E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: Can kaybı ve yaralanma bilgisi yok---

Soylu: Can kaybı ve yaralanma bilgisi yok

Soylu: Can kaybı ve yaralanma bilgisi yok
23 Kasım 2022 - 04:51 borsagundem.com

Süleyman Soylu, can kaybı ve yaralanma bilgisinin olmadığı bilgisini kaydetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremin ardından Düzce Valiliği, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi olmadığını ifade etti. Soylu'nun paylaşımı şöyle: 

"İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır.
Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 05:23 itibarıyla can kaybının olmadığı bilgisini yineledi:

''5.9 büyüklüğündeki #Deprem'in merkezi olan Düzce Gölyaka ilçemizde yapılan tüm taramalarda can kaybı bilgisi yoktur. AFAD, Jandarma ve Emniyet, tüm ekiplerimizin taramaları devam ediyor.''

Bakan Soylu AFAD merkezinde

Soylu, Twitter açıklamalarının ardından AFAD merkezine geçerek gelişmeleri buradan takip etti.

Soylu, AFAD merkezinde yaptığı açıklamada, 22 yaralı bulunduğunu belirterek "Balkondan atlama sonucu bir ağır yaralanma vakası var" dedi. Soylu, elektriklerin tedbir amaçlı kesildiğini ve bölgeye enerji verilmeye başlandığını ifade etti.

Soylu, Kızılay ekiplerinin de sahada olduğunu ve halkın ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. 

Soylu, AFAD merkezindeki açıklamalarının ardından deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Tatar: Karadere fayı kırıldı

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin 12 Kasım depreminde kırılmayan Karadere fayının kırılmasıyla oluştuğunu açıkladı.

Vali Atay: Düzce'de okullar 1 gün tatil edildi

 

Düzce'de çok sayıda artçı deprem

 

Düzce'de Deprem!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Kasım 2022 15:05

    TBMM TASARI ...Otomobillerde ilk yardım çantası revize edilmeli. aynı zamanda deprem çantısı özelliğine dönüşmeli, bazı içerikler çoğaltılmalı, ek özellikler eklenmeli.deprem içidne malzemeler eklenmeli çantaya... bunlar fenni muaeyen ve polislerin kara yolu denetimlerinde kontroledilmeli. Evlerde deprem çantası zor... olsada evde kalabilir, göçükte kalabilir vb. ama otomobillerde olması, milyonlarca ilk yardım çantası+deprem çantası olması demek. Böylece harika bir ilk yardım sistemi malzemeleri olacaktır. olası kaza belada bi,r sivil salık memuru, sivil doktor, emekli sağlıkçı dahi olsa,  vatandaşların özel otolarından çıkan bu ilk yardımmalzemeleri can kurtarabilir, ufak tefek kanama, mudahale, ilk yardım için bir eczane personeli bile mucizeler yaratabilir. Acilen konu gündeme gelmeli. evler isteğe bağlı , otomobiller çanta işi zorunlu...

  • Mucise Reis : )23 Kasım 2022 11:56

    Toplanma alanları zırvalık çıktı... afad sistem uyarısı çalışıp telefon bilfirimi yaptı mı ?..toplanma yerlerinde kadınlar için lavabo, tuvalet, el yıkama, çocuklar için bez değiştirme, uyuma, süt vb. temel gıda noktaları var mı ? ...Yaşlılar oturacak sandalye bulabildi mi ? ... Eee toplandıda ne oldu ? Belediyeler yeşil alan oluşturmalı, her şehirde, o yeşil alanda belediyenin işlettiği cafeteryalar olmalı. en az 100 m2 .. içeride lavabo vb olacak.. bildiğimiz cafeteryalar... Böylece halk bu tarz yeşilalanlara gelecke, tuvalet vb kullanabilecek, iyi kötü belediyenin çayını suyunu içecek, yaşlılar sandalye  vb oturabilecek. etrafı yeşillik olduğunda bu mekanlarda bekleyen planlı çadırlar anında yeşil cafe önüne kurulabilecek. plan  budur kardeşim.. zırva zırva işler.. kafasızlık.

  • Mucise Reis : (23 Kasım 2022 07:34

    Demekki, depremde kapının altı kaç, hayat üçkeni bul, pencere kenarı git , beyaz eşya yanları üğgen yap saklan vb gibi konuşmadan önce, adam gibi kaliteli yapılar ve binalar yapmamız lazım. Aynı bölge herkesinde dediği gibi geçmişte ağır yaralar aldı ve yeniden binalar kontrollü ve modern sistemlere göre yapıldı. Bu sayede kayıp olayı,  değişimi bizlere veriyor. Demekki İstanbul depremi için yapılması gereken reçete belli yapılarımızın değişimi. Kader demeden önce.... ilim, bilim, irfan demek  lazım.

  • Mucise Reis : )23 Kasım 2022 12:01

    Baran senin uzmanlık alanın çim pistte koşan atlar :D kapasiten belli, bana verecek ne bir fikrin, ne aklın, yok. Hürbatur, Atom karınca, Bozdoğan, Beyzade gibi atlar hakkında yorum yapabilirsin :D anca,... boş adam ayaklarıma iplik gibi dolanıp kendi gibi kör cahil yapma peşinde :D ...bilgi ile gel bana. bilgilerin ve donanımlarınla... okuda bişeler öğren... Adam depremde bile 3 oy gelir mi peşinde koşuyor :D ..millet kalitesiz binalarda ölmesindiyoruz, adam ölenler ölsün, seçim kaybedilmesin diye yırttırdı borazan gibi k.çını :D böyle fetoşlar insanlarımızın kaliteli evlerde yaşamasını istemiyor. Anlıyoruz biz sizin dertlerinizi.. Çok iyi biliyoruz amaçlarınızı... biz varken Millet sahipsiz değil... Her kurum görevini yapsın....Yapman gitsin.

  • baran23 Kasım 2022 10:49

    Angut sen bir yolda yürümesini öğrensen de sonra yorum yapsan diyorum.  Daha dün ilim bilim irfan deyip kripto jeton reklamı yapıyordun ben de sana saydırıyordum!  Bak her gün milyarlarca dolar batoyor sen yine Türkiye miz deki kurumları suçlamaya kalkıyordun!  Zerre kadar yüz kızarması olmayan bu kaşar  tam bir münafıklık ve cahillik abidesi!  Süleyman Soylu,  Hulusi Akar  gibi bakanlarımız bu milletin yüz akı görev aşkı çok yüksek olan bakanlarımızdır.  Bu itlerin niye bu insanla uğraştığını da anlamak zor değil.

  • Murat23 Kasım 2022 09:18

    Bütün klişeleri sıralamışsın, aferin oturabilirsin