E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoykırımcı Çin böyle protesto edildi---

Soykırımcı Çin böyle protesto edildi

Soykırımcı Çin böyle protesto edildi
24 Ocak 2021 - 10:02 borsagundem.com

Çin’in Uygur Türklerine karşı uzun yıllardır uyguladığı işkenceler ve soykırım politikası dünyanın birçok ülkesinde tepkilere neden oluyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygurlara yönelik politikaları protesto edildi. Team Todenhöfer Partisinden bir grubun, Çin'in Berlin Büyükelçiliği önünde düzenlediği izinsiz gösteride protestocular Uygur halkını temsil eden maskeler taktı.

Ellerini de kelepçeleyen göstericiler, Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarının boykot edilmesini istedi, "No Rights, No Games" (hukuk yoksa oyunlar da yok) yazılı pankart açtı.

"Biz Uyguruz" ve "Serbest bırakın" sloganları atan protestocular, üzerinde "Uygulara yönelik soykırımı durdurun" yazan dövizler taşıdı.

Polisin, kısa süre sonra Çin'in Berlin Büyükelçiliği önüne gelmesinin ardından gösteri sona erdi. Polis, yüzlerini kapatan maske taktıkları gerekçesiyle tüm protestocuların kimliklerini kayda aldı.
Team Todenhöfer Partisi Genel Başkanı Jürgen Todenhöfer yaptığı açıklamada, Sincan'da Uygurların, kültürlerini yok etmek amacıyla hapiste tutulduklarını belirterek, "İslam kültürleri, Türk halkı özlemi ve ruhları siliniyor." dedi.

Uygurların durumuna sessiz kalınamayacağını ifade eden Todenhöfer, "Çin'in Uygurlara ne yapacağını bilmiyoruz. Yüzlerce yeni kamp yapılıyor. Dünya ise susuyor. Alman hükümeti endişeyle baktığını söylüyor ancak bu böyle kalıyor. Bizim Çin ile büyük (ticari alanda) işler yaptığımızı unutmamamız lazım. Sincan'da Volkswagen'in tesisi var. Her iki Volkswagen aracından biri Çin'e satılıyor. Burada ekonomik çıkarlar etkileniyor." diye konuştu. Todenhöfer, Çin ile çok açık bir ilişkisi olduğunu, çok kez oraya gittiğini ancak Çin'in Uygurlara yönelik baskıyı sonlandırması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe'de ayrılık depremi

Bir baba iki DNA!

Ali Koç: Mesut Özil'i yıpratmak istiyorlar

İstanbul depremi için tarih verdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tamer Kıraç25 Ocak 2021 18:59

    Uygur Türkleri 10 milyondan fazla olup bin yıldan fazla o bölgede yasamaktalar. Konuştukları Türkçe Türkiye Türkçesine çok yakın. Bir İstanbullu bir Uygur ile kolaylıkla birbirleri ile konusabiliyorlar. 40'larda kisa süreli bir bağımsız Doğu Türkistan kurulmuştu. Ancak, Çin Komünist iktidarı bu bağımsız devleti yıkıp Çin sınırları içinde bir bölge yonetimine çevirdi.

  • abdullah24 Ocak 2021 19:16

    Allah yardımcıları olsun ve kurtarsın. Kahrolsun çin

  • Mesut DALKIRAN25 Ocak 2021 00:48

    Yüzyıllar geçse de insanın insana yaptığı zulüm bitmiyor.Allah yardımcıları olsun dünyadaki bütün müslümanlar susuyor.Hristiyan Almanya'da protesto yapılıyor.ne acı