E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSoya fasulyesi 8 ayın zirvesinde---

Soya fasulyesi 8 ayın zirvesinde

Soya fasulyesi 8 ayın zirvesinde
07 Şubat 2022 - 10:36 borsagundem.com

Soya fasulyesi fiyatları, Güney Amerika hasadına dair endişeler sebebiyle son 8 ayın zirvesine yükseldi.

Soya fasulyesinin Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Güney Amerika hasadına yönelik kaygılar ve Çin'den gelen yüksek talep nedeniyle yüzde 1'den fazla artarak Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Analistler, kuraklık, sıcak hava dalgası ve aşırı yağış gibi Güney Amerika'da görülen olumsuz hava şartları yüzünden mısır ve soya fasulyesi hasadı tahminlerini düşürdü.

Mısır fiyatları son bir haftanın en yüksek seviyesine yükselirken buğday fiyatları da son iki işlem gününde artış kaydetti.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan soya fasulyesi vadeli kontratları 15.79 dolar/bushel ile Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.9 artıda 15.67 dolar/bushel, yani 575.8 dolar/ton seviyesinden işlem gördü.

Mısır yüzde 0.9 değer kazanarak 6.26 dolar/bushel yani 246.4 dolar/ton seviyesine tırmandı. Buğday yüzde 0.7 yükselerek 7.68 dolar/bushel yani 282.2 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi fiyatları 7 ayın zirvesinde

Soya fasulyesi fiyatları arz endişeleriyle yükselişte

 

 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)