E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞoygu: PYD güvenli bölge dışına planlanandan önce çıktı---

Şoygu: PYD güvenli bölge dışına planlanandan önce çıktı

Şoygu: PYD güvenli bölge dışına planlanandan önce çıktı
29 Ekim 2019 - 18:06 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Soçi'de yapılan Türk-Rus mutabakatı uyarınca Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt güçleri güvenlik bölge dışına çıkarma çalışmalarının planlanandan önce tamamlandığını belirtti.

Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan'la Erivan'da yaptığı görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Şoygu, "Güvenlik koridoru oluşturulacak bölgeden silahlı güçlerin çıkarılması, planlanandan önce tamamlandı. Bu bölgeye Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisi girdi" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Ekim'de Soçi'de imzalanan mutabakat muhtırası uyarınca Kürt güçlerine Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesi için tanınan 150 saatlik süre bugün 18.00'de doldu. Bu sürenin dolmasının ardından bölgede 10 kilometre derinlikte Rus-Türk ortak devriyeleri başlayacak.

Rusya'dan kritik sınır açıklaması

 

ABD'den terör örgütü PYD'ye şok ultimatom: Sonunuz olur!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • badddal30 Ekim 2019 06:09

    Para insana ölmeyi emrediyor olsa bile ölen insanlar var.

  • Kara gülle29 Ekim 2019 19:02

    Rusya'da Türkiye'de Türk kamuoyunu ikna etmek için oldu bitti yapıyor. Çekilme var ama kısmi. Bu oyun bir şehit haberi geldiğinde bozulur. İnşallah gelmez ama çekilme yoksa muhakkak bir temas olur.

  • Kaea gülle29 Ekim 2019 21:24

    İnşallah bu terör belası biter ancak Kuzey Irak ile Kuzey Suriye'nin bağlantısını kesmemiz lazım. Yarrubiye teröristlerin geçiş noktası. Yılanın başı ezilmeli.