E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz---

Soylu: Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz

Soylu: Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz
20 Haziran 2019 - 11:56 borsagundem.com

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu: İlk kez söylüyorum, Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz

Soylu, "İlk kez söylüyorum, Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var, tamamı Türkçe oluyor. Altında ufak bir Arapça yazmak istiyorsa yazsın. Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk kez söylüyorum, Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var, tamamı Türkçe oluyor. Altında ufak bir Arapça yazmak istiyorsa yazsın. Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak." dedi.

31 Mart'taki seçimde CHP'lilerin seçim kurulu ve sandık başkanları organizasyonunu iyi yaptığını belirten Soylu, "Seçimde hile yapılabilir ve bu yakalanır. Mevzidir, belli alanda yapılır. Bu yaygınlaştırılamaz. Böyle bir şey mümkün değil. Bunu İstanbul'da yaygınlaştırmışlar. Hakikaten çalmak için yaygınlaştırmışlar. Direkt Cumhuriyet Halk Partisi bunu çalmak üzere kurmuş. Çalma da var hırsız da var. Ben İçişleri Bakanıyım hırsızı iyi bilirim." diye konuştu.

İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayın öncesinde yaptıkları görüşmeye de değinen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Size birileri itimat ediyor, güveniyor. Şahsınıza güveniyor. Karı koca niçin boşanıyor? Birbirlerini aldattığı için. Aldatıyorsa boşanıyor. Burada otelde cürmümeşhut yakalanmışlar, bu kadar açık ve net. Olay üstünde yakalanmışlar. Saf ve iyi niyetli, temiz bir şekilde bu yayına hazırlanan Binali Yıldırım var. Bir de diğer tarafta her türlü cambazlığı, hokkabazlığı yapan bir yapı ve zihniyet var. Bu demokrasi konusunda laf üreten ebeler var. Niye bir tek laf söylemiyorlar. Burada demokrasi ifal edilmiştir."

Küçükkaya ile İmamoğlu'nun otelde yaptıkları görüşmenin öncesinin de olduğunu iddia eden Soylu, "Bütün süreci kurgulamışlar. Yayının içerisindeki haklar dahil olmak üzere. Bu 31 Mart'taki çalma çırpma olayı sadece o güne ait bir olay değil. O güne ait bir zeka ve akıl değil. O bir süreç ve bu süreci hala devam ettiriyorlar. İstanbul'u ele geçirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Adam Pontusçu ve PKK'lı biriyle iltisaklı

Ramazan Bayramı'nın birinci günü Trabzon'da havalimanında kendisine "akıllı ol" denildiğini hatırlatan Soylu, "Adam CHP'li, Pontusçu ve PKK'lı biriyle iltisaklı. Amaçları, Fox TV'ye malzeme verecekler." dedi.

Bu yıl 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz

Göç meselesiyle terörle ve uyuşturucuyla ilgilendiklerinden fazla ilgilendiklerini belirten Soylu, bu yıl 122 bin kaçak göçmeni yakaladıklarını söyledi.

"Ben nasıl kurallara uyuyorsam Suriyeli de kurallara uyacak." ifadesini kullanan Soylu, "Geçen sene İstanbul'dan 4 bin 500 kaçak göçmeni sınır dışı ettik. Bu yıl 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz. İstanbul'u kaçak göç merkezi yapamayız." dedi.

İstanbul'da kaçak göçmen bırakmayacaklarını anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"İstanbul'a söylüyoruz, 6 ay bize süre verin. 6 ay içinde İstanbul'da bu konulardan şikayet ettiğiniz bütün meseleleri bitireceğiz. Herkes bizim kurallarımıza uymak zorunda kalacak. Kim uymuyorsa gereğini yerine getiririz. İlk kez söylüyorum. Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var, tamamı Türkçe oluyor. Altında ufak bir Arapça yazmak istiyorsa yazsın. Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak."

Bakan Soylu, Suriyelilerin, Afganlıların Türk ekonomisine katkısının olduğunu da kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim23 Haziran 2019 02:06

    Bakalim esedin tank top tufekle basedemedigi bu suriyelilerle nasil basedeceksiniz

  • Misafir21 Haziran 2019 00:03

    Gerçekten de ortalıkta dilenerek dolaşan başıboş suriyelilere acilen bir çözüm bulunmalı, tek işleri çocuk yapmak olan bu asalaklar böyle giderse istanbul ve ülke için büyük dert olacaklar... biz muassır medeniyetler seviyesi için çırpınıp dururken bir anda herhangi bir arap ülkesine döndük, yalnız taksim mi, eminönü, kadıköy, sahillerde yürüyemez olduk, adamlar yorgan yatak sahillere demir atmışlar, don fanila denize giriyorla, bu çirkin görüntüler ciddi rahatsızlık veriyor...

  • aliş20 Haziran 2019 16:20

    pek sayın bakanım hele bir taksim meydanında dolaş bakalım kendini türkiyedemi yoksa başka bir ülkedemi hissedeceksin ,korkumuzdan ağzımızı açamıyoruz suriyelilerin bağırtılı çağırtılı şamata sohbetlerden beynimiz patlıyor ve alandan kaçmak zorunda kalıyoruz bu duruma yoğunlaş seçim çalışmasını bırak binali bey yapsın sen kendi işine bak bıktık usandık kendi ülkemizden bezdik yemin ediyorum insaf edin onlara evladı fatihan diyorsunuz iyide biz evladı perişanmı olacağız lütfen yapmayın merhamet edin geçen gün az kalsın yavaş konuş işareti yaptığım için eşimin yanında dayak yiyecektim bunları nereden getirdiyseniz oraya götürün yeter artık

  • YORUM20 Haziran 2019 15:11

    Bursa da kendimi herhangi bir arap şehrinde zanettim,  neredeyse  tabelaların tamamı arapça, insanın kendi ülkesinde kendisini yabancı hisetmesi kadar kötü bir durum olamaz, aynı şey İstanbul un en turistik yerlerinde de geçerli, sanki burası Türkiye değilde bir arap ülkesi

  • Çekiç 20 Haziran 2019 13:42

    Sayın bakan istanbulun en büyük problemi ve ak partini oy kayıbı kesinlikle başı boş afgan pakistan afrika türkî cumhuriyetlerin ve suriyenin bedevacilari ve alt takımı chp göndercem bunları diyor ve millet seve seve oy veriyor sizin hesap kesinlikle bu olmalı sür diplerinde yatıyorlar sabahları corba arabalarında sıradalar bunalr burada bedeva yaşıyor istanbul belediyesi bizlere değil yabancılara sahip çıkıyor bu yüzden chp kazanıyor bu kadar basit allah rızası için görün günde 2 defa polis bize gbt bakıyor yabancılar selam veriyor sonra demeyin niye istanbulu kayipettik acil açıklama yap inandirici olsun

  • Bika20 Haziran 2019 12:40

    122 000 kaçak göçmen yakalandıysa, yakalanmayan da vardır. Türkiye yol geçen hanı olmuş, polisler tipinden Türk olduğu belli olanları çevirip GBT'sine bakıyor da, Suriyeli olduğu tipinden belli olanları çevirmiyor.

  • vatandaş 20 Haziran 2019 12:18

    ingiliz ve fransız larıda değiştirmeyi unutmayın

  • TURAN 20 Haziran 2019 12:18

    TABELAYLA OLMAZ BU İŞ İSTEMİYORUZ BUNLARI TÜRKİYE TÜRK LERİNDİR 

  • Murat oz20 Haziran 2019 12:07

    Vergiyi de almayi unutmayin