E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: "İBB’ye alınanlar arasında dağda bulunanlar var"---

Soylu: "İBB’ye alınanlar arasında dağda bulunanlar var"

Soylu: İBB’ye alınanlar arasında dağda bulunanlar var
27 Aralık 2021 - 12:02 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlatılan teftişle ilgili, "Terör bağlantılı birçok kişinin çalıştığına dair ihbar aldık" dedi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) terör örgütleriyle iltisaklı personel olduğu yönünde ihbarlar üzerine konunun soruşturulması için "özel teftiş" başlatıldığını duyurmuştu.

Bakan Soylu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Diayder denilen, elebaşı tarafından dini istismar etmek üzere nitelendirilmiş bir dernek. Buradan referansla İBB'ye girip çalıştıklarını gördük. Bu arada ihbarlar geldi. PKK/KCK ile bağlantılı hapse girmiş, özellikle dağda bulunmuş, polis katili oldukları yargı tarafından tescil edilmiş Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilmiş ByLock kullanıcılarının işe alındığını belirledik. Belediye de bir kamu teşükkülüdür. Burdaki işe alınanlar mahalleleri süpürmüyor, temizlemiyor, bir bölümü ilgili belediyelerin çok kritik yerlerinde çalışma kabiliyetine sahipler. Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadele ile işimiz var. Türkiye'yi alarmda tutmak zorundayız. Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi. 

Diayder soruşturmasında tutuklananlar olduğunu belirten Soylu, "İBB'ye sözde gassal olarak imam olarak alınan ve PKK/KCK terör örgütü tarafından maaşlarının bir bölümününün terör örgütüne nakledildiği konusunda anlayışların olduğu ve organizasyonların içinde bulunanların bir kısmı tuutklandı"  bilgisini de verdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'deki bazı çalışanlar için özel teftiş

 

İBB Meclisinden 300 milyon euroluk borçlanmaya onay

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk29 Aralık 2021 10:38

    Ahmet ozbir bile savunamamis.

  • Şk27 Aralık 2021 21:42

    Kokaincide varmı

  • Şk27 Aralık 2021 21:38

    Eyer öylebirşey varsa neden adliyeden temiz kağıt verdşniz. Herkesi teröris ilan ettiğiniz için hangiterör esnafmı kebapçımı öğrencimi emekçimi hangi terör

  • ?27 Aralık 2021 21:15

    Uludağ mı?

  • bir dost27 Aralık 2021 21:02

    oylarınız azaldı, ekonomi tepe taklak, halk ekmek kuyruğunda, chp’li belediyeler sayesinde halk ucuz ekmek yiyor, şeffaf yönetim geldi, arpalıklarınız kurutuldu, erken seçime giderken ibb’nin lojistik desteği lazım tabi değil mi sayın bakanım :))

  • yigit islamcı yuttaş27 Aralık 2021 20:46

    illaki ihbar mı lazım.devletin araştırıp çokaaan bu hainleri enseleyip tespit etmesi gerekmez miydi.sayın karamollaoglu iktidarında istanbul belediyesinde bir tane bile terörist memur barınamıyacak.

  • terazi lastik27 Aralık 2021 19:43

    Adli sicil kaydı deyip maval okumayın beyler. Hepsi sahte ise ki eğer varsa %100 böyledir  bunu kim sorgulamalı... tabii ki İBB.... nerdeeeee....

  • DEDİKODU BAKANI27 Aralık 2021 18:15

    la madem terörist ise, niye sicil kaydını temzi veriyorsun...terör  gti tutukla,yok değilse ne dedikodu yapıyon...

  • Vatandaş27 Aralık 2021 17:51

    Sayın soylu sen önce Temmuz'dan sonra uçacak dediğin ekonominin hesabını ver..Artık inandırıcılığını kaybettin..

  • Ahmet Özbir.27 Aralık 2021 16:58

    Polis  GPT taraması yapıyor,kimlikten sorgular. Adli sicil kaydı temiz çıkıyor. Adalet bakanlığında sicil temiz. polis taramayı Adalet bakanlığı kaynaklarından bakıyor, aranıyor mu, suçlu mu, mahkemesi mi var,kaçak mı, gerçekleştiriyor.  Adli sicil kaydı ülkede çok önemli bir belge. İşe alımlarda isteniyor. Ama bakıyorsun sonradan sicili bozukmuş denerek terör odaklı işlerde buluyorsun kendini. Gerçekten Türkiye de akşam eve gideceğin sürpriz oldu. Allah'a emanet olduk. Ne gece ne olacağı ne gündüz ne yaşanacağı belirsiz. 

  • hdpli ortak27 Aralık 2021 16:25

    Sonuçta bunlar hdp ile ittifak yaparak belediye seçimine girmediler mi, tabi ki göreve getirdikleri bazı personellerden terör sempatizanı olan vardır partinin kendisi terör sempatizanı sonuçta. içişleri bekleyip iyice dallanmalarını beklemiştir, direk delillerle beraber bu çürükleri tıkasınlar hapse ve ekremi de rezil etsinler. bütün partilere garezim var bu arada. millet boşuna ülkeden kaçmaya çalışmıyor, alternatifler de berbat

  • türko 27 Aralık 2021 14:22

    koyun a..a teröristin.vurun boynunu insin asker çocuk katili p.çlerin.ben iananıyorum.

  • Mucise Reis ;)27 Aralık 2021 13:35

    Düşümüm böyle terör yapısı var ise. aynı otobüste sehayat ediyoruz. Aynı kahvede cafede lokantrada yemek yiyoruz. Aynı metrobüsler, taksiler parklarda yaşıyoruz. ya bu kişiler gferçekten terör personeli ise aramızda gezmerli garip deilmi ? hadi bugun ibb de yarın fabrikadada çalışırlar, diğer gün taksicilikde yapar, çiğköfteci dükkanıda açar, yaa böyle tehlikeli insanlar var ise nerede oldugu deil, neren hapiste olmadıkları sorgulanmalı bence. Terör odaklı insanların nerede ne yapacağı belli olmaz yani. Allah korusun çocuklarımızı sabahın 6 sında 7 sınde sokakda okullara gidiyor. Meğerse ne insanlar var içimizde normal insan gibi yaşıyor, iş yerlerinde sokakda parklarda ben bu açıklamadan bunu anladım. Güvenlik sorunu yok diye düşünüyordum hep...

  • okiman0727 Aralık 2021 13:08

    önce bir kendilerine baksınlar...

  • Bika27 Aralık 2021 12:55

    İş başvurusunda adli sicil kaydı isteniyor, devlet kurumlarının temiz kağıdı vediği  kişiler sonra mı terörist oluyor!

  • Ahmet 27 Aralık 2021 14:18

    Yalan ve iftira ama akılsızca yapılan yalanlar iftiralar...

  • EKONOMİÖRTBAS27 Aralık 2021 12:53

    O zaman neden yakalayıp hapise atmıyorsunuz? Kolluk kuvveti belediyeye bağlı değil demi? Ayrıca işe girişte kim temiz adli sicil kaydı vermiş bunlara?