E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: Evi tamamen yıkılanlara 41 bin TL yardım vereceğiz---

Soylu: Evi tamamen yıkılanlara 41 bin TL yardım vereceğiz

Soylu: Evi tamamen yıkılanlara 41 bin TL yardım vereceğiz
27 Ocak 2020 - 11:09 borsagundem.com

Elazığ'daki depremin bilançosuyla ilgili yapılan ortak basın açıklamasında Soylu, "Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bugün itibarıyla hem Malatya'da hem de Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı." dedi.

Soylu, Elazığ'da şu ana kadar 45 barınma alanının belirlendiğini, buralarda yemek ve iaşe ihtiyacının karşılandığını belirtti.

Bakan Soylu, Elazığ merkez Aşağı Holpenk'te 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandığını bildirdi.

41 bin lira acil yardım ödeneği

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. Orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz."

Soylu, köylerde yıkılan evler için de 16 bin lira destek vereceklerini bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca: Tedavileri devam eden 86 yaralımız var

Depremde Elazığ'da 35, Malatya'da 4 olmak üzere 39 vatandaşın hayatını kaybettiğini aktaran Koca da hastanelere müracaat eden bin 607 kişiden 86'sının tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

Bu yaralılardan 18'inin yoğun bakım servisinde olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirten Koca, şöyle konuştu:

"Özellikle çadırlarda ve yerleşim yerlerinde acil ikinci basamak sağlık hizmeti vermek üzere yaygın sahra üniteleri açmaya başladık. Bütün ilçelerde mobil sağlık ekipleri hizmet vermeye devam ediyor. İl merkezinde acil ikinci basamak sahra üniteleri var. Bunları daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Taburcu ettiğimiz hastalara evde bakım hizmetine başladık. Çadır ve toplu alanlarda kronik hastaların tespitini ve ilaca erişimini sağladık. Ayrıca psikososyal destek planlandı. Bunun dışında, Azize Çelik'in genel durumu iyi, bilinci açık. Tedbir amaçlı tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Eşi ve iki çocuğuna gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra serviste takipleri devam ediyor. Genel durumlarının iyi olduğunu söyleyebiliriz. 2,5 yaşındaki Yüsra Yıldız ve annesi Ayşe Yıldız'ın tedavileri de devam ediyor. Yüsra'nın bacaklarında hafif ezikler vardı, ödem nedeniyle bir müdahale yapılmıştı. Tedbiren yoğun bakımda tedavisi devam ediyor, annesinin bugün diyalize alınması planlanıyor."

UMKE, 112 Acil ve destek ekipleri dahil sahada 2 bin 620 kişinin hizmet verdiğini vurgulayan Koca, "Bütün hastanelerimizde sağlık hizmeti verme anlamında yeterli olduğumuzu, herhangi bir sağlık kuruluşumuzun depremden hasar görmediğini ve özellikle yaralılarımızın başta şehir hastanesi olmak üzere üniversite hastanemizde tedavi edildiğini söylemek istiyorum." ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Gül: Soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmektedir

Gül, deprem esnasından itibaren TCK anlamında suç teşkil eden hususlarla ilgili soruşturmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bütün imkanların seferber edildiğini hatırlatan Gül, devlet ve milletin el ele olduğunu, birlik içerisinde acıların sarılmaya devam edildiğini vurguladı.

Depremden etkilenen bölgelerde adliye hizmetlerinin devam ettiğini bildiren Gül, tedbiren Adıyaman Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların başka cezaevlerine nakledildiğini anımsattı. 

Adalet Bakanı Gül, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Tüm cezaevlerindeki mahkum ve tutukluların sağlık durumları iyidir, etkilenen olmamıştır. Sivrice Cezaevi'nde bulunanlar tedbiren iki cezaevine nakledilmiştir. Tüm hizmetler, adliye, otopsi hizmetleri vatandaşlarımızın kimlik tespitleri, ölüm sebepleri de titizlikle yerine getirilmiştir. Deprem esnasından itibaren Türk Ceza Kanunu (TCK) anlamında suç teşkil eden tüm hususlarla ilgili Ankara, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturmalarını büyük bir titizlikle devam ettirmektedir. Birliğimize, beraberliğimize kasteden her türlü fiil, davranış titizlikle takip edilmektedir."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Elazığ'da 2 bin yeni konut üretimine başlayacağız

Kurum, "Elazığ'da 2 bin yeni konut üretimine başlayacağız. Saha ve zemin etüt çalışmaları bugün itibarıyla başladı." dedi.

Kurtulmuş: Depremden etkilenen kalmaması için gayret sarf edilecek

Kurtulmuş, "Bundan sonra yaralar hızla sarılacaktır. Depremden etkilenen aç ve açıkta kimsenin kalmaması için gayret sarf edilecektir. Devletimiz, bütün vatandaşlarımızın yanında olacaktır." diye konuştu. 

Milletin tamamına da teşekkür edilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, düzenlenen yardım kampanyaları ile birlik ve beraberlik örneği gösterildiğini kaydetti. 

Numan Kurtulmuş, "Milletimizin bütün fertlerine, zor anda bir araya gelme becerisini gösteren 81 milyon yurttaşımıza yürekten teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Allah bundan sonra bize böyle acılar göstermesin. Süratle bu depremin sonuçları, en iyi şekilde sarılacak ama bundan sonraki depremlere karşı çok daha hazırlıklı olacak bütün çalışmaları ilgili bakanlarımız, arkadaşlarımız yerine getirecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci27 Ocak 2020 22:19

    devlet diyorki eeey vatandasim uckagitci ol cal cirp,deprem sigortasi yaptiran kerizdir diyor,devlet olarak ben nasil olsa kanun yaparken once deligini ayarlarim ondan sonra kanun yaparim diyor ,vatandasim tembel olsun calismasin belese alissin b...tan ev yap yikilsin nasil olsa iki gun surmez unutulur....eee belese kolaya kim sevmez ki millletde zaten belese alisik.eee deprem oldu felence olu var .....Akli alan yoneticiler sapkasini onune alsin dusunsun ,insanin/canlinin hayatini on plana cikaran kanun yapilsin.bende bosuna zirvalaniyorum burda kendi karekterine uygun yonetim ve yunetici secer.....ev alirken kac kisi depremle ilgili bilgi ve belge inceliyor?belkide sifir.Millet bilinclenmedikce hicbir b...olmaz

  • erol g.27 Ocak 2020 14:19

    YIKILAN HASARLI OTURULAMAZ HALE GELEN KONTLARDA EŞYALARI HURDAYA DÖNÜŞEN KİRACILARA DA MADDİ YARDIM YAPILMALIDIR

  • Vatandaş27 Ocak 2020 14:01

    Deprem sıgortasını boşunamı yaptırıyorum devlet bedava para dagıtacaksa

  • Nedim27 Ocak 2020 17:02

    Evin başına yıkılırsa anlarsın Dünyanın kaç bucak olduğunu;  İlla  işgüzarlık yapıp benim de ağzımı bozdurma!

  • 1027 Ocak 2020 13:06

    DEPREM FONUNDAN BIR KONUT YAPMALI

  • pazarci27 Ocak 2020 12:30

    millete balik varmeyin balik tutmayi ogretin yani para veripte tembellestirmeyin ,adam gibi kanun yapin ve adam gibi tarafsizca denetleme sistemi koyun vede adam gibi gelismis ulkeler seviyesinde malzeme uretimi yapin ve uygulayin ,kisacasi is yaparken disiplinli ve durust olun ,cezalarida opucuk yerine uygulamayin ,adam gibi ceza kanunu cikarin.bunlari yapmadiginiz muddetce ayni tas ayni hamam misaali .ve bolca belesci uretirsiniz........

  • İst27 Ocak 2020 12:28

    Evi komple yıkılmış ise zaten ölmüştür mücize kuruluşlar hariç

  • ...27 Ocak 2020 12:19

    ABD Kanada gibi yani ingiltere gibi devlet banka kurmalı.  20 yıl vadeli Tc vatandaşına kredi vermeli. ucuz kredi. vede toki olur başka anlaşmalı birim olur fark etmez... bu kişiler eyetki verilir. adam gibi sıfırdan binalar yapılır ve içine vatandaş istanbulda oturmaya başlar... devletin yıkmadığını deprem yıkıyor. o bakımdan tek tek evler araştırılmalı ıncelenmelı temelelr çurukler. tek tek bakılmalı. elazığ görduk. ne çadır kurulan arazi belli. ne yemek alınacak yerler belli ..japonyada sıraya giriyorsun. toplanma merkezine geliyorsun. 1 sıra battaniye ayakkabı çorap çamaşır. 2. sıraya geçiyorsun yemek karnını odyurma 3 sıraya geçiyorsun sağlık. ama bize bakıyorsun çadır nerde, yemek nerde, batanıye nerde.. belli deil. bence ders almaklazım. düzensiz toplanma arazileri varç yapmur yağsa kar yasa belki sel olacak. merkeslerimiz gözden geöirilmeli. Allah acısın halimize

  • hasan27 Ocak 2020 11:32

    11.000 TL ye ne yapacak ki şaka mı bu ?