E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: İstanbul ve Ankara için kayyumun sözkonusu olabilmesi mümkün değil---

Soylu: İstanbul ve Ankara için kayyumun sözkonusu olabilmesi mümkün değil

Soylu: İstanbul ve Ankara için kayyumun sözkonusu olabilmesi mümkün değil
08 Eylül 2019 - 11:05 borsagundem.com

İstanbul Belediyesi'ne kayyum atanıp atanmayacağıyla ilgili bugün açıklama yapacağını söylemiş bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

* Doğru telaffuz kayyım. Ancak yapılan işleme kayyum da kayyım da demek hukuken yanlıştır. Türkiye hatalı bir kavram kullanıyor, yapılan işi kötüleştirme için kavramsallaştırma. Görevden alırsınız, hukuki hakkını ortadan kaldırırsınız, bu kayyımdır. Ama bizi yaptığımız işlem geçici görevlendirilen belediye başkanları. Yapılan işlem kayyım başkan değil, vekil başkan…

'ALDIKLARI CEZALAR ARTACAK'

* (Diyarbakır, Mardin, Van'a kayyum atanmasıyla ilgili) Biz burada görevden aldığımızda İçişleri Bakanı’na bu yetkiyi verir. 45, 46, 47. maddelerde durum bellidir. Teröre yardım ve yataklık eden… Biz geçen sefer bu hakkımızı kullandık, 94 tane belediye başkanını görevden aldık. Diyorlar ki ‘seçilmişler’. E, bu, devam etmesi gerektiğini mi gösteriyor? 41 belediye başkanının almış olduğu ceza 237 yıl 237 ay… Süren davalar var, aldıkları cezalar artacak.

* İçişleri Bakanı diyor ki biz ‘bunu denetlemekle yükümlüyüz’. Devletin kurumlarına uygun çalışıp çalışmadığını denetlemekle. Seçilmiş istediği terör eylemini yapabilme anlamına gelemez ki. Kamu düzenini sağlayamayız. Biz bir hukuk ülkesiyiz. Peki bunlar nasıl aday oluyorlar? Onun kanunu ayrı bunun kanunu ayrı. Orada diyor ki, şu tarihlerde suç işlemişse bu yargı aşaması bitmişse bunu aday olarak göstermem. Ama İçişleri Bakanlığı’na söylediği ayrı, siz bunu araştırmakla denetlemekle yükümlüsünüz.

* Bunlar ilk derece mahkemelerin verdiği kararlardır. Şırnak belediyesinde 19 havam çıkıyor. Bunlar da seçilmişlerdi. Burada şehitlerimiz oldu.

'BEN SANA SİYASET YAPTIRMAM'

* Hangi demokrasi, hangi seçilmişlik. CHP, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, seçilmişler diyor, eee. Hangi demokrasi kendini imha eder. Ahmet Türk cezaevindeydi, sağlık sebepleri nedeniyle çıktı. Bizim belediyelerimizde ne oldu diye baktılar mı? Eş başkanları görevlendiren Kandil’dir.  Çocukları dağa götürecekler, arkadaşlar da TBMM’de beyler paşalar gibi oturacak. Dünyada örneklerine bakın. Teröre karışıyorsan ben sana siyaset yaptırmam. Neyin seçilmişliği? Avrupa’da da oluyor, bize gelince ‘seçilmiş’ diyorlar. Demokrasi kurallarına herkes riayet edecek. Bir siyasi parti suçlu, suça meyilli olanları neden aday gösterir?

* Diyarbakır'ın belediye başkanı seçilmiş, terörist cenazesine gideceksin, caddeye teröristin ismini vereceksin, teröristleri gizli gizli tedavi edeceksin. Sonra ilk icraat olarak gelir gelmez al yıldızlı bayrağı çıkaracaksın. CHP'li kardeşlerim bunu nasıl içine sindiriyor? Ben bunu hazmedemem. 'Ben ayrı bir yapı oluşturacağım' diyor. Biz buna devlet olarak müsaade etmeyiz. 

* Tunceli, Mardin, Van terörden kimse gidemiyordu. Şu an turizm bölgesi. NIKE gelir mi Doğu Anadolu'ya? Geldi 12 bin çalışan olacak Ağrı'da. Şu an Tunceli'de tekstil atölyelerinde çalışacak adam bulamıyorlar.

* Çocuk parkına verdikleri isim terörist isimleri. Nasıl bir Türkiye bırakacağız yarına?

* 14 yaşında çocuklarımızı dağa kaçıracaklar, Murat Karayılan tecavüz edecek, biz de çocuklarımızı bunlara peşkeş çekeceğiz, öyle mi?

'ÜLKE YÖNETMEK BELEDİYE BAŞKANININ İŞİ DEĞİL'

Soylu'ya İstanbul'a kayyum atanıp atanmayacağına dair pazar günü açıklama yapacağını söylediği ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik pejmürde etmek ifadesini kullandığı hatırlatıldı.

* İstanbul kararını verdi. Demokratik ve hukuki bir karardır. İstanbul seçmeninin oy vermesinin bir sebebi var. Yerel hizmetleri gör, standardımı yükselt, ihtiyaçlarımı karşılayacak yatırımları yap, çöpümü topla, suyumu akıt, başıma seninle ilgili bir problem gelirse çöz, ulaşım sorunuyla ilgilen... Belediye ülke yönetmek için, iri iri, büyük büyük laflar etmek için seçilmez. Kendini işini yapar, halk da ona göre takdir eder.

'DİYARBAKIR'A GİDİP İSTANBUL'UN SELAMINI GETİRDİM NE DEMEK?'

* Diyarbakır, Van ve Mardin’in terörle irtibattan dolayı görevden alındıklarını söyledik. Kalkıp Diyarbakır’a gidip ‘Sizinle aynı çizgideyiz. 16 milyonun selamını getirdik’ ne demek? İstanbul seçmenin meşruiyetini meşruiyetsizliğe ciro etmek. Ben de İstanbul seçmeniyim, '16 milyonun selamını getirdim', ben selam göndermedim, Diyarbakır'da terörist adını caddeye verene selam göndermedim. Bunlar belediye başkanının yapması gerekenler değildir. Tüm bunlar bir belediye başkanının yapacağı işin çok üstünde.

* İçişleri bakanı olarak uyarmak benim hakkım. Yüz binler, milyonlar terörle mücadele ediyor. HDP önünde anneler var.

* Bize diyorlar ki yanlış yaptınız. Bayrağı kaldırana yanlış mı yaptık?. Yanlışsa kabul ediyoruz.

'HDP'YE ATATÜRK FOTOĞRAFI VERİLİRKEN CHP'LİLERİN HİÇ Mİ İÇİ SIZLAMADI?'

* Ben şimdi CHP’lilere sesleniyorum. HDP’ye Gazi Mustafa Kemal’in fotoğrafını veriyorsunuz. İstanbul’dan indirilen Gazi Mustafa Kemal fotoğrafı olarak sunuldu, yalan. CHP’lilerin hiç mi vicdanı sızlamadı? Atatürk’le neyi kapatmaya çalışıyorsunuz. Bunu ben değerlendirecek olan ben değil, seçmendir.

* İstanbul ve Ankara için kayyum sözkonusu değil. Terör iltisakı olması gerekir. Ne İstanbul ve ne Ankara için böyle bir değerlendirmemiz sözkonusu. İstanbul ve Ankara için böyle bir şeyin sözkonusu olabilmesi mümkün değil.

* Diyarbakır, Mardin ve Van’ı kurtarmak için yapıyorlar. Geçen dönem görevden alınan 97 belediye başkanına karşı verilen mücadeleyi sulandırmak için yapıyorlar.

* Terörle iltisaklı olan kişilere destek verenleri ben İçişleri Bakanı olarak uyarırım. Pejmürde kelimesini üzerimizdeki sorumlulukları yerine getiririz demek için kullandım. Türkiye’deki bütün belediye başkanları benim görev alanım çerçevesindedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hocam 09 Eylül 2019 10:43

    bak doğuda insanları pkk dağa kaçırıyormuş. bence onlarla mücadele etmelisin. şehirden dağa adam kaçıyor, ama siz terörle süpe rmücadele ediyoruz diyorsun ? adam karışırınca millet nereye başvurmaslılazım? karakolamaı? parti binalara mı ? bu boş ge işin olmayan işlerle değil, gerçek güncem ve işlerle görmek iseriz o makamı. siz istediğiniz yerde durabilirsini ma, makamda iseniz makamın gereği yapılmalı

  • Gerçek 09 Eylül 2019 09:20

    Bir taraftan terör besleniyor bir taraftan terör üzerinden kahramanlık naraları atılıyor. Öcüler üretilerek Toplumu yönetme taktiği. Ne de olsa ekonomik sosyal alanlarda hiç bir nitelik üretemiyorlar ama öcüler üzerinden iyi toplum yönetimi var

  • Hasan 09 Eylül 2019 09:18

    Kayyum atayacaklardı ama gelen iç ve dış baskıdan dolayı yemedi

  • yeme09 Eylül 2019 08:32

    Artık ayrıştırma yemiyor her yaptiginizda daha çok inişte ve karşı tarafı guclendiriyorsunuz haberiniz olaaqqq

  • Cego 09 Eylül 2019 08:22

    Bence senin makamına kayyum atansın

  • 🇹🇷🇹🇷09 Eylül 2019 07:45

    Süleyman Soylu bunların haddinden gelecek. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Terörün bunca yıl bitmediği şimdi daha iyi anlaşılıyor.

  • Evet08 Eylül 2019 23:44

    3gun halkin nabzini yokladilar yemedi

  • HALİL TÜRK08 Eylül 2019 22:16

    bırakın kayyumu bülkeyi ihanet eden, bölmeye kalkan, teröristlere destek verenler kim olursa olsun ister milletvekili ister seçilmişler olsun gereken en sert cezalara çarptırılmalıdır.hatta milletvekili dokunulmazlıkları bir an evvel kaldırılmalıdır.

  • evet.09 Eylül 2019 00:24

    herkes aynı şeyi diyor. feto sorulansın diye meclise, komisyon kuralım dedi akepe hayır diyo.. feto terörö örgütü deil mi ? nedne komisyon kurulup siyasi ayak çıkartılmaya çalışılmıyor... haklısın kardaş ... sen ah haber izledine, olayı sadace pkk olarak görmüşsündür : )) abd 200 tır silah verdi pyd ye ama suriyede ortak devriye arıyoruz, abd ypg benım müttefikim dedi... Aaaa bundanda haberin yokdur senin? halla Tv kanalı diye çocuk progamı, uçankuş magazin programımı izliyorsun ? anlamadım : ))

  • ...08 Eylül 2019 21:00

    kendi ortaya bişe attı.. kendi cevap verdi mümkun deil diye.. :D ne kaale aldık, ne haber diye takip ettik. kendi kendine bişeler diyor. manşetlerden gördük durumu

  • Ali Sabri by08 Eylül 2019 18:19

    23 Haziran'da İstanbul halkı Terörist başından mesaj getirenleri ve TRT de 2 nolu terörist başına ekranları açanlara ders verdi. Tabi anlayana.

  • Adamın dibi08 Eylül 2019 18:30

    Hala farkında değiller zulme uğrayan kurtlere destek vermek pkkyi zayıflatır. Hdpye polisiye tedbirler kürtleri isyana götürür

  • Oltan08 Eylül 2019 16:55

    Reis in Halef’i kesin

  • sözkonusu olabilmesi mümkün değil08 Eylül 2019 16:02

    Keşke mümkün olabilse demek istemiş.

  • ---08 Eylül 2019 15:22

    A haber vb kanal izleyenlere yorum yapan sol tayfası. Siz fox (tilki) tv izleyin. Rupert Murdoch ın kanalı. Türkiye düşmanlarının kanalını izleyin. Bu kanalda iktidarı destekleyen habermi yapsınlar. Tabikide iktidar düşmanlığı haberleri yapacaklar. Mallesef gerçek bu

  • Vay vay 08 Eylül 2019 15:02

    İşten çıkarılan bankamatikler üzülmüştür

  • Cvp alınmamıştır örümcek kafalılar08 Eylül 2019 15:40

    Bi bıymedınjz sizin Türklüğünüzden şüphelerim var ermeni isiniz adam ne güzel komusmus olayı neden Baska yone cekıyonız

  • köfteci08 Eylül 2019 14:33

    bunu cuma söyleseydiniz ya borsamız satış yedi

  • Allahbilir08 Eylül 2019 14:27

    Imamoglu fenerbahcenin katilidir.o gün kanal kanal dolasıp şike yaptı dediydi.simdi bir soran yokki aynı görüştemisin diye.......ne degerlerimiz kaldı ne kutsalımız.

  • Suzan 08 Eylül 2019 14:46

    Hemde o kumpasın savcısı hakimi polisi fetöcü çıktı.sen nesin ekrem müdafaaaa

  • yürek yemisler08 Eylül 2019 13:56

    Vey coşku mehteri yerlerse,ama yenmiyor artık bu hareketleriniz ile her gun inistesiniz.Yurek yemeye devam edin.

  • Vatandaş 08 Eylül 2019 13:33

    Pkk bölücü terör örgütüdür. Hdp de siyasi koludur. Bu açık ve net. O zaman chp neden hdp ye destek vermektedir. Terörün neden bunca yıl bitmediği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Erdoğan ve Süleyman Soylu terörü bitirmekte karalıdır. Artık terörün bittiği yerlerde vatandaşlar etkinlikler, şenlikler, spor ve doğa etkinlikleri yapmaktadır. Devlet artık terörü ve teröre destek verenleri bitirmeye kararlıdır. Halkımızda buna göre siyaseti izlenmelidir.

  • Selahattin abi08 Eylül 2019 20:10

    Abd istemeden terör bitmez kardeşim Pkk dediğin terör örgütü Abd nin bir taşören örgütüdür.O bitse güneyde konumlandırdığı Pyd Ypg var.Önemli olan içeride sağlam durabilmekte bunun için kürt kardeşlerimizi yanımıza almamız gerekir.Terörün kucağına atmamamız gerekir.Güvenlikçi politikalar yanında diyalog sürdürülmeli 

  • Misafir 08 Eylül 2019 14:21

    Hdp yi kapatmak için TBMM de gereken yapılsın

  • evet08 Eylül 2019 13:53

    kararlılık kırmızı bültenle aranan pkklı ve şehitlerimizin üzerinde kanı olan, hain adamın trt ekranlarına çıkıp 1 saat konuşması ile netleşti... çok haklısın. kırmızı bültenle aranan adam, trt de programa katılıyor. 1 kişi görevden alınmıyor. kararlılığınızı yesinler sizin. atmasyon içi boş kuruglarınız karın doyumuyor. kökü yalan dolan. ypg ye silah veren tırlarla silahlandıran ABD ile ortan devriye atıyorsun. terörle nasıl mücadele bu ? neyin mücadelesi? 50 silah buluyorsun, abd 500 tane tır gönderiyor. müttefikle ortak devriye atıyorsun. terörle böyle mücadele mi olur? eee ne diyon şimdi yaz da dinliyem. mala güzel oluyor anlat anlat  heyecanlı oluyor : )))

  • hıman08 Eylül 2019 13:23

    piyasalar manipile oldu galiba

  • erdem 08 Eylül 2019 13:17

    TURKIYENIN YAKLAŞIK 500 MILYAR DOLAR BORCU VARKEN TURKIYE 4 ÇEYREKTIR KUCULURKEN AKP ONCESI 12000 DOLAR OLAN KIİI BAŞI MILLİ GELIR 8500 DOLARA DUŞMUŞKEN PIYASA BAKANMI DINLER.

  • Halk09 Eylül 2019 00:27

    Sen nerde yaşıyorsun be. 12 bin dolar mış, mış. Salla saklayabildiniz kadar. Akp öncesi çiftçiler traktör yakıp, esnaf yazar kasa fırlatıyordu.

  • Devam08 Eylül 2019 16:09

    Yalanlar hayatınız oldukça. ..yazarkasa olayını unutmadık 2001 de hayatınız yalan

  • Yılmaz08 Eylül 2019 13:15

    Adamın dibi

  • KILIÇ08 Eylül 2019 13:14

     GÖREVİNİZİ LAYIKI İLE YAPTIGINIZ İÇİN SİZE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM BU ÜLKENİN SİZİN GİBİ SOYLULARA İHYTİYACI HEMDE ÇOK FAZLA ALLAH SİZİ KORUSUN AİLENİZLE HUZURLU BİR YAŞAM NASİP ETSİN.ÇÜNKÜ TERÖR ÖRGÜTÜ TARU MAR OLDU.SİZİN SAYENİZDE.

  • Gerçek 08 Eylül 2019 13:07

    Seçimler süresince ve sonrasında gerekçeler üretip haberleştirerek seçimi kaybederlerse kayyum atana ön hazırlıklarını yaptılar. Ana toplumsal destekleri düşünce bunu göze alamadılar. Toplumsal destekleri yüksek olsaydı çoktan kayyım operasyonu olmuştu

  • Ertuğrul 08 Eylül 2019 12:59

    Kendi yöntemlerini yaklaşımlarını tutumlarını benimsemeyen veya eleştiren politikacı sanatçı sporcu işadamı herkesi terörle ilişkilendirip polisiye ve hukuk yöntemiyle imha etmek. Ve böylece yola devam

  • AHMET ÖZBİR08 Eylül 2019 12:57

    PKK, FETÖ, ÇAPULCULAR soyu güzel büyük dava adamı Sn. Süleyman Soylu'nun ismini gördüklerinde kaçacak delik arıyorlar! Vatana sevdalı yiğidim yamuk yapan belediye gördüğünde KAYYUM ATAYIVER, VATANI GÜLDÜRÜVER!..

  • : ))08 Eylül 2019 13:27

    alırım o otomobil anahtarını, yetim hakkı yeme devri bitti güzel şey... :)) Ver hesabını. Al maaşını.Denetim yoksa, yönetimde yok.. Aklınıza tek tek bu cümleler kazınacak. Hak edersen, yönetirsin...yoksa byee byeeeee.... kiss:D

  • Taktik 08 Eylül 2019 12:56

    Yeni taktik kendilerinden Farklı düşünen farklı inanan, ülke problemlerini farklı yöntemle çözmeyi sunan herkesi terörle özdeşleştirip elimine etmek, iktidarlarını bu yöntemle sürdürmek

  • ersan08 Eylül 2019 12:55

    sayın bakan.bey .feto itin siyası ayağına. nezaman bakacaksınız...açıklayın lütfen

  • Aa08 Eylül 2019 15:36

    Fetönün kimlerle resmi var. Kimler methiye düzdü. Mensa.

  • Mensa08 Eylül 2019 13:15

    Cph ye bak görürsün ersos

  • Demo08 Eylül 2019 12:54

    Pazar açıklayacağım demişti Neden böyje özel randevu şeklinde acaba? Oysa konu açıldığı an kolaylıkla bu durum söylenebilirdi. Yoksa kayyumu Saray gündemine almıştı ama geri adının attılar?

  • Bika08 Eylül 2019 12:54

    Muhalif olan herkesi terörist ilan ederek bu ülke yönetilemez.

  • Borsaci 08 Eylül 2019 12:46

    Devlet adamligina yakismadi.Piyasalari manipule etti.En azindan endeksin kapanmasini bekleyebilirdi ve sorumsuzlugun cezasini yine aciklamadan kafasi karisip satan kucuk yatirimci odeyecek.Pazartesi endeks yukari yonlu gapli acilabilir.Dolar alanlarda zararda olacak.

  • astor08 Eylül 2019 14:13

    cıkan söylentiye göre dolar alıp satıyorsa. zaten Türk degildir. O DA KÜÇÜK YATIRIMCI DEGİLDİR.

  • hocam08 Eylül 2019 12:33

     hocam o kurum laga luga eri deil. sizlerinde dediği gibi şow ve suni gündemlere hiç gerek yok. bence 1 km yol giden, sıfır araçların aldığı mazotlar ve ödenene bedellerin karşılığı nereye gitti? devlet zarar uğramuş, o araçalr hangi plaka okuma sistemleri ile istanbul yerine gezdir durdu ? terörö gruplarına destekmı var, yoksa yolsuzlukmu var ? bi zahmet işinie odaklansanız... suni gündem yapıp, 3 gun sonra cevap verecek olayları bıraksanız. Teşrkkürler. İnan prim kaybediliyor, prim felan kazandığı yok partinizinde. insanların güveni kalmadı. araştırma yapın devlet kurumlarına güven düşüyor

  • .?08 Eylül 2019 12:27

    devlet başındaki kişilerin, ayakları yer ebasan açıklamalarını özledik. orda bişe yokken, suyu dulandırıpda, sonrasında yooo öyle bişe yok demesi kadar garip bir kabile devletine gidiyoruz.... Borsa olsun, ekonomi olsun böyle şeylere dikkat ederken, bu tip yaklaşımlar neyin nesi? bakanlık mı yapıyorsunuz? akepe lik mi? siyaset mi ? Kimlik kargaşasına bir son verin lütfen. 

  • Dürüst olun dürüst!!!08 Eylül 2019 12:06

    Asıl mesele sizin demokrasiyi hazmedememenizdir. İşinize gelmeyeni terörle suçlayıp tek adam rejiminizi sürdürmek istiyorsunuz...

  • Dürüst olun dürüst!!!08 Eylül 2019 13:19

    Meto sorarım sana, 1-PKK lıları habur da kim karşıladı? 2-salih müslüm ü ankara da kim kırmızı halıyla karşıladı? 3- osman öcalan ı kim TRT ye çıkardı? 4- çözüm yalanı adı altınad HDP lilerle kim dolmabahçe de madaya oturdu? 4- imralıya kim heyetler gönderdi? Daha sayayım mı? Dürüst olun dürüst? İkiyüzlüdünüx

  • Meto08 Eylül 2019 12:38

    Pkk nın beledeye baskanlarını görevden almak demokrasiye karsıysa sonuna kadar almaya devamm.ekrem de yaparsa onuda alırlar

  • Doktor3508 Eylül 2019 11:44

    Buyuksun kral seni cok seviyorum.birgun reis tahtini sana devrederse bu ulke terorist ve onlari sevenlerden tamamen kurtulacak insallah

  • Aa08 Eylül 2019 15:37

    Doktor banada söyle, ne içiyorsun

  • astor08 Eylül 2019 12:41

    hemde tahtı . ? ne içtin sabah sabah .