sizi samimi bulmuyor, sormazlar mı? 25 seneden beri neden hazırlık yapmadınız? 

  • MİSAFİR27 Şubat 2020 15:02

    nedir planınız Anadolu yakasına da mı bir kanal yapacaksınız?

  • SEÇMEN27 Şubat 2020 15:00

    nedendir güven vermiyorsunuz....

  • İSTANBULLU27 Şubat 2020 15:00

    bu şehrin bir belediye başkanı var ve elinden geleni yaptığından eminiz, yeter ki gölge etmeyin.

  • hadibe27 Şubat 2020 17:15

    O başkanın 2020 deprem bütçesini %65 azalttı saf halktroll kitle haberiniz olsun.

  • AHMET ÖZBİR27 Şubat 2020 12:52

    SOYU güzel, vatan evlatlarını çok sever, TERÖRİST AKÇAKLARI ise TEPELER! Bu bize yeter de artar bile, çünkü vatan sözkonusu ise ÖTESİ TEFERRUAT!

  • HOCAM!27 Şubat 2020 15:06

    hocam, madem bütün insanların soyu bir, madem adem den geldik,  neden insanlar, islam, hıristiyan, yahudi diye ayırıma tabi tutulmuş?

  • Hoca27 Şubat 2020 13:51

    Tüm insanların soyu bir, atası ademdir. Kuranin bu hükmüne karşı gelen ahmet gibileri kafirdir

  • ....27 Şubat 2020 12:49

    Herkeselere imar affı dağıttınız. insanlar ev değil, çürük binalardan mezar almış meğerse... oy için bu tapuları dağıtanların vebali büyük olur. Böyle yazmak insan korkutmak istemiyorum. ama biri yazmalı. Polyana ile devlet yönetilmez. FOX da her gün başka apartmanları görüyoruz. ki bunlar gözle görülüyor. birde denetime girse, sağlam olupda çökcek kaç bina var acaba? Vahim tarafı. işçiyim, emekliyim, işsizim vb. diyor ve bile bile o evlerde oturuyor insanlar. ne gidecek köyü var, ve kiraya çıkacak adam gibi maaşı. Birbirimizi kandırmayalım. Gerçekleri yakın zamanda gördük çok acı veriyor milletçe yaşadık.  Saçma sapan projeleri yapacaklarına, ZİRAAT BANK ver uzun vade kredi. 25 yıl 30 yıl... insanlar gitsin tokiden ev alsın. acilen hemde. olası depremde masraf çok çok büyük ve zamansız olacak yoksa... ÖNCE CAN. İmamoğlu yapar, sen ver krediyi. o en ucuza, eniyi yere, altyapılı güzel konutlar yapar. şefaf hesapda verir. hukumet, imkAnları LÜTFEN KISMASIN. can lazım önce CAN

  • şaka gibi..27 Şubat 2020 12:26

    Toki gidip ev yapsın. bundan büyük önlem tedbir olur mu ? bazı üniversiteler, ve hatta diş hekimiki üniversiteleri orada sağlık personeli var. ama allah göstermesin İstanbulun yarasını saracak opersoneli belki binalardan vatandaş çıakrtmak zorunda kalacak. önce sağlık kurumlaır, okullar, devlet binaları acilen sağlamlaştırılmalı.  bunan büyük önlemde yalan olur. herkeisn binası sağlam olsa, ev yıkılmaz. bina yıkılmaz.. önleme tedibere gerek kalmaz hatta. yada en en en en aza iner... kusra bakmayında, yara olsun, ben yara sarayım mantıgı var...

  • bu dünyadan biri27 Şubat 2020 12:24

    20 yıldır iktidardasınız niye yapmadınız? Yüzde yüz İmamoğlunu köşeye sıkıştırmak, elinden yetkilerini almak için plan hazırlıyorsunuzdur.

  • Pala27 Şubat 2020 12:17

    17 yıldır niye yapmadınız? Imamoğlu başkan olmasa aklınıza gelmeyecekti

  • fenasi öper27 Şubat 2020 12:12

    direk imamoğluna atın topu...

  • vatandaş27 Şubat 2020 12:02

    Seçimde bir hafta sonra gecekondularınızın tapusunu vereceğiz demiştiniz tapuları halen vermediniz ,öncelikle onları verinki yeni depreme dayanaklı evlerimizi bari kendimiz yapalım her şeyi devletten beklemeyelim bir an önce vatandaşta hareket etsin ekonomi canlansın

  • Durum 27 Şubat 2020 11:51

    İmamlar hazır

  • tv27 Şubat 2020 11:49

    sizden istegimiz mutahitler aldıkları projeleri bir an evvel hayata geçirsin kensel donüşüm adı altında arsaları topladılar yıllardır bi kazık çakmadılar elimizde sozleşmelerimizvar lakin çaremizyok kaldık mütahitin insafına

  • sur27 Şubat 2020 11:47

    Bizdede deprem olsa suriyeye gideriz nasıl olsa akraba olduk sayenizde.