E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSosyal medya hisseleri topyekûn saldırı altında---

Sosyal medya hisseleri topyekûn saldırı altında

Sosyal medya hisseleri topyekûn saldırı altında
09 Şubat 2021 - 10:56 borsagundem.com

Gerçek dışı ve yanıltıcı bilgilerin yayılması sebebiyle bir süredir eleştirilerin odağında olan sosyal medya şirketleri sınırlandırılma tehdidi altında. Ünlü yatırımcı Paul Meeks sosyal medya hisselerinden kaçtığını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dot-com balonu süresince dünyanın en büyük teknoloji fonunu yöneten ünlü yatırımcı Paul Meeks sosyal medya şirketleri Facebook ve Twitter’ı geniş çaplı bir düzenleme tehdidi altında olduğunu belirtti. Meeks CNBC’ye verdiği röportajda şu noktada sosyal medya hisselerine yatırım yapmayacağını açıkladı.

ABD’de sosyal medya şirketlerinin düzenlenmesine ilişkin gündemin hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar kanadından destek aldığına dikkat çeken Meeks, “İlginç olan şey, özellikle hakim platformlar olmak üzere sosyal medya şirketlerine topyekûn saldırının iki partinin de endişelerini içermesidir” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya asılsız ve yanıltıcı bilgilerin topluma yayılması sebebiyle bir süredir eleştirilerin odağında. ABD’de halihazırda işleyen yasalar kullanıcıların yazdıklarından yasal olarak sorumlu kılmıyor.

Meeks konuyla ilgili açıklamasında ABD’deki sosyal medya prosedürünün muhtemelen 1996 yılında çıkan İletişim Terbiye Yasası (Communications Decency Act) kapsamına alınacağını belirterek, “Bu yasanın mevzuatı on yıllar öncesinde internetin en erken dönemlerine dayanıyor ve bugün için tamamen uygunsuz” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanına göre bu yasal darbenin sosyal medya şirketlerine maliyeti dramatik seviyelerde olacak. Meeks, “Muhtemelen uyumluluk için bol miktarda dolar harcamak zorunda kalacaklar. Dijital reklam verenlerin içeriklerini platformlarda kısıtlamaya başladığınızda bu onları muhtemelen çok kızdıracaktır” dedi.

Meeks geçtiğimiz birkaç ay içerisinde tüm Facebook hisselerini sattı. Ayrıca borsa uzmanı iPhone’un işletim sisteminde yapmak zorunda kalacağı değişiklikler nedeniyle de Apple için de bir tehdit oluştuğu görüşünde.

Borsa uzmanı, “Siz, ben ve herkes verilerimizin takip edilmesi sürecini devre dışı bırakma hakkına şansına sahibiz. Bu özellikle Facebook için önemli bir engel” açıklamasında bulundu.

Meeks yatırımcıların Reddit isyanından dolayı sosyal medyanın cezalandıracağı görüşünde değil. Borsa uzmanı, “Bilgi paylaşımının viral olmasında pek bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. Bu sadece birkaç yıllık geçmişi olan yeni bir alan ve hiçbir yere gitmiyor. Viral olmak hepimizin gelecekte alışmak zorunda olduğumuz bir şey” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı teknoloji yatırımlarında yarı iletken sektörüne ağırlıklı olarak yöneldiğini ve 5G kablosuz teknolojileriyle ilgili hisselere de bir miktar yatırımda bulunduğunu açıkladı.

Amerikalıların demokrasiye inancı azaldı

 

Borsa balonu ne zaman patlayacak?

 

Borsa risk iştahını koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kara haydar09 Şubat 2021 14:31

    Sosyal medya İnsanların toplumların iradelerine ipotek/musallat oldu. Sosyal medya şirketleri ve onların arkasındaki güçlerin asıl emelleri kendi kontrollerinde dünya toplumu oluşturmadır .

  • RAMO CANCAN09 Şubat 2021 12:14

    Bizde ise tam tersi fakat ilk zamanını yakalamak lazım.

  • Kürşad09 Şubat 2021 12:00

    Tam tersi, sosyal medya şirketleri toplumları, devletleri, hükümetleri kendi kafalarına göre dizayn etmeye çalışıyorlar. Bunlara karşı direnmek , bertaraf etmek, her onurlu bireyin, toplumun, devletin asli görevidir. Onuru olan onun bunun güdümüne girmez, boynuna tasma taktırmaz.